Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Údaje o firmách  |  11.12.2023 11:34:55

Svaz podnikatelů ve stavebnictví vyhlásil vítěze soutěže Stavební firma roku 2022. Titul obdržely celkem čtyři firmy

Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Stavební firma roku 2022

Na začátku prosince se v prostorách nadace ABF v Praze uskutečnilo vyhlášení 16. ročníku soutěže Stavební firma roku. Oceněny byly čtyři firmy.

„Velmi nás ve Svazu těší, že můžeme takto ocenit stavební firmy, které svojí prací dokazují svou pozici na trhu a inovacemi posouvají dopředu celé odvětví. Věříme, že i v čase, kdy je stavebnictví v nelehké situaci, je nutné firmy motivovat a podporovat,“ uvedl Pavel Ševčík, technický ředitel Svazu podnikatelů ve stavebnictví. Porota se letos rozhodla ocenit čtyři společnosti v kategorii středních firem od 50 do 250 zaměstnanců.

První oceněnou se stala HSF System, a.s., ryze česká firma, která působí na stavebním trhu od roku 2002. Úspěch společnosti je založen na špičkové kvalitě projektů a staveb, již dokáže zajistit díky stabilnímu týmu odborníků s mnohaletou praxí v oboru. Jako generální dodavatel společnost loni dokončila například areál podniku DMHERMES TRADE v Krnově, dům nábytku ASKO v Havířově nebo logistické centrum Gebrüder Weiss v Jenči. Cenu převzali členové jejího představenstva Tomáš Hess a Jan Vitvar.

Ocenění si ze slavnostního odpoledne odnesla i nejstarší česká rodinná stavební firma Podzimek a synové, s.r.o., která staví a rekonstruuje již více než 120 let. V jejím čele aktuálně stojí již pátá generace rodiny Podzimků. Společnost v uplynulém období realizovala například rekonstrukci historického bytového domu v Havelské ulici v Praze, revitalizaci areálu obchodního centra Kinský ve Žďáru nad Sázavou nebo novostavbu Budovy E Krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě. Cena byla předána řediteli společnosti Martinu Podzimkovi.

Další oceněnou firmu PP 53, a.s., na předávání cen reprezentoval předseda představenstva Ivan Bauer. Založena byla v roce 2010 a jde o moderní stavební firmu, která se specializuje na generální dodávky staveb v oblasti pozemního stavitelství. Nejzajímavějšími stavbami, které společnost minulý rok realizovala, jsou například administrativní objekt FLORENC GATE v Křižíkově ulici v Praze, kaskády Barrandov nebo hala Flexi park na okraji komerční zóny Černý Most.

Stavební skupina PSG Construction, a.s., se stala poslední oceněnou firmou. Její příběh začal v roce 1924, kdy Tomáš Baťa založil ve svém rostoucím impériu stavební oddělení, ze kterého společnost později vznikla. Mezi její oceněné realizace patří například multifunkční sportovní hala KAPKA Resort ve Lhotě u Vsetína nebo dobudování výukových prostor areálu teoretických ústavů 2. LF UK v Praze. Ocenění si převzal obchodní ředitel Tomáš Bína.

Soutěž Stavební firma roku vyhlašuje každoročně Svaz podnikatelů ve stavebnictví ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Stavební fakultou ČVUT v Praze a Národním centrem stavebnictví 4.0. Přihlásit se mohou všechny stavební společnosti, které jsou českými právními subjekty.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688