rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  08.12.2023 11:37:00

Zprovoznění stavby nového sjezdu a nájezdu na silnici I/10 v Turnově, stavbu v hodnotě 30,17 mil. Kč bez DPH provádí společnost STRABAG a.s

V Turnově jsme uvedli do provozu stavbu nového sjezdu do místních komunikací a nájezdu na silnici I/10 ve směru z Prahy na Železný Brod. Samotnému zprovoznění předcházelo slavnostní stříhání pásky, kterého se zúčastnili jak zástupci města Turnova, Ohrazenic a odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje, tak i vedení liberecké správy ŘSD ČR. Starosta města Turnov poděkoval za realizaci staveb, které jsou pro místní dopravní infraststrukturu důležité, ale i za dlouhodobou spolupráci během přípravy. Kromě nového sjedzu a nájezdu na silnici I/10 v Turnově, jsme začátkem září také zprovoznili sjedz do Ohrazenic, který jsme z jednosměrného upravili na obousměrně průjezdný. Menší akcí pak byla oprava kanalizace na silnici I/35 v Turnově.

Výstavbou sjezdu a nájezdu na silnici I/10 došlo k hlavnímu dopravnímu napojení především pro průmyslovou zónu, areál Krajské správy silnic Libereckého kraje a čerpací stanici pohonných hmot, kde bylo dosud přímé napojení pouze v opačném směru na Liberec a Prahu. Cílem stavby je výrazné zklidnění dopravy v ulicích Fučíkova a Nádražní. Její součástí jsou také nové protihlukové stěny, které nahradily původní dřevěné. Na financování akce se podílí město Turnov, které uhradilo úpravu Fučíkovy ulice včetně odvodnění, rekonstrukci chodníků, osvětlení přechodu pro chodce a vegetační úpravy. Stavbu v hodnotě 30,17 mil. bez DPH provádí společnost STRABAG a.s.

V Ohrazenicích, které jsou v severozápadním sousedství Turnova, jsme uvedli do provozu stavbu, během níž došlo k úpravě sjezdu silnice I/10 od Prahy do Ohrazenin – sjezd „U Pyrámu“ a jeho zbousměrnění. Byl tak nově umožněn nájezd z Ohrazenin na silnici I/10 ve směru na Turnov a Semily. Stavební úpravy zahrnovaly rozšíření vozovky sjezdu spolu s úpravou odvodnění a veřejného osvětlení u křižovatky v napojení na Nádražní ulici. Zhotovitelem stavby za 15,47 mil. bez DPH je společnost COLAS CZ, a.s.

V Turnově na silnici I/35 jsme tento rok také opravili přibližně 620 m dešťové kanalizace včetně vpustí a kanalizačních šachet. Jednalo se o zatrubnění části příkopu a rekonstrukci odvodňovacího potrubí na dešťové vody. Tím se vytvořily podmínky pro stavbu chodníku, kterou financovalo město Turnov. Zhotovotelem stavby za 3,58 mil. byla společnost COLAS CZ, a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688