Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  06.11.2023 11:47:00

Mladá Boleslav - Klaudiánova Nemocnice nabízí pro veřejnost a firmy certifikované školení první pomoci

Klaudiánova nemocnice nově nabízí školení s názvem Základy první pomoci. Účastníci kurzu získají potvrzení o absolvování nebo certifikát. Kurz je určen pro zdravotníky, zdravotnická zařízení, zařízení sociálních a zdravotních služeb, pro firmy a laickou veřejnost. Rezervovat si své místo tak může každý, kdo si není jistý, že ovládá základy první pomoci a resuscitaci.
Klaudiánova nemocnice
Klaudiánova nemocnice
 

 
 
Kapacita jednoho školení je maximálně dvacet osob. Kurz je placený: pro zdravotníky a pracovníky ze sociální oblasti je skupinová cena 3.000, - , pro firmy bez zdravotnického zaměření skupinová cena: 4.000, - . Veřejnost a jednotlivci zaplatí 250,- / za osobu.
Zájemci také musí počítat s náklady na dopravu, protože se tato školení konají sídle objednavatele (po Mladé Boleslavi 500,-, do 20 km 700,- , nad 20 km 1000,- ), v případě veřejnosti v prostorách nemocnice.
Klaudiánova nemocnice kurzy první pomoci pořádá také pro mateřské, základní a střední školy – tyto kurzy jsou v rámci edukačních programů zdarma (školy si mohou termíny rezervovat na nabor@onmb.cz).
Na kurzu se školitelé zaměří především na základy první pomoci: jak rozeznat a ošetřit krvácení, zajistit postiženého při mdlobě, kolapsu, při šokovém stavu, první pomoc při intoxikaci (otravě), základní a nejčastější úrazy včetně první pomoci, popáleniny, úrazy elektrickým proudem a základy KPR (kardiopulmonální resuscitace).
Dalším tématem je kardiopulmonální resuscitace (KPR): resuscitace neboli oživování postiženého. Školení je připraveno pro zdravotníky či nezdravotníky. Zaměřeno na základní prvky a to: vědomí, dýchaní, oběh. Kdy zahájit a kdy nezahájit KPR. Teoretické postupy, praktické ukázky, možnost vyzkoušení na modelu figuríny pro KPR.
Lidé se dále seznámí s automatizovaným externím defibrilátorem (AED) - přístrojem, který může pomoci zachránit život člověka. Ten je dnes dostupný veřejnosti například na letištích, nádražích, v obchodních centra, ve firmách, u hřišť a sportovišť. Cílem je seznámit zájemce s jeho použitím a zvýšit tak šance na přežití postiženého.
Samozřejmostí je kardiopulmonální resuscitace s použitím automatizovaného externího defibrilátoru. Vše doprovází praktické ukázky a možnost vyzkoušení si praxe na modelu. Termín svého školení si mohou zájemci (kromě škol) rezervovat na: jitka.laubeova@onmb.cz.
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 6.11.2023 / 6.11.2023

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688