mpsv.cz (MPSV)
Z regionů  |  16.10.2023 17:58:00

V Nymburce proběhne „Přehlídka středních škol“. Téměř 50 středních škol a také několik regionálních zaměstnavatelů z Nymburska se představí na „Přehlídce středních škol“.

Téměř 50 středních škol a také několik regionálních zaměstnavatelů z Nymburska se představí na „Přehlídce středních škol“. Akce, na jejíž organizaci se spolupodílí Úřad práce ČR s Krajskou hospodářskou komorou Střední Čechy, proběhne v úterý 17. října 2023 v prostorách SOŠ a SOU Nymburk (ul. V Kolonii 1804). Zájemci mohou přicházet mezi 9.00 až 16.00 hodinou.

 

Přehlídka středních škol je určena především žákům osmých a devátých tříd základních škol, jejich rodičům, výchovným poradcům a všem zájemcům o další vzdělávání. Zkrátka široké veřejnosti. Nejen budoucím středoškolákům nabídne příležitost získat potřebné informace, které jim mohou pomoci při výběru té nejvhodnější školy a oboru. 

Na akci se představí školy jak z okresu Nymburk, tak i ze vzdálenějších regionů (Kolín, Mladá Boleslav, Kutná Hora, Jičín, Mělník, Praha-východ, Pardubice, Hradec Králové, Praha). Návštěvníci si tak budou moci vybírat ze široké škály oborů – od všeobecných, přes technické, odborné až po umělecké. Střední školy připravily pro účastníky zajímavé prezentace, v jejichž rámci se příchozí dozví, co se u nich studenti naučí, jak získané vědomosti využijí v praxi a také jaké jsou podmínky pro přijetí ke studiu. Zástupci vystavujících zaměstnavatelů jim zase sdělí, o jaké profese mají zájem a jaké vzdělání a dovednosti od svých zaměstnanců požadují.

Po celou dobu budou zájemcům k dispozici specialisté Úřadu práce ČR. Pomohou jim s orientací ve vzdělávací nabídce škol, žákům posledních ročníků ZŠ pak s volbou nejvhodnější profese z hlediska budoucího uplatnění na pracovním trhu. 

Pořadatelé si připravili pro žáky interaktivní kvízy týkající se vystavujících škol. Některé z nich předvedou návštěvníkům i živou prezentaci svých oborů. Jejich studenti představí přímo na pódiu formou krátké scénky danou školu, včetně volnočasových aktivit, které jednotlivá vzdělávací zařízení nabízí.

„Letošní přehlídka navazuje na úspěšnou spolupráci mezi ÚP ČR, Hospodářskou komorou a vzdělávacími institucemi. Současně dává prostor pro společné setkání mladých lidí, rodičů, kariérních poradců, středních škol a zaměstnavatelů. Je to vhodná příležitost, jak nasměrovat budoucí středoškoláky na správnou cestu k úspěšnému zaměstnání,“ uzavírá ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Nymburce Miloš Kozák.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kateřina Beránková, tisková mluvčí ÚP ČR

 

Úřad práce ČR | Mgr. Kateřina Beránková, tisková mluvčí | +420 724 209 037 katerina.berankova@uradprace.cz | www.uradprace.cz     facebook.com/uradprace.cr |  instagram.com/uradprace.cr|  YouTube| SPOTIFY| LinkedIn

 

 

 

 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688