Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Podnikání  |  16.10.2023 12:05:20

Holcim uzavírá partnerství s Institutem cirkulární ekonomiky, chce se zasadit o udržitelné stavebnictví

Holcim Česko navazuje spolupráci s Institutem cirkulární ekonomiky (INCIEN). Cílem partnerství je především podnítit debatu o tématech recyklace a dekarbonizace ve stavebnictví a edukovat trh.

Společnost Holcim Česko, jež je součástí mezinárodní skupiny Holcim, působící v oblasti inovativních a udržitelných stavebních řešení, se stává generálním partnerem Českého cirkulárního hotspotu, akční platformy INCIEN, která podporuje zavádění cirkulární ekonomiky do praxe. Aktuálně ji tvoří přes 70 členů napříč obory a posláním platformy je rozvíjet tento network, vzdělávat, sdílet klíčové know-how a také vytvářet příležitosti pro pozitivní systémovou změnu, například formou společných pracovních skupin nebo soubory legislativních doporučení.

V rámci spolupráce budou pořádána oborová setkání a debaty o tématech recyklace a dekarbonizace ve stavebnictví, společně se budou obě strany zasazovat o pozitivní systémovou změnu.

„Od našeho partnerství s INCIEN si slibujeme silnější apel na změnu ve způsobu vypisování veřejných a jiných zakázek. Usilujeme o to, aby bylo vypsáno více zakázek na udržitelné materiály s nižším obsahem CO2 a/nebo s obsahem recyklovaných materiálů. Zároveň bychom se rádi podíleli na edukaci stavebních firem v oblasti recyklace betonu, aby věděly, že za určitých podmínek ho lze dál používat,“ popisuje Pavel Zdeněk, obchodní ředitel Holcim Česko s tím, že společnost se stala letos rovněž plnohodnotným členem České asociace oběhového hospodářství (ČAObH).

Spolupráce s INCIEN se bude týkat především tématu cirkulárního zadávání v oboru stavebnictví, tedy rozšíření povinnosti využívání ekocementu v nových budovách, a to zejména ve veřejných zakázkách. Na téma ekologických materiálů budou organizovány diskuse, webináře či workshopy. Holcim Česko se také zapojí do pracovní skupiny na vyjasnění legislativy při vzniku odpadu a jeho dalšího využití.


Holcim Česko je součástí mezinárodní skupiny Holcim, světové jedničky v inovativních a udržitelných stavebních řešeních. Zhruba 60 000 zaměstnanců se podílí na vytváření lepší budoucnosti pro společnost a planetu, a to především díky úsilí dekarbonizovat stavebnictví a zlepšit životní úroveň pro všechny.

Holcim staví zelenější města, chytřejší infrastrukturu a zlepšuje životní prostředí po celém světě. Široká nabídka nízkouhlíkových a cirkulárních řešení, např. ECOPlanet – zelený cement, umožňuje zákazníkům společnosti Holcim stavět lépe s nižším dopadem na životní prostředí. Holcim se díky své dlouhodobé strategii stane společností s nulovou produkcí CO2.

Holcim Česko patří již více než 120 let mezi renomované výrobce stavebních materiálů vyráběných v Čížkovicích. Podporujeme rozvoj regionu sponzoringem ekologických, sociálních a vzdělávacích programů. Stavíme svět, který respektuje přírodu a přispívá k prosperitě obyvatel naší planety. Tvoříme lepší budoucnost pro společnost a planetu.

Institut Cirkulární Ekonomiky (INCIEN) je nevládní nezisková organizace, která od roku 2015 prosazuje cirkulární ekonomiku. INCIEN vznikl, protože současné tempo využívání přírodních zdrojů není udržitelné a cirkulární ekonomika nabízí řešení. Vizí INCIEN je prosperující společnost, která šetrně a efektivně nakládá s přírodním bohatstvím. Má vlastní výzkumný i konzultační tým a vede Český cirkulární hotspot s více než 70 členy.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Podnikání:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688