ceska-trebova.cz (Česká Třebová)
Z regionů  |  11.10.2023 11:11:00

Bývalý areál firmy MIKA získal rok od ukončení její činnosti nové využití, nově zde sídlí podnikatelský inkubátor ČT-PINK

ČTPINK
Pardubický podnikatelský inkubátor, PPINK, rozšiřuje svou působnost do nové části Pardubického kraje, a to do České Třebové. Slavnostní otevření 10. října 2023 tak představuje důležitý krok směrem k podpoře podnikatelského rozvoje ve východní části kraje.
 

 
 
Pobočka v České Třebové vzniká s cílem rozšířit dosah P-PINK na východní část Pardubického kraje, která často čelí hospodářskému a sociálnímu odloučení. Tímto krokem se zvýší dostupnost našich služeb a podpory pro podnikatele a startupy v této oblasti. Jsme moc rádi, že jsme mohli využít budovy bývalé společnosti MIKA, kterou nám propůjčil kraj. Díky tomu můžeme v České Třebové nabídnout 3 kanceláře , 4 coworkingová místa i zasedací místnost.” říká ředitel a mentor P-PINK Jiří Janků.

Historie této budovy má svůj zajímavý příběh. Původně byla stavěna se záměrem vytvořit dílny pro praktickou výuku, ale k tomu nikdy nedošlo. Své sídlo zde měla společnost MIKA, která v červnu roku 2022 ukončila svou činnost. Příležitosti se chytil P-PINK, který dostal budovu do správy a rozhodl se zde vybudovat svoji další základnu. A i příběh ČT-PINK jako reuse pointu je inspirující. Namísto nakupování nového nábytku se P-PINK rozhodl využít stávajícího a staršího darovaného vybavení. Byla tak zahájena veřejná sbírka nábytku, do které se zapojilo i město Česká Třebová a Pardubický kraj. Díky jejich podpoře byla budova vybavena kancelářským nábytkem, kuchyňkou, která byla původně v bývalé budově P-PINK, tiskárnou a dalším vybavením. ČT-PINK tak nyní nabízí široké spektrum služeb: inspiraci, inovaci, vzdělávání, sdílené prostory, kuchyňku, tiskárnu, zasedací místnost, umělecký ateliér.

Díky ČT-PINK a reuse vybavení se podařilo ve velmi krátkém čase zprovoznit pobočku ve východní části kraje a přinést podnikatelům moderní prostřední a podpůrné služby P-PINK. Současně pracujeme na druhé fázi projektu, kompletní rekonstrukci budovy, tu nazýváme ĆT-PINK 2.0. Přinese moderní nejen kancelářské ale i průmyslové zázemí pro začínající podnikatele, kterým tak usnadní jejich podnikatelskou cestu.

Svou činnost zahájí ČT-PINK hned po slavnostním otevření spuštěním PINKaka, což je jednoduše řečeno kurz pro podnikatele všech forem a fází vývoje jejich byznysu. “ČT-PINK vnímám jako velkou příležitost a pomoc nejen pro mladé začínající podnikatele, ale i pro ty, kteří se rozhodli svou kariéru restartovat a jít si za svými sny. Těším se z toho, že v mém městě vzniká projekt, který nepodpoří startupy pouze technologickou podporou a zázemím, ale stane se pro ně inspirativním a přátelským místem pro potkávání či případnou spolupráci.” říká účastník PINKaka MgA. Vojtěch Podlesný, Česká Třebová.

“Věřím, že projekt akademie začínajícího podnikání má občanům našeho města co nabídnout. Každý někdy začínal, a není ostuda si nechat poradit. Proto tuto iniciativu ze strany P-PINKu vítám, a těším se na další aktivity, které bude v České Třebové a celém regionu inkubátor vyvíjet. Ze strany města jsme připraveni na úzkou spolupráci.“ uvedl v souvislosti ze začátkem provozu podnikatelského inkubátoru v České Třebové starosta Zdeněk Řehák.

00 01 03 04 05 06 07 08 09 10
 
Zodpovídá: Jiří Holý
Vytvořeno / změněno: 11.10.2023 / 11.10.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688