Město Benešov (benesov-city.cz)
Z regionů  |  27.09.2023 14:44:00

V pondělí 9. října se v Benešově uskuteční veřejné fórum: k diskuzi jsou zváni všichni, kteří se zajímají o budoucnost města

Zajímáte se o územní rozvoj, životní prostředí, dopravu, školství, sociální služby nebo místní ekonomiku? Přijďte o těchto a dalších tématech diskutovat na veřejné fórum, které město Benešov pořádá v pondělí 9. října 2023 od 17.30 hod. v Kulturním domě Karlov.
 

 
 
Akce s podtitulem „Benešov – naši budoucnost tvoříme společně“ bude probíhat formou rozdělené debaty u osmi tematických stolů, jejímž vyústěním bude vytipování 10 nejzásadnějších témat z rozvoje města. Těmito výstupy se pak bude zabývat vedení města a zohlední je v dalším rozhodování.

Město Benešov je členem národní sítě Zdravých měst a z této pozice pořádá již páté veřejné fórum, které je příležitostí pro diskuzi všech, co mají zájem o aktuální a budoucí vývoj města. Zúčastnit se mohou jednotlivci, ale také místní spolky, zájmová sdružení i podnikatelé. Cílem fóra je získání zpětné vazby i sběr podnětů totiž právě od těch, co ve městě žijí, podnikají nebo se jiným způsobem podílejí. A kteří zároveň dokáží určit, v čem z hlediska rozvoje Benešova tkví jeho plusy, mínusy i rezervy. Tato forma nápovědy je pro budoucí rozhodování klíčová a vedení města ji vítá.

Úvodem letošního veřejného fóra bude shrnuto, v jaké fázi je realizace podnětů z loňského ročníku. V roce 2022 občané Benešova diskutovali např. o modernizaci škol nebo o rozvoji lokality Táborská kasárna.

Účastníci veřejného fóra budou i letos mít možnost diskutovat o příležitostech města u osmi tematicky zaměřených stolů:

1. Územní rozvoj města, bydlení (např. prostorové uspořádání města, Táborská a Pražská kasárna, technická infrastruktura, územní plánování, rozvojové plochy, Generel veřejné zeleně, Generel dopravy, …)
2. Životní prostředí (např. veřejná zeleň, odpadové hospodářství, voda, ovzduší, hluk, změna klimatu, energie, památková péče, …)
3. Doprava, bezpečnost (např. místní komunikace a chodníky, parkování, alternativní druhy dopravy, hazard, kriminalita, …)
4. Místní ekonomika, podnikání (např. rozpočet a rozpočtový výhled města, participativní rozpočet, elektronizace služeb úřadu, dotace, spolupráce města a místních podnikatelských subjektů, potřeby trhu práce, …)
5. Vzdělávání, výchova, školství (např. problematika ZŠ, MŠ, ŠJ, ŠD, DDM, ZUŠ, kvalita vzdělávání, mimoškolní a celoživotní vzdělávání, kapacity školských zařízení, …)
6. Kultura, cestovní ruch, volný čas, sport (např. společenský život, volnočasové aktivity, sportoviště, místní tradice, místa pro setkávání, podpora sportu, …)
7. Sociální prostředí, zdraví (např. sociální služby v Benešově a ORP – sociální služby a pomoc pro seniory, jednotlivce a rodiny, poradenství, dobrovolnictví, aktivní stárnutí, zdravotní prevence, zdravotní služby, dávkový systém – peněžitá pomoc, …)
8. Stůl mladých (pohled mladé generace na kvalitu života ve městě - stůl s volným výběrem témat určených mladými lidmi a dětmi cca od 10 do 17 let)

U každého stolu bude garant z řad zaměstnanců Městského úřadu Benešov, který bude odpovídat na případné odborné dotazy. Za každý tematický stůl budou hlasováním vybrány 2 návrhy vnímané občany jako nejdůležitější. Tyto postoupí do „finále“ na hlasovací arch, kde je účastníci fóra svým hlasováním seřadí podle priority. Výstupy akce budou následně součástí veřejné ankety, jejímž cílem bude ověřit formulované problémy s co nejširším okruhem veřejnosti a vybrat z nich Deset největších příležitostí města – „10P“.

Setkání se pochopitelně účastní vedení města: „Věříme, že svou účast potvrdí také místní organizace, spolky, zájmová sdružení i podnikatelé. Veřejné fórum je však setkání vás, občanů města Benešov, těch z vás, kteří tu žijí, mají zde rodiny a vychovávají tu děti – nás všech, kteří to tu máme rádi,“ vysvětluje starosta Benešova Jaroslav Hlavnička a doplňuje: „Přijďte diskutovat o budoucnosti města Benešov. O tom, co se podařilo, co funguje, co se Vám nelíbí a co se v budoucnu chystá. Veřejné fórum je příležitostí pro všechny.“

Pro všechny účastníky akce bude připraveno malé občerstvení. Předpokládané ukončení veřejného fóra je nejpozději ve 20.00 hod.

Tato aktivita se koná v rámci projektu Zdravé město Benešov, jehož cílem je naplňování kritérií metody kvality MA21.

forum

 
Zodpovídá: Mgr. Tereza Lípová
Vytvořeno / změněno: 27.9.2023 / 27.9.2023

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688