Jihočeský kraj (kraj-jihocesky.cz)
Z regionů  |  15.08.2023 07:08:46

Náměstek Klíma k opravám na SŠO v Budějovicích: I náročná rekonstrukce se stihne v termínu - Do rekonstrukcí a modernizací krajem zřizovaných škol tak v roce 2023 půjde z fondu rozvoje školství Jihočeského kraje okolo 180 milionů korun

Čilý stavební ruch panuje na jihočeských školských zařízeních. Zatímco studenti zaslouženě odpočívají, rozeznívá se opuštěnými školními budovami bouchání kladiv či hluk sbíječek. Do rekonstrukcí a modernizací krajem zřizovaných škol tak v roce 2023 půjde z fondu rozvoje školství Jihočeského kraje okolo 180 milionů korun. O tom, jak stavební práce pokračují, se v půlce prázdnin přesvědčil náměstek hejtmana pro oblast školství Pavel Klíma, který vybraná školská zařízení osobně navštívil. Jeho návštěva směřovala také na Střední školu obchodní, Husova 9 v Českých Budějovicích, kde probíhá kompletní oprava sociálního zázemí.

„Kompletní rekonstrukce sociálního zázemí probíhá od přízemí až do třetího nadzemního podlaží. Mění se rozvody, vzduchotechnika i elektroinstalace, vyzdí se i nové příčky. Toto je opravdu jedna z těch větších a náročnějších rekonstrukcí a já jsem rád, že pod bedlivým okem paní ředitelky se vše stihne ještě do konce prázdnin,“ řekl Klíma.

Ředitelka školy Jarmila Benýšková následně ubezpečila, že i přes mimořádný rozsah stavebních prací zahájí škola provoz v řádném termínu. „Žáky i zaměstnance školy přivítáme v prostředí, které bude kompletně bezbariérové. Nové sociály budou v souladu s těmi nejpřísnějšími normami. Pedagogové a všech více než 650 žáků, kteří školu navštěvují, tak budou mít veškeré potřebné zázemí,“ zdůraznila ředitelka a upřesnila, že fond rozvoje školství Jihočeského kraje na tento projekt přispěl 6.5 miliony korun. Hotovo by mělo být do 28. srpna.

Na Husově třídě navštívil náměstek Klíma 3. srpna kromě Střední školy obchodní také Obchodní akademii, kde se opravuje kanalizace a Střední zdravotnickou školu, kde se mohou studenti a pedagogové těšit na nové učebny a kabinety. V Táboře si náměstek Klíma prohlédnul, jak probíhá rekonstrukce výtahů v Domově mládeže při Střední škole obchodu, služeb a řemesel. V Týně nad Vltavou ho zajímala modernizace prostor místního gymnázia, jehož budova bude kompletně odkopána kvůli zavedení odtoků a průsaků vody. Klíma při své návštěvě neopomněl ani Domov mládeže při Střední uměleckoprůmyslové škole v Bechyni, kde se opravuje elektroinstalace a zdravotně technická instalace sociálního zařízení.

15.08.2023Bc. David Hocke
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688