OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  07.08.2023 12:00:00

Pojištění majetku bez rizika podpojištění a zbytečných limitů - KB Pojišťovna


7.8.2023 Produkty, Tiskové zprávy

Český pojistný trh nabízí nejrůznější typy pojištění nemovitosti, u kterých je limitem pojistného plnění vždy pojistná částka. Existuje však jedna výjimka – Pojištění Majetku od KB Pojišťovny. Při sjednání pojištění nemovitosti není podstatná její hodnota, pro výpočet pojistného stačí místo pojistné částky celková plocha nemovitosti a lokalita, kde se tato nemovitost nachází. Pojišťovacímu poradci a samozřejmě i klientovi tím odpadá jedna velká starost, jak správně nastavit pojistnou částku. Hlavu si nemusí lámat ani s možným budoucím rizikem podpojištění.

Právě podpojištění je velkým problémem současnosti – z průzkumu České asociace pojišťoven (ČAP) z loňského roku vyplývá, že pouze 55 % Čechů má uzavřeno pojištění nemovitost a podle dat jednotlivých pojišťoven je jen třetina pojistných smluv nastavena na správnou výši pojistné částky. Většina smluv je tak tzv. podpojištěna a 15 % smluv je uzavřeno dokonce na méně než poloviční pojistnou částku. Kvůli urychlující se inflaci a rostoucím cenám stavebních materiálů i prací se navíc toto riziko ještě více prohlubuje.

To, že hodnota pojistné částky není v Pojištění Majetku KB Pojišťovny nikde uvedena a díky tomu i pojistné plnění je bez limitu, jeho výše vždy odpovídá skutečné škodě v nových cenách, dělá tento produkt zcela unikátním. Nespornou konkurenční výhodou tohoto pojištění je, že není potřeba smlouvu v průběhu času měnit, pouze s výjimkou, kdyby došlo zásadní rekonstrukcí ke změně celkové plochy domu nebo rozlohy vedlejších staveb, které jsou pojištěny stejným způsobem.

„Sjednat pojištění nemovitosti je navíc velmi jednoduché – pro sjednání pojistky pojišťovací poradci potřebují znát pouze adresu, kde se nemovitost nachází, kvůli ověření záplavového rizika podle vlastních povodňových map, které zohledňují i protipovodňová opatření, a celkovou obytnou plochu nemovitosti. A pokud jde o cenu pojištění, tak je velmi přijatelná. Přestože jde o nadstandardní pojištění s krytím bez limitu, klient se rozhodně nemusí obávat, že by platil i nadstandardní pojistné, “ říká Hana Kuchařová, manažerka pro klíčové zákazníky KB Pojišťovny.

Další ojedinělou výhodou je garantovaná ochrana majetku GAP – tedy rozdílové pojistné krytí. „Díky GAP může klient využít výhod našeho pojištění Majetku hned a nemusí čekat až na konec své smlouvy. Ocení to zejména při pojistné události, kdy GAP pokryje případné nedostatky stávajícího pojištění (například krácení pojistného plnění při podpojištění, sublimity…) Pojištění v době překryvu smluv má klient u KB Pojišťovny zcela zdarma a přesto má v případě škody nárok na pojistné plnění podle podmínek KB P. Jedinou podmínkou vzniku rozdílové smlouvy je zaplacení alikvótní části pojistného zahrnující období mezi koncem původní smlouvy a výročím pojistné smlouvy u KB Pojišťovny, a to do 30 dnů od vzniku nabídky pojištění. Jakmile původní pojištění skončí, překlopí se smlouva u KB Pojišťovny do standardního režimu,“ představuje tento zajímavý prodejní nástroj Hana Kuchařová.

Pojištění bez limitu a bez pojistné částky zní skvěle. Jak ale klient při totální škodě dokáže, z jakých materiálů a v jaké kvalitě byla jeho nemovitost postavena? „Není to tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. I při totální škodě je možné obhlédnout trosky domu přímo na místě, dalším důkazem mohou být internetu či sociální sítě. Dále klient může předkládat faktury a rozpočty od dodavatelských firem,“ dodává Hana Kuchařová.

KB Pojišťovna má ještě další zajímavé benefity. Pokud bude pojištěná nemovitost poškozena z více než 20 procent své hodnoty, převezme KB Pojišťovna za klienta splácení hypotéky nebo jakéhokoliv jiného úvěru na bydlení, a to od jakékoliv banky, a platit bude maximálně 12 měsíců nebo po dobu opravy. V případě totální škody navíc zaplatí klientovi až 120 tisíc korun na náhradní ubytování.

A samozřejmou součástí pojištění jsou i asistenční služby. „U technických havárií je limit 10 tisíc Kč, stejně jako u zásahu zámečníka v případě zablokovaných dveří, pro nouzový provoz domácnosti nebo předčasný návrat ze zahraničí v případě škody je limit dvojnásobný. Výhodou je, že počet pojistných událostí není během roku nijak limitován,“ uzavírá Hana Kuchařová.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688