Primulus Group (Primulus Group)
Zdraví  |  02.08.2023 14:44:43

Rady pro péči o duševní zdraví v létě

Dlouho očekávaný příchod léta s sebou přináší pocit svobody, dobrodružství a možnost odpočinku. V době, kdy si užíváme tepla a slunečních paprsků, je důležité nepřehlížet důležitost péče o naše duševní zdraví. V tomto článku se budeme zabývat řadou zasvěcených tipů, které vám pomohou upřednostnit svou duševní pohodu. Vypěstujte si léto plné radosti a rovnováhy.

Vydejte se do přírody: Využijte krás přírody, která vás obklopuje. Věnujte se venkovním aktivitám, jako je pěší turistika, jízda na kole nebo prostě jen procházky v parku. Příroda má zásadní vliv na naši duševní pohodu, snižuje hladinu kortizolu a zlepšuje naši celkovou náladu. Nadechněte se čerstvého vzduchu, nasávejte sluneční paprsky a spojte se s okolním světem.

Praktikujte mindfulness (všímavost): Každý den si vyhraďte čas na plnou přítomnost v daném okamžiku. Věnujte se činnostem, jako je meditace, jóga nebo třeba vychutnávání západu slunce s plnou pozorností. Pěstováním všímavosti můžete snížit úzkost, zvýšit sebeuvědomění a ocenit krásu každého uplynulého okamžiku. Jak řekl Jon Kabat-Zinn: „Mindfulness znamená věnovat pozornost určitým způsobem: záměrně, v přítomném okamžiku a bez posuzování“.

Odpojte se a dobijte energii: V našem hyperpropojeném světě je důležité najít rovnováhu a odpojit se od technologií. Dejte si svolení k odpočinku od sociálních sítí, e-mailů a povinností souvisejících s prací. Využijte tento čas k tomu, abyste se ponořili do svých koníčků, strávili kvalitní čas se svými blízkými nebo se jednoduše začetli do dobré knihy. Odpojení od digitální reality umožní vaší mysli odpočinout si, přispěje k lepšímu spánku a podpoří hlubší vztahy s lidmi kolem vás.

„Klíčovou roli hraje civilizační faktor. Stres je v dnešní době téměř na každém kroku. Stres na sebe vyvíjíme, pokud od sebe čekáme, že zvládneme zcela vše. Bereme si toho na sebe hodně v práci, domácnosti a také z hlediska finančního zabezpečení rodiny,“ říká David Buchta propagátor zdravého životního stylu ze společnosti PRIMULUS GROUP.

Pečujte o své sociální vazby: Léto nabízí nespočet příležitostí k setkávání a upevňování vazeb s přáteli a rodinou. Zapojte se do aktivit, které podporují sociální interakci, například uspořádejte grilování, zorganizujte den na pláži nebo se zapojte do místní komunitní akce. Smysluplné vazby jsou pro naše duševní zdraví životně důležité, protože nám poskytují podporu, povzbuzení a pocit sounáležitosti.

Osvojte si nové zážitky: Vydejte se za hranice své komfortní zóny a zažijte nová dobrodružství. Ať už jde o vyzkoušení nového vodního sportu, prozkoumání blízkého města nebo návštěvu festivalu, léto nabízí nespočet příležitostí k osobnímu růstu a objevování. Přijímáním nových zážitků stimulujete svou mysl a posilujete odolnost a sebevědomí.

Upřednostněte péči o sebe: Věnujte se činnostem, které vám přinášejí radost a uvolnění, například bublinkové koupeli nebo si dopřejte den v lázních. Stanovte si hranice a naučte se říkat ne závazkům, které vám ubírají energii, a dopřejte si dostatek času na odpočinek, omlazení a sebereflexi.

Udržujte zdravé návyky: Je důležité dodržovat vyvážený a výživný jídelníček. Dodržujte pitný režim, zařaďte do jídelníčku ovoce a zeleninu a dbejte na dostatečný spánek. Pravidelné fyzické cvičení hraje také klíčovou roli v péči o vaše duševní zdraví. Uvolňuje endorfiny, snižuje stres a podporuje pozitivní vnímání těla.

Důležité je umět relaxovat, ideálně si najít vhodného koníčka, který vás naplňuje a zároveň si při něm odpočinete a na chvíli zapomenete na každodenní povinnosti a starosti. Zní to jednoduše, ale pro mnoho lidí je to problematické. Klíčové je dostatečně odpočívat. Vedle koníčků a relaxace, byste měli udržovat dobré vztahy v rodině, na pracovišti a mezi kamarády. Někdy to není jednoduché, ale minimálně byste se měli o tento stav pokusit,“ říká David Buchta  propagátor zdravého životního stylu ze společnosti PRIMULUS GROUP.

Primulus Group s.r.o.

Společnost Primulus se zaměřuje na výrobu vlastních kvalitních doplňků stravy pro ženy a muže. V současné době rozšířila své portfolio i na kosmetiku. Díky tomu, že výroba a vývoj probíhá pod jednou střechou, vyrábí produkty přesně podle svých představ a odlišuje se tak od konkurence. Od začátku projektu v květnu 2015 prodala přes 100 000 kusů doplňků stravy.

Díky tomu, že se zaměřuje na ruční výrobu v malých šaržích, nabízí zajímavé možnosti i malým firmám nebo jednotlivcům, kteří by rádi uvedli vlastní kosmetické produkty na trh.

Více informaci na: www.primulus.cz, www.feminus.cz nebo www.kloubus.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Zdraví:

Út 10:09  OCT: nový pohled do oka přinesl revoluci v diagnostice OCP (Oční centrum Praha)
20.04.2024  V Česku ani v EU jako celku nedošlo za únor 2024 k nadúmrtí Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
15.04.2024  Podmořský svět, který léčí Redakce (Bydlet.cz)
12.04.2024  Když jaro pálí aneb tipy pro alergické oči OCP (Oční centrum Praha)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688