OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Údaje o firmách  |  02.08.2023 18:33:36

Obrat širší skupiny Broker Consulting se navýšil na 2,8 miliardy korun

 Obrat širší skupiny Broker Consulting se navýšil na 2,8 miliardy korun
Obrat širší skupiny Broker Consulting za loňský rok podle auditovaných výsledků vzrostl o 5,7 procenta na 2,8 miliardy korun. Nejvíce se na tomto výsledku podílela společnost Broker Consulting, a.s. Z kompletních dat v oblasti finančnictví se prokázala vysoká poptávka klientů po zajištění na rentu.

V uplynulém roce jsme mnohem více pomáhali klientům s revizí jejich domácích rozpočtů, plánovaním úspor a také s jejich přípravou na stáří. Do popředí zájmu našich klientů se dostala ochrana jejich finančních rezerv před vysokou inflací. Lidé citelně vnímali, jak se hodnota úspor snižuje,“ vysvětluje Petr Hrubý, zakladatel a předseda dozorčí rady společnosti Broker Consulting.

Ekonomické výsledky

Skupina Broker Consulting loni opět rostla. Meziroční navýšení, jehož Broker Consulting dosáhl v každém z dosavadních 24 sledovaných ročních období, bylo přitom v minulém roce charakteristické pro valnou většinu společností, které jsou součástí skupiny. Promítlo se například do hospodaření společností Broker Consulting, ProCredia, PRODOMIA Group a MONECO investiční společnost.

Změny na trhu finančních produktů

Pro uplynulý rok byly typické změny na trhu finančních produktů, které byly ovlivněny skutečností, že občanům i firmám vzrostly ve velkém náklady na energie a že současně došlo k rychlému navýšení úrokových sazeb za úvěry a hypotéky. „Prudký nárůst poptávky jsme viděli v oblasti pojištění. Dlouhodobě je v Česku znám problém podpojištění obyvatelstva jak v oblasti životního pojištění, tak v oblasti pojištění majetkového. Klientům pomáháme s tím, aby měli rizika pojištěna správně,“ řekl k výsledkůmVilém Podliska, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Broker Consulting.

Realitní trh

Kvůli méně dostupným hypotékám a inflaci sice domácí realitní trh dramaticky zpomalil, na celkových výsledcích společnosti se to však v zásadě neodrazilo. Zatímco v roce 2021 pomohl Broker Consulting v Česku klientům prodat nemovitosti za 10,5 miliardy korun, loni to bylo 10,3 miliardy korun.

Společnost tak posílila své postavení na realitním trhu a potvrdila, že patří mezi tři největší poskytovatele realitních služeb v České republice. Na tom se podílel rovněž úspěšný prodej více než 100 developerských projektů, včetně projektů pod značkami patřícími do skupiny Broker Consulting – BC Real a Broker Development. Jde například o projekty Nová Papírna a Byty Borský park v Plzni či Central Point Kladno. V loňském roce se navíc začaly připravovat další pod názvy Rezidence Golf Ostravice, Na Vyhlídce Kaplice a Apartmány na sjezdovce Plešivec.

Úspěchy v roli franšízora

Společnost Broker Consulting jako zřizovatel franšízového konceptu OK POINT získala za předchozí rok prvenství v hlavní kategorii soutěže Franchisa roku a spolu s ním se stala Franšízorem roku 2022. Úspěšnou vizi OK PONTU tak ocenila vedle řady stávajících a nových klientů také odborná porota České asociace franchisingu. Celkový úspěch podle hodnocení tkví zejména ve vysoké kvalitě poskytovaných služeb, skvělých ekonomických výsledcích a podpoře, kterou společnost věnuje svým franšízantům. Pro ty má vybudovaný kompletní systém podpory a možností a pomáhá jim podnikat pod silnou značkou na trhu.

Společenská odpovědnost

Skupina Broker Consulting se také v uplynulém roce věnovala oblasti společenské odpovědnosti. Opět podpořila dobročinný spolek Dobrý skutek. Historicky už Dobrý skutek rozdal mezi potřebné přes 100 milionů korun. Na Dobrý skutek se obracejí lidé, kteří neměli v životě tolik potřebného štěstí, aby mohli žít život bez komplikací a překážek.

Dalším cílem dlouhodobé pomoci byl projekt ABC Finančního vzdělávání, kterému se daří přispívat ke zvyšování finanční gramotnosti zejména žáků i pedagogů na základních i středních školách prostřednictvím hry FinGR Play.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688