Redakce (Bydlet.cz)
Bydlení  |  31.07.2023 15:03:17

Buřinka od srpna zdvojnásobí státní podporu - Stavební spoření tak přinese zhodnocení až 5,8 % ročně

Stavební spoření od Buřinky

Stavební spoření od Buřinky tak přinese zhodnocení až 5,8 % ročně

Nejistota kolem výše státní podpory stavebního spoření v posledních měsících je hlavním důvodem, proč lidé váhají, zda je stavebko i nadále výhodné. Současný návrh úsporného balíčku předpokládá snížení státní podpory na polovinu. Buřinka na tento krok reaguje a přichází se speciální bonusovou akcí – smlouvám sepsaným od 1. srpna 2023 státní podporu zdvojnásobí. V praxi to bude vypadat tak, že Buřinka připíše bonus ve výši přiznané státní podpory až ve výši 5 x 1 000 za roky 2024-2028. Stavebko od Buřinky tak přináší zhodnocení až 5,8 % ročně. Akce platí do odvolání.

Kdy jindy než teď

„Chceme podpořit atraktivitu stavebního spoření, proto jsme se rozhodli pro speciální bonusovou akci. Klientům, kteří u nás sepíšou smlouvu od 1. srpna 2023, zdvojnásobíme připsanou státní podporu. Díky tomu dosáhnou na zhodnocení až 5,8 % ročně,“ vysvětluje Jiří Neumann, ředitel vkladů a řízení změn ze Stavební spořitelny České spořitelny (Buřinky). Velkou výhodou je jistota úročení po dobu 6 let. Spořicí účet ani termínovaný vklad takovou garanci nenabízí. Vklady na stavebku jsou pojištěny Fondem pojištění vkladů. Za dva roky spoření navíc klienti získají nárok na zvýhodněný úvěr ze stavebního spoření.

Jak bonus získat?

Stačí sepsat smlouvu o stavebním spoření v době trvání akce (od 1. 8. 2023 do odvolání). Za rok 2023 zůstává státní podpora až 2 000 . Za rok 2024 a další bude mít klient možnost získat v případě schválení změn státní podporu maximálně 1 000 . K tomu získá od Buřinky každoročně za roky 20242028 (včetně) bonus ve výši přiznané státní podpory. Tím se klient vyhne snížení výnosů ze stavebního spoření. Bonus bude na účet klienta připsán ve stejném termínu, jako bude připsána státní podpora.

Pro získání bonusu musí dojít v důsledku novely zákona o stavebním spoření ke snížení výše maximální státní podpory ze 2 000 na 1 000 ročně. Dále je nutné dodržet stejné podmínky jako pro výplatu státní podpory – po dobu šesti let od uzavření smlouvy se s uspořenou částkou nesmí nijak nakládat.

Bonusovou akci je možné kombinovat s dalšími akcemi  od Buřinky, avšak se nevztahuje na smlouvy o stavebním spoření s poskytnutým překlenovacím úvěrem. Bonusová akce platí od 1. srpna 2023 až do odvolání či změny jejích podmínek. Novou smlouvu lze uzavřít online na webu Buřinky nebo v internetovém bankovnictví, případně na kterékoli pobočce  či u některého z externích partnerů Buřinky.

01.08. 14:01  To je nabídka (Tomasso)
01.08. 14:00  Zrušme státní podporu (Tomasso)
01.08. 10:58  Neseriózní státní produkty (ikaktus)
31.07. 15:29  To je nabídka (deprese)

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688