pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  12.07.2023 18:58:58

Pardubický kraj chce vybudovat nové výcvikové středisko pro záchranářské složky - předpokládané náklady jsou necelých 36 milionů korun

Kraj chce vybudovat nové výcvikové středisko pro záchranářské složky

(12.7.2023)

V oblasti projektových záměrů, které schválila Rada kraje, je plán vybudovat nové výcvikové středisko pro složky integrovaného záchranného systému (IZS). Sídlit bude v rekonstruované části budovy Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje (ZZS PAK) v Průmyslové ulici 450 v Pardubicích.

V současné době jsou podmínky pro výcvik záchranářů v kraji naprosto nedostatečné. „Nové středisko bude sloužit pro výcvik všech posádek naší záchranky, pro výcvik studentů akreditovaného kurzu řidič ZZS a současně pro potřeby výcviku první pomoci složek IZS a praktickou výuku studentů univerzity. Simulační místnosti umožní vytvářet nejrůznější a mnohem realističtější podmínky provedení zásahů, nabídne simulaci nasazení všech složek IZS v komplikovaných situacích,“ objasnila náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková.

„Chceme využít možnost získat prostředky z programu INTERREG na interiérové a technologické vybavení těchto prostor. Vybudované prostory budou sloužit k teoretické i praktické výuce záchranných složek včetně prostor pro uložení výukových pomůcek a modelů k nácviku život zachraňujících úkonů a zajistí dostatečné zázemí pro lektory. Předpokládané náklady jsou necelých 36 milionů korun,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Pardubický kraj připravuje úpravy budovy pro nové výcvikové středisko záchranářských složek ve třech postupných etapách. „V té první začneme stavebními úpravami budovy, aby přízemí mohlo sloužit jako zázemí pro výcvik zaměstnancům ZZS PAK, pro sanitní vozidla a potřebné vybavení. V prvním patře vzniknou tři výukové místnosti, sociální zařízení, skladovací prostory a místnost speciálně určená pro výcvik. Vybavení této simulační místnosti bude předmětem druhé etapy a ve třetí etapě vznikne nový přístup do této části schodištěm s markýzou z ulice Kyjevská,“ upřesnil náměstek hejtmana pro investice Roman Línek.

Přípravou a realizací této akce byla pověřena příspěvková organizace kraje – Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje, která má k zajištění akce potřebné personální kapacity. Stavba by měla být zahájena už v letošním roce.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688