pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  20.06.2023 09:04:18

Pardubický - Kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti budou v kraji pokračovat

Od 26. června bude v Pardubickém kraji vyhlášena výzva na výměnu kotlů pro nízkopříjmové domácnosti. Celkově bude v regionu připraveno přes 77 milionů korun. Žadatelé splňující stanovená kritéria budou moci obdržet až 95 procent celkových způsobilých výdajů. Samotné zahájení příjmu žádostí bude v pondělí 4. září prostřednictvím webové aplikace dostupné na webu kraje s následným doručením vytištěné a podepsané žádosti včetně příloh na Krajský úřad Pardubického kraje.

„V rámci druhé výzvy kotlíkových dotací pro nízkopříjmové domácnosti bude v našem kraji pro žadatele připraveno 77 milionů korun na výměnu stávajících kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním, které nesplňují 3., 4. a 5. emisní třídu. Podporovány budou kotle na biomasu s ručním přikládáním, kotle na biomasu s automatickým přikládáním a tepelná čerpadla. Podpořit nebude možné pořízení nového plynového kondenzačního kotle. V případě kotlů na biomasu bude podpora až 130 tisíc korun, u tepelného čerpadla až 180 tisíc korun,“ uvedl krajský radní pro oblast regionálního rozvoje a evropských fondů Ladislav Valtr.

Výzva bude vyhlášena v pondělí 26. června se zahájením příjmu žádostí v pondělí 4. září. „Dlouhodobě se nám osvědčil příjem žádostí prostřednictvím webové aplikace dostupné na webu kraje s tím, že následně budou mít žadatelé deset dnů na doručení ve fyzické podobě na krajský úřad. Důležité je také, že v této aplikaci budou moci žádost vyplňovat již ode dne vyhlášení dotačního programu, takže budou mít velký časový prostor na přípravu,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Dotace je zaměřena na nízkopříjmové domácnosti. Jedná se o domácnosti, v nichž žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o kotlíkovou dotaci starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně. Dále o domácnosti, v nichž žadatel nebo některý z členů jeho domácnosti v období od 1. ledna 2022 do doby podání žádosti o kotlíkovou dotaci pobíral příspěvek na bydlení.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688