mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  13.06.2023 12:32:00

V Itálii jednala delegace rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny ČR

V Itálii jednala delegace rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny ČR

26.05.2023 / 12:28 | Aktualizováno: 13.06.2023 / 12:32

Ve dnech 22. – 26. 5. 2023 jednala v Římě a Florencii s představiteli italského Parlamentu, ministerstev, průmyslu a dalších institucí delegace Rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny ČR. Tématy jednání bylo rozšíření spolupráce, meziparlamentních vztahů, vývoj ekonomiky, zelená tranzice i Plán obnovy. Návštěva a proběhlá jednání výrazným způsobem přispěly k posílení česko-italských vztahů a byla dalším pozitivním faktorem, který mohl navázat na návštěvu italské premiérky Meloni v Praze a předcházet cestě prezidenta ČR Petra Pavla do Itálie.

Delegace v čele s místopředsedou Poslanecké sněmovny Janem Skopečkem, místopředsedou Rozpočtového výboru a předsedou Meziparlamentní skupiny přátel mezi ČR a Itálii Vojtěchem Munzarem a dalšími poslanci ČR jednala s ministrem financí Itálie Giancarlo Giorgettim, náměstkyní ministerstva financí Sandrou Savino a diplomatickým poradcem ministerstva financí a bývalým velvyslancem Itálie v ČR Aldem Amatim. Kromě konsolidačních cílů italských financí byla předmětem jednání rovněž ekonomická situace Itálie. Další jednání proběhla na půdě Italské bankovní asociace ABI, kde byl představen bankovní sektor a stav italské ekonomiky.

Zástupci Svazu průmyslu Confindustria představili výhled italské ekonomiky včetně pracovního trhu a stavu plnění Plánu obnovy. Předmětem jednání byl také růst sazeb Evropské centrální banky. Delegace rovněž navštívila ústředí firmy Iveco, která vlastní továrnu na autobusy ve Vysokém Mýtě.

Stěžejní jednání pak proběhla v italském parlamentu, kde se delegace setkala s Meziparlamentní skupinou přátelství ItálieČeská republika a poté s Rozpočtovým výborem. Prezident Rozpočtového výboru italského parlamentu G. Mangialavori si s českými představiteli vyměnil informace o konsolidaci veřejných financí, jejich dlouhodobé stabilizaci a racionalizaci státních výdajů. Dále informoval, že italská sněmovna zkoumá návrh zákona o daňové reformě, který má za cíl ambiciózně zasáhnout všechny oblasti. Předmětem jednání byla rovněž vysoká inflace, zvýšení cen surovin a vztah mezi dluhem a HDP.

Návštěva představitelů Poslanecké sněmovny ČR se zakončila ve Florencii, kde proběhlo setkání se zástupci města Florencie, regionálního svazu průmyslu Confindustria a zastoupení Škoda Transportation ve Florencii.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Ne 10:47  China's urban passenger trips jump 27.7% in 2023 China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne 10:47  China's bond market issuances hit 7.16 trln yuan in March China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne   3:03  A regional outbreak of severe storms with strong, potentially long-track tornadoes US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688