zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  06.06.2023 09:33:04

Rekonstrukce přivaděče dodávky vody neomezí, ulice Příkrá ve Zlíně se o prázdninách uzavře

Společnost Vodovody a kanalizace Zlín zahájí na závěr června v ulicích Štefánikova a Příkrá rekonstrukci páteřního vodovodního přivaděče OC DN 500. Zásadní vodohospodářská stavba za 87 milionů korun, kterou bude spolufinancovat Ministerstvo zemědělství ČR, potrvá až do září.

Potrubí, které vede uprostřed místní komunikace v ulici Příkrá, zajišťuje pitnou vodu pro rozsáhlé území v okolí Vodojemu Díly. Stavební práce významně omezí dopravu a částečně i pohyb chodců, ale dodávek vody do domácností se nijak nedotknou.

„Rekonstrukce je nezbytně nutná. Důvodem je havarijní stav potrubí, které se už dostalo na hranu životnosti. V posledních letech a měsících k tomu přispělo i mnoho odstávek kvůli havarijním situacím,“ uvedl radní pro oblast dopravy Václav Kovář a dodal: „Samotná stavba se uskuteční bezvýkopovou technologií, kdy se plastové potrubí svařované na povrchu dostane pod zem přes montážní jámy. Životnost nového potrubí z polyethylenu se pohybuje mezi osmdesáti až sto lety.“

Stavební práce na 943 metrů dlouhém úseku začnou v zeleni vedle Kudlovské přehrady, konkrétně v ulici Na Požáře, a dále podél ulice Štefánikova až do ulice Příkrá (úsek od ulice Štefánikova po ulici Pod Školou). Zde bude v čase letních prázdnin platit úplná dopravní uzavírka, která se chodců dotkne jen minimálně. Pracovat se bude primárně ve všedních dnech. Investorem akce je VaK Zlín, který garantuje maximální snížení hluku a prašnosti.

Dopravní dostupnost a individuální potřeby obyvatel bude koordinovat přímo stavbyvedoucí zhotovitele, kterým je společnost VHS Javorník – CZ s.r.o. „Non-stop dostupnost vozidel Integrovaného záchranného systému je zajištěna, patřila k podmínkám nastavených magistrátem,“ ujistil Václav Kovář. Svoz komunálního i BIO odpadu bude probíhat standardně a bez omezení.

Veřejnost bude o uzavírce ulice Příkrá informována v předstihu formou dopravního značení, zhotovitelem a také prostřednictvím internetu a sociálních sítí města Zlín.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688