Lidé (Lidé)
Lidé  |  26.01.2023 12:29:23

Yoram Schwarz se ujme vedení pojišťovny a penzijní společnosti NN ČR

Yoram Schwarz bude k 1. dubnu 2023 jmenován generálním ředitelem NN v České republice, po získání nezbytných regulatorních souhlasů. V čele NN pojišťovny a penzijní společnosti vystřídá Mauricka Schellekense, kterému v Česku končí pětiletý mandát. Schellekens naopak nahradí Yorama Schwarze v jeho současné funkci v rámci mezinárodní finanční skupiny NN Group, a stane se tak k 1. dubnu generálním ředitelem nizozemské pojišťovny Movir. Ta se specializuje na individuální pojištění invalidity pro vysoce kvalifikované lékařské a byznysové profesionály.

Yoram Schwarz

Yoram Schwarz (42) přebírá vedení třetí největší životní pojišťovny a penzijní společnosti NN v ČR s cílem dále rozvíjet kvalitu klientského přístupu a služeb a posilovat tak pozici NN na českém trhu. Yoram pracuje v NN Group od roku 2005. Zastával několik manažerských pozic v Nationale-Nederlanden a v roce 2015 byl jmenován ředitelem pro strategii a marketing a zaměstnanecké benefity v divizi životního pojištění nizozemské NN. V roce 2017 převzal roli ředitele pro strategii a integraci divize neživotního pojištění NN a po akvizici pojišťovny Delta Lloyd vedl integraci obou neživotních pojišťoven. V roce 2018 byl jmenován generálním ředitelem společnosti Movir, uznávaného poskytovatele individuálního pojištění invalidity a vážných úrazů v Nizozemsku. V této roli vedl integraci čtyř společností specializovaných na invaliditu do společnosti Movir. Společně se svým týmem vrátil ziskovost Moviru do černých čísel a zároveň se zasadil o změnu firemní kultury se zaměřením na inovace.

Maurick Schellekens (46) se stane novým generálním ředitelem pojišťovny Movir, jež se zaměřuje na vysoce specializované pojistné produkty pro experty z různých oborů. Ve skupině NN pracuje od roku 2006. Začínal jako manažer pojistných rizik v amsterdamské centrále tehdejší ING Insurance Central Europe. V roce 2011 se ujal vedení oblasti řízení rizik v ING/NN v Rumunsku a od roku 2013 tam působil v roli finančního ředitele. Do NN v Česku nastoupil v srpnu 2016 jako ředitel financí. Od ledna 2018 je generálním ředitelem NN Penzijní společnosti a NN Životní pojišťovny, která je po spojení s Aegonem třetí největší životní pojišťovnou v Česku. Kromě úspěšné integrace obou pojišťoven se zasadil o kvalitnější a dostupnější služby i produktovou nabídku, a to především díky soustředěnému zaměření na potřeby klientů, ale také digitalizaci a vývoj souvisejících informačních systémů.

„Rád bych poděkoval Maurickovi za jeho cenný přínos a posílení pozice NN na trhu v České republice. Přeji mu vše nejlepší v jeho nové roli v rámci NN a zároveň se těším na spolupráci s Yoramem na dalším rozvoji naší nabídky pro české klienty,“ říká Fabian Rupprecht, generální ředitel divize International Insurance v NN Group.


Finanční skupina NN Group navazuje na 177letou tradici mateřské pojišťovny Nationale-Nederlanden. V 11 zemích pečuje o 18 milionů klientů 14 tisíc zaměstnanců. Vedle životního pojištění, spoření na penzi a investičního managementu poskytuje NN Group v některých zemích i bankovní a další finanční služby.

NN Životní pojišťovna loni oslavila 30 let na českém trhu. Pod názvem Nationale-Nederlanden začala jako první zahraniční pojišťovna v Česku nabízet životní pojištění. Za dobu svého působení nasbírala mnoho ocenění, například nejvyšší titul Nejlepší životní pojišťovna roku 2019. Zakládá si na tom, aby produkty, které nabízí, byly naprosto srozumitelné, transparentní a zároveň spolehlivé. Své služby pak staví zejména na osobní péči a pevných vztazích s klienty, ale i svými zaměstnanci. Na lidech tu zkrátka záleží nejvíce, což dokazuje i obsáhlá aktivita v rámci společenské odpovědnosti, kdy NN Životní pojišťovna pomáhá penězi i přímým dobrovolnickým zapojením tam, kde je to nejvíc třeba – ať už jde o děti, seniory, válečné uprchlíky či bezprostřední humanitární pomoc při přírodních katastrofách. 

NN Penzijní společnost vznikla transformací ING Penzijního fondu, který zahájil svou činnost na českém trhu v roce 1995 pod názvem Průmyslový penzijní fond. Pod hlavičkou společnosti ING se fond vypracoval mezi největší a nejvýznamnější hráče na trhu penzijního připojištění. Za 27 let působení v ČR připsala NN Penzijní společnost klientům miliardová zhodnocení a přinesla inovativní řešení správy soukromého spoření na penzi v podobě online portálu Moje NN. Společnost je držitelem několika ocenění a jako jedna z prvních přišla s možností kompletního sjednání penzijního spoření pohodlně online, protože vedle spokojené finanční budoucnosti svých klientů klade důraz i na dostupnost svých služeb a produktů v době pokračující digitalizace. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688