Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  17.10.2022 00:00:00

Hredec Králové: Od příštího roku bude výtvarníkům v ZUŠ Střezina sloužit nový pavilon

Začátkem letošního roku byla v hradecké ZUŠ Střezina zahájena první etapa rozsáhlé rekonstrukce, která spočívá v obměně tří objektů – výtvarného a tanečního pavilonu a spojovací chodby. Jako první byly zahájeny stavební práce ve výtvarném pavilonu, kde již došlo k výměně všech oken, vnitřních rozvodů, úpravě vnitřních omítek a k zateplení obvodových stěn. Veškeré práce na této budově by měly být dokončeny v závěru letošního roku. V dalším roce bude rekonstrukce pokračovat v tanečním pavilonu, dokončena bude i nová spojovací chodba.
ZUŠ STŘEZINA
 

 
 
„Rekonstrukce výtvarného pavilonu ZUŠ Střezina pokračuje podle stanoveného harmonogramu. Většina prací je již hotová, zbývá dokončit malby, obklady, nášlapné vrstvy podlah a osadit výtah. Počítáme s tím, že do konce roku bude výtvarný pavilon zkolaudován a připraven k nastěhování. Výuka zde bude moci fungovat od začátku příštího roku a žáci začnou opět plně využívat fotoateliér, keramickou dílnu včetně pecí, malířské ateliéry a výstavní prostory,“ uvádí primátor města Alexandr Hrabálek.
 
Na začátku letošního roku byla rekonstrukce zahájena bouracími pracemi, stavbaři v budově odstranili azbestové příčky a potrubí vzduchotechniky. Objekt bylo nutné také podřezat a zajistit hydroizolaci. V celém pavilonu byla kompletně vyměněna všechna okna, veškeré vnitřní rozvody a dále došlo k úpravě vnitřních omítek. Dokončené je také zateplení obvodových stěn budovy. V těchto dnech probíhají na stavbě dokončovací práce, jako jsou malby, obklady, nášlapné vrstvy podlah a čeká se na osazení výtahu a venkovní plošiny.
 
V příštím roce by měly začít stavební práce v tanečním pavilonu. Stejně jako v případě výtvarného pavilonu se i zde bude jednat o kompletní rekonstrukci, v budově přibydou nová okna, dveře i zrcadla. Dokončena bude také výstavba nové spojovací chodby, na které již stavbaři začali pracovat v letošním roce. Kompletní stavební obměna v rámci této etapy vyjde město na 76,2 milionu korun bez DPH. V roce 2024 by pak mohla být postupně zahájena druhá etapa oprav, která zahrnuje rekonstrukci dvou pavilonů klasické a moderní hudby, zázemí pro kanceláře a výstavbu nového hudebního (divadelního) pavilonu.
 
Základní umělecká škola Střezina v Hradci Králové je největší školou svého typu v České republice. Počet žáků ve všech oborech přesahuje dva tisíce.

Kateřina Rohlíčková, tisková mluvčí
 
Zodpovídá: Mgr. Kateřina Rohlíčková
Vytvořeno / změněno: 17.10.2022 / 17.10.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688