plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  07.09.2022 00:00:00

Plzeň: Mezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonu

Mezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonu

Ve znamení tónů z akordeonu, zpěvu a také vzpomínání i plánů do budoucna jsou slavnostní zahájení nové TOTEMové sezony 2022/23. Start už mají za sebou pobočky tohoto mezigeneračního a dobrovolnického centra na Nové Hospodě v Prostřední ulici a v Doubravce v Těšínské ulici. V hlavním sídle TOTEMu v Kaznějovské ulici v Bolevci se slavnostní start koná 19. září od 14 hodin.

Totem na Nové Hospodě (foto: H. Josefová)

Totem na Nové Hospodě (fotografie: H. Josefová)

„Věřím tomu, že máte před sebou kus krásné práce v tomto příjemném prostředí, že se vám tady bude líbit, že vedoucí budou dělat vše pro to, abyste byli spokojení a mohli vést aktivní život. Chtěla bych vám v nové TOTEMové sezoně popřát štěstí, pevné zdraví a hodně pohodových dnů,“ uvedla náměstkyně primátora města Plzně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková v pondělí 5. září při slavnostním zahájení nové sezony TOTEMu na Nové Hospodě.

Totem na Nové Hospodě (foto: H. Josefová)

Náměstek primátora města Plzně pro oblast ekonomickou, bytovou, sociálního začleňování a nakládání s majetkem David Šlouf pak mimo jiné podotkl: „Bydlím tady nedaleko, mnoho z vás pravidelně potkávám a vím, že je tady v této lokalitě okolo TOTEMu hodně pozitivní energie.“

Zástupkyně ředitelky centra TOTEM Petra Bláhová uvedla, že slavnostní zahájení nové sezony jsou vlastně jakýmsi poprázdninovým setkáním TOTEMové rodiny, kde si její členové vyprávějí, co zažili a co nového a zajímavého je čeká na podzim. „V nové sezoně jsme připravili pravidelné kurzy, do nichž se mohou hlásit nejen senioři. Docházka kopíruje školní rok – od září do června. Zápisy budou od pátku 9. září pro ty, kteří k nám už na nějaké zájmové činnosti chodili, večer v pondělí 12. září bude otevřena nabídka volných míst pro ty, kteří s námi ještě zkušenost nemají,“ dodala Petra Bláhová.

Totem na Doubravce (foto: E. Kriegerová)

Totem na Doubravce (fotografie: E. Kriegerová)

Na slavnostních zahájeních TOTEMové sezony hraje na akordeon Stanislav Kluzák. Stejně tomu bylo i v úterý 6. září v Doubravce, kam přijel klienty pozdravit a přivítat primátor města Plzně Pavel Šindelář. „Jsem ve vašem centru v Doubravce poprvé a když tady vidím krásnou komunitní zahradu, která je výsledkem vaší společné práce, mám z toho opravdu radost. Vaše zahrada je totiž dobrým příkladem toho, že když se lidé potkávají a pracují společně, má to většinou hezký výsledek. Do nové sezony bych vám rád popřál, abyste se v tomto krásném místě mohli setkávat nadále, abyste si už nemuseli projít obdobím posledních dvou let, které bylo pro komunitní život těžké, a aby každá další sezona pro vás byla lepší a lepší,“ řekl Pavel Šindelář.

Totem na Doubravce (foto: E. Kriegerová)

Právě zahrada, ve které se slavnost konala, je typická pro TOTEMové centrum v Doubravce. Pečuje o ni místní klub zahradníků, který se stará nejen o kvetoucí rostliny, ale i o užitkovou část. Z vypěstované zeleniny se klienti učí připravovat zdravější recepty a pochutiny, z dalších výpěstků tvoří drobné dárky. Zahradu navštěvují také děti z mateřské školy a od seniorů se učí rostliny pěstovat. Venkovní prostory dále slouží pro společné setkávání, různé besedy, přednášky a TOTEMové aktivity.

Text: Hana Josefová, Eva Kriegerová

Fotogalerie

Mezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonuMezigenerační a dobrovolnické centrum Totem zahajuje novou sezonu

Zveřejněno: 7. 9. 2022, Martin Pecuch


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688