mzv.cz (MZv ČR)
Dotace  |  22.06.2022 11:58:00

Vyhlášení 4. otevřené výzvy z Fondu pro bilaterální vztahy mezi Českem a Norskem, Islandem a Lichtenštejnskem

Vyhlášení 4. otevřené výzvy z Fondu pro bilaterální vztahy

03.06.2022 / 13:27 | Aktualizováno: 22.06.2022 / 11:58

Dne 28. dubna 2022 vyhlásilo Ministerstvo financí, které je národním kontaktním místem pro Fondy EHP a Norska v Česku, čtvrtou otevřenou výzvu pro předkládání žádostí o grant na bilaterární iniciativy z Fondu pro bilaterární vztahy. Tento fond byl zřízen za účelem financování aktivit a iniciativ vedoucích k posílení bilaterárních vztahů mezi Českem a Norskem, Islandem a Lichtenštejnskem. 4. otevřená výzva je určena výhradně pro spolupráci subjektů z Česka a Norska. To znamená, že partnerství se subjektem z Norska je povinné a bez něj není možné o finanční podporu žádat. Spolupráce se subjekty z ostatních donorských států je možná, nicméně pouze za předpokladu splnění podmínky partnerství s Norskem.

Celkový objem finančních prostředků pro tuto výzvu je 9 780 000 (400 000 EUR). Minimální výše grantu je 73 350 (3 000 EUR) a maximální výše je 489 000 (20 000 EUR). Podmínkou schválení grantu je absence generování vlastního zisku iniciativou. Z grantu je hrazeno 100 % způsobilých výdajů.

Žádosti mohou být zasílané průběžně od prvního dne vyhlášení výzvy, tedy 28. dubna 2022, až do 31. prosince 2023, nebo do vyčerpání alokace výzvy. Kompletní podmínky naleznou žadatelé na tomto (https://www.eeagrants.cz/cs/bilateralni-spoluprace/vyzvy/2022/vyhlaseni-4-otevrene-vyzvy-z-fondu-pro-b-3653) odkaze. Žádosti o grant se přijímají výhradně v angličtině prostřednictvím informačního systému CEDR (https://cedr-fm.mfcr.cz/CEDRNFBFNU/menu.aspx). Žádosti včetně všech příloh musí být odevzdané nejpozději dva měsíce před plánovaným začátkem iniciativy. Nicméně doporučené jsou měsíce tři, jelikož žádosti jsou posuzovány dle pořadí jejich předložení, nikoli dle data plánovaného plnění. Všechny aktivity v rámci iniciativy musí být ukončené nejpozději do 31. července 2024. Kromě jiného musí žadatel také disponovat elektronickým podpisem.

Klíčovými hodnotícími kritérii Společného výboru pro bilaterární fondy je význam posílení bilaterárních vztahů a plnění zásad hospodárnosti, účinnosti a efektivnosti. Iniciativa musí zásadním způsobem přispívat ke zvýšení povědomí, vzájemné výměně informací a porozumění mezi Norskem a Českem. Iniciativa by v ideální případě měla vést k vytvoření nových možností pro založení nových partnerství a posílení stávajících spoluprací. Na poskytnutí grantu nevzniká právní nárok.

Rozsah na podporu aktivit a iniciativ je velmi široký. Zahrnuty jsou všechny iniciativy vedoucí k posílení bilaterárních vztahů mezi Norskem a Českem. Aktivitami, na které je možné grant získat, jsou například:

  • workshopy, jednání, návštěvy a konference, semináře na témata společného zájmu;
  • studijní cesty a návštěvy do donorských států a/nebo Česka;
  • budování kapacit a krátkodobé vzdělávání;
  • sběr dat, zprávy, studie a publikace;
  • výstavy, performance a jiné specifické kulturní a umělecké aktivity (např. koncert, divadelní
    představení);
  • informační kampaně a propagační materiály;
  • technická spolupráce a výměna odborníků;
  • vysílání pracovníků a stáže.

Prostřednictvím Fondů EHP a Norska přispívají Island, Lichtenštejnsko a Norsko ke snižování ekonomických a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru (EHP) a k posilování spolupráce s patnácti evropskými státy. Příjemci finanční podpory jsou země střední, východní a jižní Evropy. Česko je příjemcem těchto fondů od roku 2004, kdy vstoupilo do Evropské unie a tím také do Evropského hospodářského prostoru, který je dohodou mezi EU a zeměmi Evropského sdružení volného obchodu (ESVO). Od roku 2004 podpořily Fondy EHP a Norska v Česku přes 1 000 projektů za více než 6 mld. . Aktuálně je Česko pátým největším příjemcem, a to po Polsku, Rumunsku, Maďarsku a Bulharsku.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688