Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Práce  |  16.06.2022 15:00:04

Ocenění Randstad Award letos opět vyhrál Microsoft, skokanem roku je v žebříčku nejatraktivnějších zaměstnavatelů roku LEGO Production

Personální agentura Randstad letos již popáté zveřejnila výsledky ankety nejlepšího zaměstnavatele roku Randstad Award 2022, který vychází z jejího průzkumu Randstad Employer Brand Research, zkráceně REBR. I letos obhájila své vítězství společnost Microsoft, soutěž pokořila již potřetí. O přední příčku bojovala jako každý rok již popáté se ŠKODA AUTO. Třetí místo obsadila společnost LEGO Production, která zaujala místo dosavadní bronzové firmy Seznam.cz a stala se skokanem roku. Dalšími dvěma skokany jsou Siemens a česká antivirová firma Avast.

Personální agentura Randstad provádí průzkum Employer Brand Research ve více než 30 zemích světa. Česko se do něj zapojilo v roce 2018 a od té doby se čeští pracovníci účastní i ankety o nejlepšího zaměstnavatele Randstad Award. Personální agentura v anketě sleduje deset Employee Value Propositions, zkráceně EVP, tedy klíčových faktorů ovlivňujících vnímání atraktivity hodnocených podniků. „Nejdůležitějším EVP faktorem je u českých zaměstnanců finanční zdraví firmy, pracovníci dále hledí na dobrou pověst zaměstnavatele, možnost práce na dálku, výši mzdy, atraktivitu benefitů a jistotu zaměstnání,“ říká Jacek Kowalak, generální ředitel společnosti Randstad Česká republika.

Vítězný Microsoft je pro zaměstnance přitažlivý hned z osmi hledisek. Pracovníci konkrétně vyzdvihují atraktivitu mzdy a benefitů, finanční zdraví firmy, jistotu zaměstnání, příjemnou pracovní atmosféru, zajímavou pracovní náplň, kariérní postup, možnost home office a velmi dobrou pověst společnosti. Pouze v případě rovnováhy mezi prací a soukromým životem zaměstnanci nejlépe hodnotí Seznam.cz, a Karlovarské minerální vody pak vyhráli z hlediska míry přispívání na sociální projekty. „Osobní spokojenost zaměstnanců se v souvislosti s událostmi posledních dvou let dostala do popředí zájmu. My jsme vsadili na flexibilitu, kdy se zaměstnanci sami rozhodují odkud a kdy budou pracovat, rozvoj talentů a silnou firemní kulturu. Stát se potřetí nejatraktivnějším zaměstnavatelem je obrovským zadostiučiněním a důkazem, že to je cesta správným směrem,“ říká Klára Žižková, ředitelka lidských zdrojů ve společnosti Microsoft Česká republika a Slovensko.

Randstad zná díky anketě Randstad Award 2022 také tři největší skokany roku, kteří se vyšvihli do prvních deseti nejatraktivnějších firem. Nejvíce poskočila společnost LEGO Production, a to až na třetí příčku. Výsledky letošního průzkumu REBR potvrdili, že si pracovníci u společnosti nejvíce váží její dobré pověsti, finančního zdraví, nabídky zajímavé práce, příjemné pracovní atmosféry a zájmu o životní prostředí a společenskou odpovědnost.

Dalším skokanem roku se v žebříčku top zaměstnavatelů stala společnost Siemens, a to z loňského 18. místa na letošní 7. místo. Její personální ředitelka Petra Jeřábková to připisuje dobré firemní kultuře, přístupu k zaměstnancům, stabilitě značky a unikátnímu systému benefitů.

Třetím skokanem je letos česká antivirová firma Avast. Na žebříčku Randstad Award 2022 se v celkovém hodnocení oproti loňsku posunula o pět příček nahoru, na osmé místo za Siemens.

Přehled TOP zaměstnavatelů České republiky pro rok 2022:

  1. Microsoft
  2. ŠKODA AUTO
  3. LEGO Production
  4. Red Hat
  5. Škoda Transportation
  6. Seznam.cz
  7. Siemens
  8. Avast
  9. Kofola
  10. IBM

Randstad je globálním lídrem v segmentu HR služeb a specializuje se na řešení v oblasti flexibility práce a poskytování personálně poradenských služeb. Podporujeme lidi a společnosti v dosažení jejich skutečného potenciálu. Věříme, že nejlépe se toho dá dosáhnout spojením lidského přístupu s využitím nejmodernějších technologií. Naše portfolio služeb zahrnuje klasické agenturní zaměstnávání a vyhledávání pracovníků na hlavní pracovní poměr, in-house řešení, executive search a komplexní řešení v oblasti HR. V roce 2021 jsme pomohli téměř dvěma milionům uchazečů najít smysluplné zaměstnání u našich 235 000 klientů. Dále jsme vyškolili více než 450 000 lidí. Randstad využívá data a technologie, aby poskytl správná řešení ve správný okamžik, naši konzultanti na téměř 5 000 místech v 38 zemích věnují talentům a klientům osobní přístup. Právě tato kombinace Tech a Data činí naši nabídku jedinečnou. V roce 2021 měl Randstad v průměru 39 530 vlastních zaměstnanců a vygeneroval příjmy v hodnotě 24,6 miliard eur. Randstad N.V. byl založen v roce 1960, se sídlem v Diemen (Nizozemí) a je kótován na NYSE Euronext Amsterdam.
Randstad je dvojka na českém trhu, v České republice má 170 konzultantů a poskytuje služby v oblasti agenturního zaměstnávání, procesního řízení lidských zdrojů a vyhledávání lidí na stálé úvazky klientům prostřednictvím 21 pracovišť. 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688