Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Z regionů  |  15.06.2022 00:00:00

Pakty zaměstnanosti dalších krajů ČR

 

 
 
Moravskoslezský pakt zaměstnanosti - http://mspakt.cz/

Nositelem Moravskoslezského paktu zaměstnanosti je Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje jako instituce, která funguje již dvacet let a v současné době sdružuje více než 190 členů v širokém spektru organizací veřejné správy, podnikatelů, vzdělávacích, finančních, poradenských a dalších významných institucí v regionu.


Cílem tohoto strategického partnerství je koordinace dílčích projektů a aktivit zaměřených na podporu zaměstnanosti, rozvoj lidských zdrojů a růst konkurenceschopnosti Plzeňského kraje. V první fázi je ke spolupráci přizván Plzeňský kraj, následně budou osloveni další sociální partneři pro řešení problematiky v Plzeňském kraji.



Hlavním cílem Paktu je vytváření podmínek pro zvyšování zaměstnanosti v Libereckém kraji a uplatnění na trhu práce pro všechny, kteří chtějí pracovat. Pakt zaměstnanosti Libereckého kraje byl podepsán 1. dubna 2014 pěti zakládajícími členy, kterými byli Liberecký kraj, Úřad práce, krajská hospodářská komora, Regionální rada Českomoravské komory odborových svazů a Sdružení pro rozvoj Libereckého kraje. Dne 16. října 2014 se šestým signatářem stala Technická univerzita v Liberci a Pakt je otevřen také dalším subjektům.


Pakt zaměstnanosti Jihomoravského kraje je smluvně uzavřené partnerství, které představuje platformu pro spolupráci organizací při realizaci strategických aktivit v oblasti trhu práce, zaměstnanosti a rozvoje ekonomiky a konkurenceschopnosti území Jihomoravského kraje. Hlavním cílem Paktu zaměstnanosti Jihomoravského kraje je rozvoj zaměstnanosti na území Jihomoravského kraje, a to v souladu s potřebami moderní a na znalostech založené ekonomiky.


Dohoda o spolupráci v oblasti zaměstnanosti - Pakt zaměstnanosti Zlínského kraje (dále také jen Pakt) je smluvně uzavřené partnerství, které se stává platformou pro rozvoj spolupráce, propojení politik a strategických aktivit v oblasti trhu práce, zaměstnanosti a vzdělávání pro pracovní trh, přispívající k rozvoji ekonomiky a konkurenceschopnosti Zlínského kraje.


Hlavním cílem Teritoriálního paktu zaměstnanosti Kraje Vysočina je realizace aktivit a aplikace efektivních komplexních opatření v oblasti regionálního trhu práce a zaměstnanosti, vedoucích k rozvoji konkurenceschopnosti Kraje Vysočina.


Koordinované řešení problémů na regionálním trhu práce a predikce potřeb zaměstnavatelů. To jsou hlavní cíle Jihočeského paktu zaměstnanosti, který byl podepsán zástupci Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory, Úřadu práce v Českých Budějovicích, Českomoravské konfederace odborových svazů, Jihočeské univerzity a Vysoké školy technické a ekonomické v úterý 24. května, jež se k této spolupráci zavazují. Nositelem Jihočeského paktu zaměstnanosti je Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů, o. p. s.


Karlovarský kraj je dlouhodobě sužován vysokou nezaměstnaností, která je způsobena celým komplexem příčin, které nelze chápat odděleně, protože jsou vzájemnými vazbami silně propojeny a navzájem se ovlivňují. Proto i opatření a intervence, které by měly řešit tento stav, musí být komplexní a působit synergicky. Proto Karlovarský kraj společně s Karlovarskou agenturou rozvoje podnikání, p. o. zahájil přípravu Paktu zaměstnanosti Karlovarského kraje.


Pakt zaměstnanosti Středočeského kraje (dále též jen Pakt) je smluvně uzavřené partnerství, které se stává platformou pro vytvoření spolupráce a strategických aktivit v oblasti trhu práce a zaměstnanosti v provázanosti na rozvoj ekonomiky a konkurenceschopnosti Středočeského kraje.


Krajské sdružení společně s Pardubickým krajem a Krajskou Hospodářskou komorou Pardubického kraje založilo ústav s názvem Teritoriální pakt zaměstnanosti Pardubického kraje, z.ú., z jehož názvu je zřetelné, že jeho hlavním cílem je podpora zvýšení zaměstnanosti v kraji a rozvoj aktivit vedoucích ke zvýšení uplatnění pracovníků dle potřeb místních firem.


Pakt zaměstnanosti představuje platformu pro vytvoření spolupráce k propojení politik a strategických aktivit v oblasti trhu práce a zaměstnanosti s rozvojem ekonomiky a konkurenceschopnosti Královéhradeckého kraje.


 
Zodpovídá: Bc. Edita Kovaříková
Vytvořeno / změněno: 15.6.2022 / 15.6.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688