Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  24.03.2022 06:32:20

Středočeský kraj připravuje webináře pro učitele, jak nejlépe začlenit ukrajinské žáky

Jak pracovat s třídou, aby byl příchod ukrajinských dětí co nejhladší, i tipy, jak nejlépe učit ukrajinské žáky češtinu, nabídnou učitelům všech stupňů škol webináře, které připravil Vzdělávací institut Středočeského kraje. Účast je díky finanční podpoře Středočeského kraje zdarma, webináře začnou 28. března.

„V souvislosti s příchodem ukrajinských uprchlíků, kteří utekli před ruskou invazí, se učitelé ze dne na den dostávají do situací, na které se nemohli připravit. Proto jsem rád, že prostřednictvím našeho Vzdělávacího institutu a s finanční podporou Středočeského kraje můžeme nabídnout sérii webinářů. Ty jsou samozřejmě dostupné nejen pro učitele krajských škol, ale zadarmo se jich mohou zúčastnit učitelé ze všech škol,“ říká krajský radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha (STAN).

První z webinářů bude na programu 28. března a zaměří se na začleňování dětí do kolektivu a práci s kolektivem. Učitelům pomůže zorientovat se v prioritách, poskytne vodítko, jak pracovat s nově příchozími žáky i jejich rodinami, a nabídne také náměty pro práci s celým třídním kolektivem.

Další trojice webinářů, kterou Vzdělávací institut Středočeského kraje připravil ve spolupráci s Ústavem jazykového a odborného vzdělávání Univerzity Karlovy, se zaměří na metodickou pomoc pro učitele češtiny při výuce ukrajinských dětí. Důraz bude kladen na specifika výuky češtiny jako cizího jazyka.

Další informace, stejně jako odkaz na záznam základního webináře týkajícího se metodiky výuky češtiny pro ukrajinské žáky, najdou všichni zájemci na webu https://visk.cz/clanky/251-webinar-mame-nove-ukrajinske-spoluzaky/.

Vzdělávací institut Středočeského kraje je krajskou příspěvkovou organizací. Své aktivity zajišťuje ve více než desítce regionálních pracovišť v různých městech Středočeského kraje i v Praze. Dlouhodobě se zaměřuje na další profesní vzdělávání pedagogů, ale i zaměstnanců z oblasti veřejné správy a sociálních služeb. Zajišťuje i vzdělávání seniorů v rámci Akademie třetího věku.

Letáček



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688