pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  25.01.2022 00:00:00

Pardubický kraj začíná oceňovat nejlepší učitele v regionu. Ceny nesou jméno Gustava Habrmana

25.1.2022

Pardubickém kraji začíná letošním rokem nová tradice, a to oceňování pedagogů všech stupňů vzdělávání. Nové ocenění, jehož součástí je kromě jednotlivých kategorií pro mateřské, základní, střední školy a mimoškolní vzdělávání také síň slávy krajského školství, ponese jméno rodáka z České Třebové a prvního československého ministra školství Gustava Habrmana. Slavnostní vyhlášení se uskuteční v jarních měsících podle vývoje epidemické situace.

„Oceňování pedagogů se odehrává kromě celostátní úrovně v rámci soutěže Zlatý Ámos také v řadě měst a obcí. My bychom chtěli tímto oceněním vzdát hold pedagogické profesi jako takové, jelikož je i v dnešní době často nedoceňována a vyzdvihnout zajímavé příběhy učitelů ze všech stupňů vzdělávání v našem kraji,“ řekl krajský radní pro oblast školství Josef Kozel.

 

Nové krajské ceny ponesou jméno prvního československého ministra školství Gustava Habrmana, který je rodákem z České Třebové. „Gustav Habrman byl od roku 1918 dva roky ministrem školství a následně mezi lety 1921 a 1925 ministrem sociální práce. Je tak přirozené, že si chceme jeho jméno připomínat v rámci oceňování pedagogů v našem kraji vždy v lednu, jelikož 26. ledna se Gustav Habrman narodil. V návaznosti na epidemickou situaci jsme však nuceni předávání ocenění odložit na jarní měsíce,“ řekl hejtman Martin Netolický. Jméno Gustava Habrmana nese nově od letošního školního roku také Střední škola technická a dopravní Gustava Habrmana Česká Třebová. 

Letošní první ročník ocenění pedagogů je podle radního Josefa Kozla zkušebním, avšak zájem o nominace byl i tak velký. „Na podzim loňského roku jsme oslovili ředitele škol, starosty měst a obcí a další zájmové skupiny, zda by nám nepomohli s návrhy. Byl jsem velmi mile překvapen, kolik kvalitních návrhů se nám bez jakékoliv širší propagace sešlo. To jen ukazuje na fakt, že v našem kraji máme opravdu mnoho velmi šikovných a ocenění hodných pedagogů,“ sdělil Kozel s tím, že k novým cenám vznikne také samostatná webová stránka se všemi potřebnými informacemi.

Cena Gustava Habrmana bude udělována vždy za uplynulý kalendářní rok ve čtyřech dílčích kategoriích dle stupně vzdělávání, a to: mateřské školy, základní školy, střední školy a mimoškolní vzdělávání, do kterého spadají domovy mládeže, domy dětí a mládeže, základní umělecké školy a další volnočasová pedagogika. Další kategorií je Síň slávy krajského školství. Tato cena není navázána na konkrétní kalendářní rok. Jedná se o ocenění za příkladnou a dlouhodobou pedagogickou činnost bez ohledu na stupeň vzdělávání. Udělováno aktivním, ale i seniorním pedagogům. V rámci jednoho ročníku je možné udělit i několik ocenění za dlouhodobou pedagogickou činnost.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

06.04.2023Nejlepší web v Pardubickém kraji pro rok 2023 má Chrudim pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
22.02.2023Pečující rodiče v Pardubickém kraji oceňují homesharing pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
27.04.2022Nejlepší webové stránky v Pardubickém kraji mají Rosice a Letohrad pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688