mpo.cz (MPO)
Energie  |  23.12.2021 15:54:00

Pomozte blízkým během svátků s energiemi


Všem nejen MPO doporučuje využít nadcházející svátky jako příležitost pomoci blízkým přejít z režimu DPI na standardní smlouvu. DPI je jen na půl roku a změnou na standard lze ušetřit.

„Opravdu doporučujeme, aby lidé při návštěvě rodičů či prarodičů zkontrolovali, od koho energie odebírají a nejlépe jim rovnou pomohli s přechodem na standardní produkt,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela a dodává: „Převod nezabere skoro žádný čas, novou smlouvu lze uzavřít za pár minut na počítači či chytrém telefonu, případně lze zavolat na linku vybraného dodavatele nebo zajít na pobočku. Navíc v režimu DPI mohou lidé zůstat jen šest měsíců, poté už hrozí odpojení od elektřiny nebo plynu. Proto říkáme, situaci nepodceňujte a na nic nečekejte, ceny energií všude na světě rostou a prognóza dalšího vývoje není dobrá. A bohužel mnozí lidé, například senioři, ani neví, že se jich DPI týká a že je lepší to řešit co nejdřív. Navíc přechodem k novému dodavateli lze ušetřit. “

Rostoucí ceny energií a dopad na domácnosti a podnikatele vláda intenzivně řeší. Mimo jiné vznikla pracovní skupina ministrů průmyslu a obchodu, financí, práce a sociálních věcí a životního prostředí. Poprvé se sešla v úterý večer, další jednání se předpokládá dnes. „S rostoucími cenami energií budeme, bohužel, ještě nějakou dobu bojovat, ceny elektřiny a plynu rostou všude ve světě. Má to dopad na část obyvatel a podnikatelské sféry, proto chceme adresná řešení. Tedy taková, která pomohou těm, co to skutečně potřebují,“ dodává ministr Síkela.

Lidí, kteří zůstávají u dodavatele poslední instance, postupně ubývá, díky moc všem, co na tom průběžně pracují,“ říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro energetiku René Neděla a dodává: „Dodavatelé energií poskytují po dohodě se starosty informace také přímo ve městech a obcích. A nejen na pomoc spotřebitelům, firmám i osobám samostatně výdělečně činným v režimu DPI, jejichž dodavatelé elektřiny a plynu ukončili činnost, vydalo Ministerstvo průmyslu a obchodu leták. Čtenář se z něj mimo jiné dozví, proč je důležité přejít na standardní smlouvu, jakou podporu lze čerpat a kdo konkrétně ji poskytuje. V zájmu každého je na standardní smlouvu přejít co nejdřív.“

MPO stejně jako Energetický regulační úřad (ERÚ) aktuální informace průběžně zveřejňuje na svém webu na adrese www.mpo.cz/energie. Zde jsou mimo jiné na jednom místě k dispozici otázky a odpovědi, tiskové zprávy, letáky, grafika či videa. Novinky se operativně publikují také na sociálních sítích. Zákazníci mohou využít také pomoc po telefonu na informační lince 1212 pod volbou 5. To vše s cílem pomoci široké veřejnosti po ukončení dodávek energií skupinou Bohemia Energy Entity oznámené letos v říjnu. Následovaly společnosti A-Plus Energie obchodní, COMFORT ENERGY, EAGLE ENERGY, Energie ČS, Europe Easy Energy, Kolibřík Energie, Ray Energy, X Energie, Microenergy a Energie pro Tebe.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688