mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  17.12.2021 14:04:00

Libanonští podnikatelé mají zájem o českou potravinářskou techniku

Libanonští podnikatelé mají zájem o českou potravinářskou techniku

30.11.2021 / 08:29 | Aktualizováno: 17.12.2021 / 14:04

Mise libanonských výrobců alkoholických a nealkoholických nápojů uskutečnila řadu setkání s českými výrobci potravinářské a obalové techniky v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED připraveného ve spolupráci Velvyslanectví ČR v Bejrútu a Ministerstva zemědělství ČR.

Ve dnech 21. – 23. 11. 2021 se v rámci Projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED uskutečnila incomingová mise libanonských výrobců nealkoholických a alkoholických nápojů do České republiky. Mise byla zorganizovaná na základě velkého zájmu libanonských podnikatelů o české výrobní zařízení, který byl umocněn úspěšnou instalací české linky na plnění minerální vody do hliníkových plechovek od firmy Raveco Bottling s.r.o. pro libanonskou společnost RIM Water počátkem roku 2021 a která dnes slouží jako velmi účinná reference pro další obchodní jednání.

Hlavním cílem projektu bylo navázat na dosavadní úspěchy českých firem, rozšířit jejich angažovanost v Libanonu a zvýšit jejich exportní aktivity v oboru potravinářského strojírenství a obalových technik. Oblast potravinářského strojírenství je důležitým segmentem českého exportu.

V průběhu tří dnů absolvovali účastníci mise - největší libanonští producenti alkoholických a nealkoholických nápojů - jednání v řadě českých strojírenských firem a několika sklárnách. Během jednání byly detailně projednány konkrétní nabídky dodávek od českých výrobců. Jednání se uskutečnila ve firmách Pacovské strojírny, Altec Chotěboř, Raveco Bottling Chotěboř, Vetropack Kyjov, Unicom Servis Hodonín, Anticoro Bábík Vacenovice, Linea Nivnice a Sklárny Moravia ÚSOBRNO.

Součástí delegace z Libanonu byli majitelé firem BEIRUT Beer, BEV Holding - RIM Water, syn majitele ABI RAMIA BROS Sarl a ředitel kvality CHATEAU KEFRAYA s.a.l.

Podnikatelská mise do ČR ukázala na jedné straně zájem libanonských partnerů o spolupráci s českými dodavateli a na druhé straně schopnosti a potenciál českého průmyslu.

Vzhledem k tomu, že libanonská vláda přijala program na zvýšení soběstačnosti v zemědělské produkci, se zaměřením na výstavbu konzerváren, úpraven a stáčíren minerálních vod, obalovou techniku, výrobu a distribuci nealko nápojů a piva, naskýtá se v Libanonu velká příležitost pro české exportéry v těchto oborech.

Petr Sochor a Lýdia Skolilová, ekonomické oddělení ZÚ Bejrút

proped2

proped2

proped3

proped3

proped4

proped4

proped5

proped5


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688