mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  10.11.2021 22:29:00

Kanadské firmy mají zájem o další evropské inovativní nízkouhlíkové technologie

Kanadské firmy mají zájem o další evropské inovativní nízkouhlíkové technologie

10.11.2021 / 22:01 | Aktualizováno: 10.11.2021 / 22:29

Program Low Carbon Business Action na podporu vstupu evropských environmentálních technologií na kanadský trh má své další pokračování. České společnosti se mohou do 17. prosince přihlásit k nově vyhlášeným projektům poptávajícím nová udržitelná řešení problémů, se kterými se Kanada aktuálně potýká.

Projekt Low Carbon Business Action, o kterém jsme na našem webu ambasády již dříve informovali, je iniciativou financovanou EU, jejímž cílem je usnadnit komercializaci zelených nízkouhlíkových technologií a řešení oběhového hospodářství evropských malých a středních podniků v Kanadě. Její organizátoři vyhlásili další výzvu, do které se mohou do 17. prosince přihlásit i české firmy. Kanadské firmy mají totiž zájem o další evropské inovativní nízkouhlíkové technologie, které potřebují pro snížení zátěže na životní prostředí.

Kanada je jednou z největších ekonomik světa se silnou závislostí na některých sektorech produkujících vysoké emise, jako je těžba ropy a plynu, důlní průmysl, zemědělství nebo stavebnictví. Federální vláda si uvědomuje závažnost problému a přijímá četná opatření, která mají pomoci transformaci směrem k dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050. Jakkoliv je dekarbonizace velmi komplexní záležitostí a vyžaduje jasnou strategii a koordinovanou spolupráci všech zaangažovaných subjektů, je v tuhle chvíli pro Kanadu zásadní, aby rozšířila rozsah klimatických technologických inovací a začala rychle zavádět pokročilé technologie ve svých klíčových odvětvích i v systémech zelené infrastruktury.

Na cestě k udržitelnosti i emisní neutralitě mohou pomoci i české čisté technologie. Nově bylo vypsáno šestnáct nových projektových témat poptávajících potřeby z udržitelných materiálů pro pořádání společenských akcí; udržitelné obaly pro balení masa; řešení snižující spotřebu energie potřebnou k provozu lodí; řešení pro ukládání energie v komunitním měřítku; řešení pro výrobu energie z obnovitelných zdrojů v budovách; řešení pro využití odpadního tepla a odpadní páry ve wellness centrech; řešení pro zpřístupnění domácího nabíjení elektromobilů a zlepšení dostupnosti nabíjení v odlehlých komunitách; zlepšení optimalizaci vozového parku a energetickou účinnost (MHD); špičkové a komplexní řešení kvality vnitřního ovzduší; řešení pro přeměnu biomasy na použitelný produkt; řešení pro podporu snah města Vancouver o vytvoření vozového parku s nulovými emisemi (středně těžká až těžká vozidla) včetně řešení pro nabíjení elektromobilů; řešení pro dodávky nízkouhlíkových paliv a infrastruktura pro městský vozový park; řešení pro znovuvyužití městské dešťové vody; řešení pro snížení množství komunálního odpadu a jeho opětovné využití; řešení pro snížení provozní spotřeby energie v dopravních budovách a konečně řešení pro budoucí požadavky na nízkouhlíkovou výstavbu.

České firmy, které by o přihlášení do některého z výše uvedených projektů měly zájem, musí splnit základní podmínky účasti, tj. jedná se o malé či střední společnosti se sídlem v zemích EU, jejichž vlastníky jsou občané EU (blíže o podmínkách a celém procesu zde).

Výběr společností a jejich technologií probíhá formou soutěže s tím, že společnostem, jejichž technologie bude vybrána, bude poskytnuta právní či regulatorní podpora včetně možnosti financování.

Bližší informace k celému projektu LCBA jsou k dispozici na webových stránkách kanadského partnera, případně se zájemci mohou standardně obracet na české zastupitelské úřady v Kanadě, Velvyslanectví ČR v Ottawě nebo Generální konzulát ČR v Torontu.

Jan Kubačka, ekonomický diplomat
Velvyslanectví ČR v Ottawě


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688