Inzerce (Inzerce)
Bydlení  |  03.11.2021 10:50:03REKLAMA

Automobil si zaslouží hýčkat a chránit

Starat se a zvelebovat bychom měli nejen zahradu a dům, ale pečovat bychom měli pochopitelně i o vlastní auto. Aby sloužilo co nejdéle a bylo v co nejlepším stavu, je třeba s ním zacházet co nejlaskavěji. Nejde jen o to, absolvovat povinné servisní prohlídky, provádět nutné opravy a jezdit tak, abychom „netejrali motor“. Také jde o to, pokud to můžeme zajistit, nevystavovat auto dlouhodobě povětrnostním vlivům, aby mu nemohl škodit nejen vítr a déšť, ale i delší stání na přímém slunci. Měli bychom myslet i na kroupy nebo třeba padající předměty hnané větrem, větve apod. To sice patří už do sféry pojistných událostí, ale do opravované kapoty se koroze mnohem snáze zakusuje, a pak už je to trochu boj s větrnými mlýny.

Auto neztrácí ani tak rychle na ceně, pokud je garážované nebo parkované pod přístřeškem a tak chráněno před negativními povětrnostními vlivy. Nízké teploty automobilu při stání nevadí, zato přímé působení vlhkosti včetně zatékání rozhodně ano. Nehledě na vyšší komfort využívání auta, pokud můžete nastupovat a vystupovat suchou nohou pod zastřešeným stáním pro auto. Za to budete rádi nejen při běžném provozu domácnosti, kdy u domu pohodlně vystoupíte s dětmi, nákupem i domácím mazlíčkem, ale i před firmou v pracovním obleku to v dešti ocení zaměstnanci i klienti parkující cestou na jednání.

„Přístřešek pro auto představuje velice oblíbené řešení, jak ochránit vůz před nepřízní počasí. Jedná se o účinný, cenově dostupný a moderní způsob, který nabízí alternativu ke klasickému garážovému stání. Hlavní výhodou je velká variabilita. Rozměry, barevný odstín i tvar konstrukce lze díky naší vlastní výrobě vytvořit zcela na míru požadavkům klienta,“ říká Miroslav Zelený, zakladatel společnosti Hobbytec, která se zahradními stavbami včetně přístřešky pro auta zabývá.

Řešením by sice bylo i klasická uzamykatelná garáž, jenže se jedná o prostorově, finančně i stavebně náročnou záležitost. Navíc, robustní hmotu stavby garáže nelze vždy šťastně umístit na každý pozemek. Především u nových stavebních projektů se s místem hospodaří velmi uvážlivě, a pokud tedy není se stavbou uzavřených garáží rovnou počítáno, pak je garážový přístřešek pro auto elegantním řešením.

Garážový přístřešek můžete zvolit tak, aby ladil s domem stylem i barevností, rozhodnout se i pro vám vyhovující materiál. Lze jej postavit z oceli i z hliníku, nebo můžete zůstat i u klasického dřeva – ale taký materiál je nicméně náročnější na pravidelnou údržbu. Výhodou takového stání je, že ho pořídíte rozhodně levněji, než stavbu garáže, ale na druhou stranu nezískáte uzamykatelný prostor. Některé typy si dokonce můžete sestavit svépomocí a další pomoc nepotřebujete.

Přístřešek pro auto může stát na pozemku samostatně nebo být ukotvený ke stavbě domu, může sloužit pro jedno i pro více aut (vedle sebe nebo za sebou), nebo může být současně využit i jako zahradní pergola či pro chráněné odkládání věcí na zahradě. Vyberte si sami, jak se budete o své auto starat a jakou „útulnu“ mu poskytnete, pokud zamýšlíte své auto parkovat komfortně a šetrně.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688