Václav Horák (AliaWeb)
Údaje o firmách  |  11.02.2003 15:31:42

Co bude na MVH bývalé IPB a.s. 25.2.2003? (11.2.2003)

Dozorčí rada společnosti IP banka, a.s., se sídlem Praha 1, Senovážné náměstí č. 32/čp. 976, PSČ: 114 03, IČ: 45316619, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1351 (dále jen "Společnost"), svolává

mimořádnou valnou hromadu Společnosti,

která se bude konat dne 25. února 2003 v 10.00 hodin
v kongresovém sále v budově Svazu českých a moravských bytových družstev, Praha 4 - Podolí, Podolská 50



s tímto programem jednání:

1. Zahájení, schválení jednacího řádu valné hromady, volba předsedy valné hromady, zapisovatele, ověřovatelů zápisu a osob pověřených sčítáním hlasů;
2. Zpráva představenstva k výzvě České národní banky ke zjednání nápravy;
3. Schválení změn stanov Společnosti - změna obchodní firmy Společnosti;
4. Schválení změn stanov Společnosti - změna sídla Společnosti;
5. Schválení změn stanov Společnosti - změna předmětu podnikání Společnosti;
6. Schválení návrhu na úhradu části ztráty s použitím fondů Společnosti;
7. Současné rozhodnutí o snížení a zvýšení základního kapitálu Společnosti podle § 216b obchodního zákoníku:
    (a) Schválení snížení základního kapitálu za účelem úhrady části ztráty Společnosti;
    (b) Schválení zvýšení základního kapitálu Společnosti;
8. Schválení smluv o výkonu funkce členů představenstva;
9. Odvolání a volba členů orgánů Společnosti: představenstva a dozorčí rady;
10. Závěr.



Prezence akcionářů na mimořádné valné hromadě bude zahájena v 9.00 hodin. Právo účastnit se mimořádné valné hromady mají akcionáři, kteří budou uvedeni ve výpisu z registru emitenta (tj. Společnosti) vedeného Střediskem cenných papírů, jako majitelé akcií znějících na majitele k rozhodnému dni. Rozhodným dnem účasti akcionáře na valné hromadě je sedmý (7) kalendářní den přede dnem konání valné hromady, tj. 18.2.2003.

Akcionář se může valné hromady zúčastnit osobně anebo v zastoupení na základě plné moci. Právnické osoby se prokazují výpisem z obchodního rejstříku, případně jeho ověřeným opisem, ne starším šesti měsíců. Statutární orgán se prokáže průkazem totožnosti, zmocněnec právnické osoby se prokáže úředně ověřenou plnou mocí a průkazem totožnosti. Fyzická osoba se prokáže průkazem totožnosti, zmocněnec fyzické osoby se musí prokázat úředně ověřenou plnou mocí a průkazem totožnosti. Zástupcem akcionáře nemůže být člen představenstva nebo dozorčí rady Společnosti.

Návrh změn stanov je k dispozici akcionářům k nahlédnutí v sídle společnosti na adrese V celnici 10, Praha 1, a to od 25.1.2003 v pracovní dny v době od 9.00 do 14.00 hodin. Každý akcionář má právo vyžádat si zaslání kopie návrhu stanov na svůj náklad a své nebezpečí.

Podrobnosti k výše uvedeným bodům 3,4,5 a 7 pořadu jednání mimořádné valné hromady:
Ad 3. Schválení změn stanov Společnosti - změna obchodní firmy Společnosti. Podstatou navrhované změny stanov je změna obchodní firmy Společnosti z "IP banka, a.s." na "IP, a.s." vyplývající ze skutečnosti, že s účinností k 7.8.2002 Společnost přestala vykonávat činnost, ke které je třeba licence podle zákona č. 21/1992, o bankách, v platném znění (dále jen "zákon o bankách"). Účelem navrhované změny stanov je uvedení obchodní firmy Společnosti do souladu s příslušnými ustanoveními zákona o bankách.

Ad 4. Schválení změn stanov Společnosti - změna sídla Společnosti. Podstatou navrhované změny stanov je změna sídla Společnosti ze stávajícího na "Praha".

Ad 5. Schválení změn stanov Společnosti - změna předmětu podnikání Společnosti. Podstatou navrhované změny stanov je změna předmětu podnikání.

Ad 7. (a) Schválení snížení základního kapitálu za účelem úhrady ztráty Společnosti.

Snížení základního kapitálu bude realizováno za následujících podmínek:

(a) Důvodem snížení základního kapitálu společnosti je úhrada kumulované ztráty společnosti vzniklé v minulých letech, jak vyplynula z účetní závěrky za rok 2001, přičemž snížení základního kapitálu bude zaúčtováno v souladu s platnými stanovami a zákonem o účetnictví.

(b) Základní kapitál společnosti se snižuje z celkové částky 13.382.866.400,- (slovy: třináct miliard tři sta osmdesát dva miliony osm set šedesát šest tisíc čtyři sta korun českých) o částku 13.315.952.068,- (slovy: třináct miliard tři sta patnáct milionů devět set padesát dva tisíce šedesát osm korun českých), na částku ve výši 66.914.332,- (slovy: šedesát šest milionů devět set čtrnáct tisíc tři sta třicet dvě koruny české).

(c) Snížení základního kapitálu bude provedeno poměrným snížením jmenovité hodnoty u všech akcií společnosti z původní výše jmenovité hodnoty každé akcie 100,- (slovy: jedno sto korun českých), o částku 99,50 (slovy: devadesát devět 50/100 korun českých), na novou výši jmenovité hodnoty každé akcie 0,50 (slovy: padesát haléřů). Snížení jmenovité hodnoty akcií se provede změnou zápisu o výši jmenovité hodnoty akcií v evidenci vedené Střediskem cenných papírů na základě příkazu společnosti, po zápisu snížení základního kapitálu společnosti do obchodního rejstříku.

Ad 7. (b) Schválení zvýšení základního kapitálu Společnosti.
Zvýšení základního kapitálu bude realizováno za následujících podmínek:

(a) Důvodem navrhovaného zvýšení základního kapitálu Společnosti je kapitálové posílení Společnosti v souvislosti s jejím dalším rozvojem.

(b) Zvýšení základního kapitálu se provede úpisem nových akcií, a to tak, že základní kapitál Společnosti bude zvýšen z částky 66.914.332,- (slovy: šedesát šest milionů devět set čtrnáct tisíc tři sta třicet dvě koruny české), tj. z výše základního kapitálu po snížení základního kapitálu, o částku 66.914.332,- (slovy: šedesát šest milionů devět set čtrnáct tisíc tři sta třicet dvě koruny české) na částku ve výši 133.828.664,- (slovy: jedno sto třicet tři miliony osm set dvacet osm tisíc šest set šedesát čtyři koruny českých). Upisování nad navrhovanou částku 66.914.332,- (slovy: šedesát šest milionů devět set čtrnáct tisíc tři sta třicet dvě koruny české) se nepřipouští.

(c) Na zvýšení základního kapitálu bude vydáno 133.828.664 kusů akcií (slovy: jedno sto třicet tři miliony osm set dvacet osm tisíc šest set šedesát čtyři) o nominální hodnotě jedné akcie 0,50Kč (slovy: padesát haléřů) s tím, že emisní kurs akcií bude splacen peněžitými vklady. Upisované akcie budou kmenové, znějící na majitele, vydané v zaknihované podobě.

(d) Lhůta pro úpis akcií činí čtrnáct (14) dnů s tím, že tato lhůta se použije pro úpis akcií s využitím přednostního práva na úpis akcií a rovněž tak pro úpis akcií, které nebudou upsány s využitím přednostního práva.

(e) Navrhovaný emisní kurs akcií se bude rovnat jejich jmenovité hodnotě, tj. navrhovaná výše emisního kursu činí 0,50 (slovy: padesát haléřů).

(f) S nově emitovanými akciemi budou spojena stejná práva, jako s akciemi původními.

Dozorčí rada společnosti IP banka, a.s.

Zdroj: IP banka a.s.

Tematické zprávy: PřílohyStarší přílohyKauza IPB


 





K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

Přečtěte si také:

04.03.2003HPH a.s. odvolal MVH 11.3.2003 v Táboře Václav Horák (AliaWeb)
25.02.2003Dnešní ekonomické statistiky (25.2.2003) Kamil Bednar (Colosseum, a.s.)
25.02.2003Akciový výhled 25.2. (25.2.2003) Research (Fio, burzovní společnost a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688