mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  18.12.2020 13:28:00

Česká účast na Sao Paulo Tech Week 2020

Česká účast na Sao Paulo Tech Week 2020

18.12.2020 / 12:45 | Aktualizováno: 18.12.2020 / 13:28

V rámci aktivit ekonomické diplomacie proběhla 18. prosince 2020 prezentace tří českých inovativních společností v Brazílii. Virtuální přehlídka se uskutečnila v rámci mezinárodního fóra World Innovation Day u příležitosti festivalu Sao Paulo Tech Week 2020.

S cílem propagovat a posílit povědomí o značce Czech Republic: the Country for the Future, generální konzulát v úzké spolupráci s kurátory World Innovation Day zajistil účast tří českých firem. WINND probíhal 24 hodin a představily se na něm inovativní firmy z celkem 24 zemí celého světa. Ty zde prezentovaly významná technologická řešení, startupy, success stories, inovační huby a jiné významné iniciativy. Prezentace byla vysílána v rámci oficiálního programu festivalu a také na sociálních sítích platformy InovAction a YouTube. Českou republiku tento rok úspěšně prezentovaly firmy Aducid, Compelson a StartupYard.

Společnost Aducid se zabývá vývojem digitální identity a jejich řešení výrazně přispívá k digitální bezpečnosti. Během nedávných voleb společnost prezentovala v Brazílii řešení eVoting, které reaguje na vysoce aktuální téma bezpečné distanční volby. Compelson vytvořila unikátní software umožňující screening mobilních telefonů, který používají světové reference jako např. americká armáda, FBI, IRS, Scotland Yard a další. Zástupci společnosti již dvakrát navštívili Brazílii s cílem vést jednání s významnými partnery a zástupci státní správy. StartupYard je nejstarší akcelerátor v regionu střední a východní Evropy a zaměřuje se převážně na startupy z oblasti high-tech.

Sao Paulo Tech Week je jeden z největších latinsko-amerických inovačních festivalů, který se od roku 2017 věnuje networkingovým a vzdělávacím akcím v oblasti nových technologií. Na programu tohoto ročníku bylo zhruba 100 událostí z více jak 50 oblastí od témat digitální etiky až po průmysl 4.0. Mezi nejočekávanějšími událostmi bylo vyhlášení brazilské fáze Startup World Cup 2020, jehož vítězný startup se bude ucházet o cenu Silicon Valley v hodnotě 1 milion USD. Festival tento rok z důvodu bezpečnostních a epidemiologických nařízení státu Sao Paulo probíhal zcela online na různých platformách a v rozdílných formátech (webináře, digitální prohlídky, debaty aj.). Většina událostí byla přístupná po registraci zdarma, a dostaly se tak k velkému počtu účastníků napříč celou Brazílií.

Autor: Filip Vavřínek, ekonomický specialista, Generální konzulát ČR v Sao Paulu.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688