Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  08.11.2020 17:15:06

Burzovní kalendář: Co musíme vědět do nového týdne

Akciové trhy v USA mají za sebou velmi povedený týden, ten se nesl v pozitivním býčím duchu navzdory zvýšené volatilitě, kterou přinesly americké prezidentské volby. Technické vítězství demokrata Joe Bidena v prezidentských volbách by jednoznačně mělo do nového týdne přinést další optimismus a pokles nervozity a to i navzdory tomu, že prezident Donald Trump odmítá prohru připustit a napadá legitimitu voleb. Opatrnost pro nadcházející měsíce může být stále na místě, jelikož nové podpůrné stimuly jsou před koncem roku nepravděpodobné a počet nakažených koronavirem celosvětově stále roste.

V novém týdnu se dočkáme vystoupení představitelů FEDu a předsedy Jerome Powella. Pokračující výsledková sezóna nám odhalí, jak si vedly americké společnosti ve třetím čtvrtletí letošního roku. Výsledky představí Lyft, Walt Disney, McDonald's, Applied Materials, Cisco Systems a další. V Evropě reportují svá čísla podniky Continental, Raiffeisen Bank International, KBC Group, Merck, RWE, Siemens, Infineon Technologies, adidas, E.ON, nebo Deutsche Telekom.

Joe Biden vyhrává americké prezidentské volby

Celosvětová média v sobotu vyhlásila demokrata Joe Bidena za vítěze amerických prezidentských voleb, a to navzdory tomu, že současný prezident Donald Trump oznámil, že bude bojovat proti výsledkům voleb u nejvyššího soudu. Pro republikány malý ohýnek naděje ještě žije, nicméně ruku na srdce, šance na zvrácení výsledků voleb jsou velmi malé. Americké akciové trhy zaznamenaly největší týdenní nárůst od měsíce dubna. Trhy sázely na výhru Bidena a zachování republikánského Kongresu. Takovýto scénář by mohl Washingtonu bránit v prosazení některých kontroverzních návrhů a zvyšování daní.

Pandemie

Spojené státy v sobotu oznámily rekordní nárůst případů koronaviru. Země se potýká již čtvrtý den s nejméně 131 tisíci novými případy. Podle zpráv agentury Reuters se celkový počet případů v zemi vyšplhal na 9,91 milionu. Počet úmrtí na celostátní úrovni byl pátý den v řádě přes jeden tisíc. Navzdory růstu virových případů však vyhlídky na velký fiskální balíček před lednem nového roku zůstávají stále slabé. Demokraté mohou mít motivaci počkat až do lednových voleb v Georgii, kdy mohou znovu získat kontrolu nad Senátem. To by jim umožnilo prosadit svůj vlastní velký fiskální balík.

Nálada na Wall Street

Investoři a obchodníci z Wall Street v sobotu prohlašovali, že jsou spokojeni s konečným vyhlášením voleb, které končí dny nejistoty, během nichž Donald Trump opakovaně prohlašoval volby, bez poskytnutí jasných důkazů, za podvod. „Nyní je čas na jednotu. Musíme respektovat výsledky prezidentských voleb v USA a stejně jako u všech voleb ctít rozhodnutí voličů a podporovat mírový přechod moci,“ zaznívá z JPMorgan. „Biden je dobrá zpráva pro trhy,“ uvedl v sobotu Christopher Stanton, investiční ředitel společnosti Sunrise Capital Partners. „Všichni jsme tak trochu unavení z bičování, které přicházelo s Trumpovými tweety.“

FED a Jerome Powell

Americký Makrokalendář přinese v novém týdnu data o vývoji spotřebitelské důvěry, informace o růstu inflace a čtvrteční report žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Páteční data poukázala na fakt, že zotavení amerického trhu práce není tak impozantní, jak se čekalo a ztrácí na síle. Mnoho Američanů pracuje na částečný úvazek a podpora přicházející z fiskálního stimulu začíná vysychat. Během týdne promluví za americkou centrální banku několik členů. Své pohledy na současnou situaci představí Loretta Mester, Robert Kaplan, Charles Evans, John Williams, Randal Quarles a Lael Brainard. Předseda Fedu Jerome Powell má ve čtvrtek vystoupit jako součást panelu na výročním fóru ECB o centrálním bankovnictví.

BREXIT

Velká Británie a Evropská unie musí do 15. listopadu znovu dosáhnout dohody o obchodní dohodě o brexitu. Podobné termíny již sice dříve přicházely a odcházely, ale tento je velmi důležitý, jelikož přechodné období, v němž Británie zůstala v celní unii EU a na evropském jednotném trhu, končí 31. prosince 2020. Obě strany tvrdí, že dohody lze dosáhnout, nicméně hlavní vyjednavači EU varovali před velmi vážnými rozpory u jednacího stolu. Současná situace jen podtrhuje nejistotu, které britská ekonomika čelí poté, co Bank of England tento týden oznámila větší než očekávaný růst podpůrných stimulů, aby ochránila ekonomiku před dopady šoků koronavirové krize a odchodu BritánieEU. Během čtvrteční obchodní seance poukáží na zdraví ekonomiky výsledky růstu HDP za třetí kvartál a data průmyslové výroby.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 10:56  USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace Research (Česká spořitelna)
Pá 10:48  Jarní mrazy a měnová politika Research (Česká spořitelna)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:32  Monetary developments in the euro area: March 2024 ECB (ecb.europa.eu)
Pá 10:28  Necílíme kurz. - Z Japonska zní Jan Berka (Roklen24)

Přečtěte si také:

20.09.2021Burzovní kalendář 38/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
12.09.2021Burzovní kalendář 37/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
23.08.2021Burzovní kalendář 34/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
15.08.2021Burzovní kalendář 33/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
02.08.2021Burzovní kalendář 31/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688