Eva Jurčíková (Vaše Nároky.cz)
Bydlení  |  31.10.2019 16:46:53

Půl milionu z bývalého partnera páčila několik let, nakonec pomohl až právník

Konec dlouholetého vztahu není nikdy příjemný, o to horší bývají situace, kdy se mimo emoční stránku musí řešit i majetkové vyrovnání mezi partnery. Do takové situace se dostala i paní Vladimíra, která se nakonec se svou situací musela obrátit na právníka. Její bývalý přítel jí totiž i přes počáteční sliby odmítl vyplatit půl milionu korun, které investovala do společného bydlení.

Paní Vladimíra a její tehdejší přítel se rozhodli pro stavbu rodinného domu. Stavbu financovali sice společně, ale nemovitost byla napsaná na partnera paní Vladimíry. Když došlo k rozchodu, požadovala paní Vladimíra část vložených prostředků zpět. Její v té době již bývalý partner s tím naštěstí souhlasil a společně podepsali smlouvu na vyplacení části podílu z domu.

Ve smlouvě bylo stanoveno, že bývalý partner musí paní Vladimíře vyplatit 500 000 za to, že investovala finanční prostředky do nemovitosti, kterou vlastnil. I když bývalý partner se vším souhlasil a smlouvu o uznání dluhu podepsal, paní Vladimíra od něj peníze ani po 3 letech nedostala, a proto se obrátila na právníka ze společnosti Vaše nároky.cz.

Právník zaslal bývalému partnerovi výzvu k úhradě dlužné částky, ve které požadoval i úroky z prodlení. Bývalý partner se však bránil v odpovědi na výzvu tím, že již 92 000 své bývalé partnerce splatil a navíc, že si již z domu odvezla zařízení v hodnotě 164 000 . „Prokázat úhradu 92 tisíc korun se dlužníkovi zcela nepodařilo. Ani co se týkalo odvozu tvrzených věcí neměl dlužník k dispozici žádné důkazy,“ popisuje situaci právník, dodává však, že se v rámci zachování dobrých vztahů se paní Vladimíra rozhodla, že tyto peníze po svém bývalém partnerovi vymáhat nebude.

Po dohodě se svou klientkou proto právník upravil výzvu k úhradě a po dlužníkovi požadoval uhrazení 300 000 , přičemž se částka skládala ze zbylé části dluhu a z úroku z prodlení. „Má klientka nabídla dlužníkovi zcela férovou dohodu na splacení 300 000 , a to dokonce ve třech čtvrtletních splátkách. Dlužníka jsme upozornili, že pokud na dohodu nepřistoupí, budeme nuceni přistoupit k žalobě a o případu bude rozhodovat soud,“ komentuje případ právník paní Vladimíry.

Bývalý partner paní Vladimíry se naštěstí nakonec umoudřil, dohodu podepsal a peníze do roka dle smlouvy splatil, bez pomoci právníka by se však paní Vladimíra svých peněz nejspíš nikdy nedočkala. „Má klientka se zachovala velmi rozumně, když po rozchodu s bývalým partnerem podepsala smlouvu o uznání dluhu. Kdyby tuto smlouvu neměla k dispozici, vymožení finančních prostředků, které do nemovitosti investovala, by se značně zkomplikovalo,“ uzavírá právník z Vaše nároky.cz.


 

Společnost Vaše nároky.cz

pomáhá občanům získat finanční odškodnění, na které mají nárok v případě, že se stali obětí nepoctivého a nekalého jednání obchodníků, institucí či státu. Služby společnosti jsou nastaveny pro oboustrannou spokojenost tak, že za ně klient neplatí žádné poplatky a jedinou odměnou pro společnost je provize ze získané částky do maximální výše 25 % pouze v případě vyhraného sporu. Se společností Vaše nároky.cz tedy klient nic neriskuje, nic neztratí a může jen získat. Portfolio oblastí odškodnění, které společnost za klienty řeší, je opravdu široké, od kompenzace za zpožděný let, přes nevyplacenou mzdu, krácení pojistného plnění či reklamaci dovolené, až po náhradu škody za pochybení lékaře.

Více informací na: www.vasenaroky.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688