Práce  |  18.04.2019 11:11:10, aktualizováno 12:06:29

Získejte rekvalifikační kurz od úřadu práce zcela zdarma

Chcete získat novou kvalifikaci nebo rozšířit a prohloubit dosavadní kvalifikaci, a to navíc zcela zdarma? Ano, čtete správně. Jste nezaměstnaní nebo pouze nespokojeni se svou dosavadní prací? Patříte mezi maminky na mateřské dovolené, které s odstupem času zjišťují, že se již nechtějí vrátit na původní pracovní pozici, ale našli zalíbení v jiné činnosti? Rekvalifikujte se! Nemusí Vás to stát ani korunu. Jak ale všichni víme, bez práce nejsou koláče. Pojďme tedy spolu prostudovat, jaké podmínky musíte splňovat, abyste dosáhli na rekvalifikační kurz zdarma.

Úřad práce je instituce, na kterou teď zaměříme pozornost. Jste-li t v evidenci Úřadu práce jako uchazeč nebo zájemce o zaměstnání, může Vám být rekvalifikační kurz v plné výši proplacen. To však není jediná podmínka, kterou musíte splňovat. Při posouzení o možném zařazení do rekvalifikačního kurzu se přihlíží také k tomu, zda je v dané lokalitě zvolená rekvalifikace potřebná. Může se tak stát, že Vám např. na Úřadě práce v Brně zamítnou rekvalifikaci mzdového účetnictví, neboť je již v regionu hodně účetních. To se však nestává příliš často, naopak, konkrétně o pozici účetních je stále větší zájem. Vybírejte tedy vhodný obor také s ohledem na využití v praxi.
 
Dalším kritériem při hodnocení ze strany ÚP je vaše zdravotní způsobilost a příslušný stupeň vzdělání. Není však potřeba se obávat. „Pro rekvalifikační kurz mzdového účetnictví postačí i výuční list“, uvedl Ing. Jaroslav Damborský, jednatel společnosti Orange Academy.

Rekvalifikační kurz Vám mohou nabídnout přímo na pracovišti ÚP nebo si kurz můžete vybrat sami, v tomto případě se jedná o tzv. zvolenou rekvalifikaci. Pokud si kurz vyberete sami, je nutné si zjistit, zda je kurz akreditován. Pokud ano, může Vám být opět v plné výši proplacen.

Pokud jste dospěly ke kroku, kdy máte vybraný akreditovaný rekvalifikační kurz, pusťte se do papírování. Vyřízení příslušných dokumentů není nic složitého, jen si vyhraňte dostatek času předem. Celý proces je potřeba vyřídit před zahájením rekvalifikačního kurzu, proto vybírejte s předstihem, aby mohl ÚP Vaši žádost posoudit a Vaši žádost o proplacení schválit. Doporučujeme podat žádost o schválení kurzu cca. 30 dnů před zahájením rekvalifikačního kurzu, to je doba, do které by mělo padnout rozhodnutí ze strany ÚP, i když to samozřejmě může být třeba do týdne. Po předběžné registraci do kurzu je potřeba vyplnit formulář Zájem o zvolenou rekvalifikaci platný pro rok 2019.

https://portal.mpsv.cz/sz/obcane/formulareobcana/zajem_o_zvolenou_rekvalifikaci.pdf

Tento formulář obsahuje 3 části. Část A vyplní žadatel, část B obsahuje poučení a část C vyplní rekvalifikační zařízení. Když při přihlašování do kurzu zmíníte, že si chcete nechat kurz proplatit ÚP, zašle Vám společnost vyplněnou přílohu C (Potvrzení rekvalifikačního zařízení o ceně rekvalifikačního kurzu). Teď už zbývá jen odnést všechny vyplněné dokumenty (A, B, C) na Váš příslušný Úřad práce, nejlépe 30 dnů před zahájením rekvalifikačního kurzu.

Dokumenty jsou vyřízeny a nejdůležitější krok před Vámi. Ve zvoleném kurzu je nutné splnit 80% docházku a úspěšně složit závěrečnou zkoušku. Nebude-li tento bod splněn, bude Vám kurz v plné hodnotě naúčtován k úhradě.

Mysleme na to, že kdo se vzdělává, trénuje svůj mozek. Budete-li se navíc vzdělávat v oboru, kterému se budete profesně věnovat, zvýšíte si svou kvalifikaci a najdete lepší uplatnění na trhu práce, a to navíc díky podpory ÚP zcela zdarma. Vybírejte svůj rekvalifikační kurz s rozvahou, a to nejlépe u společnosti s dlouholetou platností a zkušenostmi a nebojte se využít možnosti nechat si kurz proplatit v plné výši.

Vybrat si ten správný rekvalifikační kurz včas:
https://studium.cz/rekvalifikacni-kurzy

Autorka: Bc. Michaela Prátová
Manažerka vzdělávacích projektů



22.03. 14:54  make up kurz (Hana)
20.04. 21:26  Rekvalifikace (Otčenášková)
20.04. 21:23  Dotaz (Otčenášková)
19.04. 14:15  Rekvalifikace (Marie)
19.04. 10:07  Dotaz (Monika vijova)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688