BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  25.02.2014 09:57:14

Ranní přehled událostí EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD, S 500

Německá podnikatelská důvěra se vyhoupla na 2 a půlleté maximum. Výrazné zlepšení nálady v největší ekonomice eurozóny ukázal včerejší Ifo index. Ten dokázal posílit na 111,3 bodu z lednových 110,6 bodu a počtvrté v řadě expandoval. Ekonomové přitom tentokrát očekávali pokles na 110,5 bodu.

Inflace eurozóny měřena indexem spotřebitelských cen (CPI) dosáhla v lednu v meziročním srovnání 0,8 procent. Ve srovnání s prosincem zůstala nezměněna. Ještě před rokem se však eurozóna těšila z 2,0 procentního růstu. V meziměsíčním srovnání došlo k 1,1 procentní deflaci. Cenová hladina v celé EU vzrostla v lednu o 0,9 procenta, což znamená zpomalení oproti prosinci o 0,1 procenta.

Americké akcie vkročily do nového týdne úspěšně.Index S&P 500 vymazal předchozí ztrátu z letošního roku a vytvořilo nové intradenní historické maximum, včerejší seance tak získala 0,62 procenta, nicméně na nových historických maximech se mu nepodařilo uzavřít. Dow Jones se vydal stejným směrem a dosáhl 0,64 procentního zisku. Nejvíce však znovu zářil technologický Nasdaq, který expandoval o 0,69 procenta. Nákupní náladu investorů povzbudily zprávy ohledně rostoucího počtu fúzí a akvizic. Jelikož firmy nakupují jiné firmy i při těchto cenách akcií, tak podle všeho tituly ještě nejsou nadhodnoceny. Špatná data z trhu bydlení a maloobchodu se přiřazují špatnému počasí a investoři věří, že na jaře se zase vše v dobré obrátí. Podobně se dařilo i evropským akciím, kde francouzský CAC posílil o 0,7 procenta a FTSEněmeckým DAXem získaly shodně po 0,3 procentu.

Pozitivní nálada se přesunula i do Asie, kde japonský index Nikkei prorazil úroveň 15 000 bodů, uzavřel 1,44 procentazisku (15 051,60). Apetit po rizikových aktivech včera pocítily nejen akcie, ale i měny jako AUD?NZD? NOK.

Nový italský premiér Mario Renzi dostal v noci důvěru Senátu, dnes mu ji musí ještě vyslovit poslanecká sněmovna. Mario Renzi již avizoval přípravu změny volebního zákona, který by měl zaručit, aby další parlamentní volby neskončily patem. Dále plánuje snížit daně z příjmu, uvolnit fondy na školství a přijmou rozsáhle reformy, jež mají přivést zemi k ekonomickému růstu.

Německé HDP posílilo podle očekávání ve čtvrtém kvartále loňského roku o 0,4 procenta, mezikvartální expanzi potvrdilo dnešní finální měření. Celý loňský rok si pak polepšil shodně o 0,4 procenta. Mezikvartálně si polepšil hlavně export zboží a služeb, který zrychlil o 2,6 procenta. Import pak posílil jen o 0,6 procenta.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD byť se stále drží uvnitř trendového kanálu, tak vše nasvědčuje zahájení konsolidace uvnitř vyznačeného obdélníku. V dnešní seanci se počítá s pohybem do strany, který budou limitovat úrovně 1,3700 a 1,3766. Do proražení této zóny je intradenní výhled neutrální.

GBP/USD pokračuje v cestě klesajícím trendovým kanálem. Korekční snahy zastavil odpor na Fibonacciho úrovni 23,6, na které momentálně leží i klouzavý průměr 100. Situace tak favorizuje další oslabení na tomto páru. Výhled by změnilo až uzavření trhu mimo trendový kanál.

AUD/USD zůstává v konsolidaci sevřené vrcholem 0,9080 a Fibonacciho úrovní 38,2. Do opuštění této zóny zůstává výhled neutrální. Konkrétní situace by spíše přála posílení, při kterém by trh nemusel zdolávat tolik překážek.

S&P 500 prorazilo ve včerejší seanci silný odpor 1 844, avšak znovu se nedokázalo nad touto hranicí udržet. Trh se nachází v silné medvědí divergenci a v dnešní seanci hrozí oslabení. V případě proražení včerejších minim by se index mohl vydat směrem k podpůrné trendové linii.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688