TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  01.09.2011 08:00:38

Očekávané události na čtvrtek 1. září - DOMÁCÍ (1.9.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - Přehled očekávaných událostí

07:00 - Otevření nové prodejny Kaufland. (PRAHA - Lhotecká ulice, Praha 12 - Modřany)

08:15 - Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš osobně zahájí nový školní rok 2011/2012 na dvou školách: 8.15 ZŠ Lupáčova (Lupáčova 1/1200, Praha 3), program: přivítání prvňáčků, prohlídka školy; 9.45 - Střední škola služeb a řemesel Stochov (J. Šípka 187, Stochov), program: přivítání žáků prvního ročníku, prohlídka školy. (PRAHA/STOCHOV (Kladensko))

08:30 - Otevření nové Základní školy sv. Augustina. (PRAHA - ZŠ sv. Augustina)

08:55 - Program předsedy Vojenského výboru Evropské unie, švédského generála Hakana Syréna: 8.55 - fototermín u příležitosti oficiálního přivítání předsedy Vojenského výboru Evropské unie generála Hakana Syréna s vojenskými poctami, (Čestný dvůr Národního památníku na Vítkově, Praha 3); 10.40 - Press foyer po společném jednání náčelníka Generálního štábu AČR armádního generála Vlastimila Picka a generála Hakana Syréna, (Generální štáb, Vítězné náměstí 5, Praha 6); 11.10 - fototermín k setkání ministra obrany Alexandra Vondry a generála Hakana Syréna, (budova Ministerstva obrany, Tychonova 1, Praha 6). (PRAHA)

09:00 - Prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel se zúčastní zahájení nového školního roku na Střední odborné škole stavební a zahradnické. (PRAHA - Učňovská 1, Praha 9)

09:00 - Odvolací jednání v případu trojice obžalovaných z obchodu s bílým masem. (PRAHA - Vrchní soud v Praze, Pankrác, č. 10/1.patro)

10:00 - Pražská zoo připravila na první školní den vstup pro prvňáky jen za korunu a navíc speciální program, na kterém budou komentovaná setkání a cvičení se zvířaty. (PRAHA - zoo, U trojského zámku 120/3)

10:00 - TK u příležitosti zahájení tradiční akce Září - Měsíc biopotravin, kterou pořádá Ministerstvo zemědělství ČR. (PRAHA - farmářský biotrh Jiřák, nám. Jiřího z Poděbrad, Praha 3)

10:00 - Novinářská projekce filmu Noc hrůzy. (PRAHA - kino Evald, Národní 28, Praha 1)

10:30 - TK k 85. koncertní sezoně Symfonického orchestru Českého rozhlasu a 2. ročníku hudebního festivalu Rozhlasový podzim. (PRAHA - hotel Jalta, Václavské nám. 45, Praha 1)

10:30 - Odvolací jednání v případu bývalého důstojníka pražské kriminální policie Zdeňka Bašného. Obvodní soud pro Prahu 1 ho uznal vinným z podvodu a zneužití pravomoci veřejného činitele. Potrestal ho 16měsíčním vězením s podmíněným odkladem na 3 roky a stejně dlouhým zákazem činnosti. (PRAHA - Městský soud v Praze, Spálená, č.67/1.patro)

11:00 - TK Rady pro rozhlasové a televizní vysílání u příležitosti zahájení mediální kampaně s mottem Vaše dítě, vaše televize, vaše zodpovědnost, jejímž cílem je upozornit veřejnost na důležitost ochrany dětí před možnými riziky, která jsou spojena se sledováním pořadů nevhodných pro jejich věkovou kategorii. (PRAHA - kino Ponrepo, Bartolomějská 11, Praha 1)

14:00 - Zasedání Dopravního výboru zastupitelstva hl. m. Prahy. Tématem budou turnikety v metru. (PRAHA - Nová radnice, Mariánské náměstí 2, Praha 1)

14:00 - TK ČT k vysílání podzimní řady pořadu Suma sumárum aneb Kde jsou mé peníze. Pozvání přijali i hosté Petr Malásek, Věra Chytilová, Kristián Kodet, emeritní policejní rada Miloslav Dočekal, Ester Janečková, novinář a spisovatel Karel Steigerwald a další. (PRAHA - kostel sv. Šimona a Judy, Dušní 928/1, Praha 1)

14:30 - Hospodářský výbor Poslanecké sněmovny pořádá seminář na téma Jaderná energetika - ČR a zahraničí. (PRAHA - Poslanecká sněmovna, místnost 205, Sněmovní 1, Praha 1)

15:00 - Manifestace za odchod Ladislava Bátory i všech, kteří ho kryjí. K protestnímu shromáždění se na sociální síti Facebook přihlásilo již téměř 1300 lidí. Na demonstraci promluví předseda Židovské obce Praha František Banyai, pedagog a iniciátor petice Ne Bátorovi Radek Matuška, zástupci občanských iniciativ a osobnosti veřejného života. (PRAHA - za budovou ministerstva školství, Maltézské náměstí, Praha 1)

15:00 - Novinářská projekce snímku Nezvratný osud 5. (PRAHA - kino Atlas, Sokolovská 371/1, Praha 8)

15:00 - Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík podepíše v Poslanecké sněmovně petici za přímou volbu starostů, primátorů, hejtmanů a prezidenta. (PRAHA - Poslanecká sněmovna, Sněmovní 4, Praha 1)

17:00 - Vzpomínkové setkání ke 117. výročí úmrtí pražského vlastence, politika a mecenáše Vojty Náprstka. (PRAHA - Náprstkovo muzeum, Betlémské nám. 1, Praha 1)

17:00 - Vernisáž výstavy Příběhy z jiných světů. (PRAHA - Obchodní centrum Novodvorská Plaza, Novodvorská 136, Praha 4)

17:00 - Vystoupení Folklorního souboru Písečan. (PRAHA - Valdštejnská zahrada)

17:00 - Happening - Iniciativa "Pro Bátoru za svobodu a právo" pořádá krátké představení divadelní skupiny Sluníčko, protestující proti útokům na předsedu Akce D.O.S.T.Ladislava Bátoru. (PRAHA - před kostelem Panny Marie Vítězné (u Pražského Jezulátka), Karmelitská 10, Praha 1)

17:00 - Slavnostní zahájení výstavy s názvem Miluji tě, ale... autorky Štěpánky Šimlové, která ráda experimentuje s novými médii. Výstava potrvá do 2. října. (PRAHA - ateliér Josefa Sudka, Újezd 432/30, Praha 1)

18:00 - Koncert kapely Čechomor v rámci jejího Kooperativa Tour 2011. (PRAHA - Žluté lázně, Praha 4)

18:00 - Prezentace nové soutěže o královnu krásy Miss Smart & Beauty, vítězka má být podle pořadatelů nejen krásná, ale i chytrá. (PRAHA - Klub LuckyLucky, Nádražní 76, Praha 5)

19:00 - Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) uspořádá akci na podporu celonárodního projektu České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) Pomozte dětem. V rámci akce bude veřejnosti představena výstavka o životě Židů v Praze ve 30. a 40. letech 20. století. Nadační večer bude zakončen promítáním celovečerního dokumentárního filmu o Nicholasi Wintonovi, zachránci šesti set českých židovských dětí za okupace - Nickyho rodina. (PRAHA - náměstí Jana Palacha, Praha 1)

19:00 - 16. ročník Mezinárodního varhanního festivalu - k poctě varhanního virtuóze a skladatele Bedřicha Antonína Wiedermanna u příležitosti 60. výročí jeho úmrtí. (PRAHA - bazilika sv. Jakuba, Malá Štupartská 6, Praha 1)

19:30 - Koncert kapely Sto zvířat, která tak otevře nejen nový školní rok, ale i svou 21. sezonu. (PRAHA - Střelecký ostrov, Praha 1)

Další události

- Jednání Poslanecké sněmovny. (1. září, PRAHA - Poslanecká sněmovna, Sněmovní 4, Praha 1)

- Od 1. září se zvýší některé soudní poplatky. Nabývá totiž účinnosti novela zákona o soudních poplatcích. (1. září, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Festival Letní Letná. (21. srpen - 4. září, PRAHA - Letná)

- Akce s názvem Stará dobrá polka, z cyklu Kulturní léto s Pražskou informační službou. Vystoupení tradičních dechových kapel se ve dnech 1. a 5. září uskuteční v parčíku za Staroměstskou radnicí, v ostatní dny (2. až 4. září) uprostřed Staroměstského náměstí. (1. září - 5. září, PRAHA - Staroměstské náměstí, Praha 1)

- Na trh přestanou být k 1. září 2011 dodávány 60 W žárovky. (1. září, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Počínaje 1. zářím spouští Úřad MČ Praha 4 pilotní provoz v nové budově na ulici Antala Staška. (1. září, PRAHA - Úřad MČ Praha 4, ul. Antala Staška, Praha 4)

- První místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí ČR Karel Schwarzenberg přijme v Černínském paláci předsedu Vojenského výboru EU generála Hakana Syréna. (1. září, PRAHA - Černínský palác, Praha 1)

- Mění se mýtné pro autobusy. (1. září, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Do českých kin vstupuje snímek Lví král. (1. září, ČESKÁ REPUBLIKA)

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688