Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  15.12.2010 11:13:23

Nabitý kalendář makrodat z Evropy a USA – jde o poslední vzestup tohoto týdne?

Komentáře k dění na trhu:

Než přišlo prohlášení z Fedu, byli jsme svědky dalšího poklesu dolaru při růstu rizikového apetitu, který s sebou táhl příslušné měny. EUR se vyšplhalo na 1,35 a AUD zase nakoukl nad paritu. Mnohem lepší výsledky průzkumů ZEW z Německa a eurozóny pomohly tento trend udržet a slušné aukce španělských a belgických dluhopisů tomu nahrály. Růst zabrzdila agentura S&P, která snížila výhled pro Belgii ze stabilního na negativní a makrodata z USA naznačila pevnější tendence. Na trzích se také hovořilo o tom, že bude zveřejněna jestřábí zpráva jednoho amerického think tanku.

Optimismus malých podniků se dostal na nejvyšší úroveň od počátku roku 2008 (93,2 oproti předchozím 91,7) a maloobchodní tržby posílily o slušných 0,8 % po odečtení automobilů a paliv, zatímco index cen výrobců na úrovni +0,8 % meziměsíčně překonal předpovědi a očištěný o potraviny a energie dosáhl očekávaných +1,2 %. Odpoledne přišlo prohlášení FOMC, které bylo víceméně podle očekávání, ale neslo se v poněkud umírněnějším duchu, zatímco komentáře ohledně nezaměstnanosti a inflace byly naopak o něco přímočařejší. Trhy okamžitě zareagovaly mírným růstem dluhopisů, který vystřídal další silný výprodej, který vytáhl výnosy na nová maxima tohoto cyklu a poskytl dolaru další oporu pro posílení ke konci seance.

Teď, když už je zasedání FOMC za námi, se pozornost přesouvá do Evropy, kde dnes proběhne irské hlasování o záchranném balíčku EU/MMF a summit EU, což bude mít možná dopad na evropskou dluhovou krizi. Ještě předtím však byly během obchodování na asijských trzích zveřejněny výsledky japonského průzkumu Tankan za 4. čtvrtletí, které ukazují na dobrou výkonnost ve 4. čtvrtletí, jelikož indexy si ve všech odvětvích vedou lépe, než se předpokládalo. Prognóza do budoucna je však vzhledem k slabému výhledu velkých výrobců, který zastínil skvělé výsledky nevýrobního sektoru, o něco ponuřejší. Další méně důležitá data přišla z Austrálievolná místa na kvalifikovaných pozicích a prodej motorových vozidel se obešly bez povšimnutí a měny zůstaly uvězněny v úzkých pásmech.

Pro evropskou seanci je kalendář zveřejňovaných údajů nabitý: rozhodnutí švédské Riksbank o sazbách (podle posledních průzkumů se očekává zvýšení o 25 bazických bodů), norská obchodní bilance, nezaměstnanost ve Velké Británii a eurozóně, průzkum vykázaných tržeb dle CBI z Británie a rozhodnutí norské centrální banky o sazbách (tady se nepředpokládá žádná změna). Během americké seance nás čeká také spousta dat: z Kanady to jsou dodávky ve zpracovatelském sektoru, z USA pak index spotřebitelských cen, index podnikatelské nálady NY Fedu, příliv kapitálu TIC a průmyslová výroba/využití kapacit.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688