Tiskové zprávy  |  12.05.2009 15:51:39

Novým prezidentem ČNOPK se stal ing. Radomír Šimek

Praha 12. května 2009 – K dnešnímu dni skončilo funkční období současného prezidenta Česko-německé obchodní a průmyslové komory (ČNOPK) Ing. Vladimíra Vurma, CSc., který po šesti letech práce v představenstvu a po tříletém působení ve funkci prezidenta ČNOPK předává tento post do rukou nově zvoleného prezidenta ing. Radomíra Šimka, finančně-ekonomického ředitele Siemens s.r.o.

Jsem si plně vědom zodpovědnosti, která plyne z mé nové funkce v čele Česko-německé obchodní a průmyslové komory. Právě v této složité době plné nejistoty je činnost komory, ať se jedná o aktuální informace nebo zprostředkování kontaktu mezi německými podniky zde, obzvlášť důležitá,“ reaguje na své zvolení Ing. Radomír Šimek. Dále uvedl, že se chce věnovat především důležitým tématům jako je zavedení eura v ČR, flexibilnější pracovní právo, reforma vzdělávacího systému a podpora technologií budoucnosti.

Dalšími novými členy představenstva byli zvoleni Matthias Sander ze společnosti Knorr-Bremse Systémy pro užitková vozidla, CR, s.r.o., a Radek Primus, Kienbaum und Partner GmbH, organizační složka. Do druhého funkčního období byli znovu zvoleni Hana Pavlištová, Česká informační agentura, s.r.o., a Christoph Plein, Allianz pojišťovna, a.s. Na členskou schůzi navázala přednáška prof. Jana Švejnara, předsedy institutu CERGE-EI Praha a profesora University of Michigan, na téma „Evropsko-americké spojenectví v době hospodářské krize“.
 
Údaje o novém prezidentovi ČNOPK:
Radomír Šimek, narozen 1958, 1978-1982 studium na Vysoké škole ekonomické v Praze, zahraniční obchod - titul inženýr; 1977-1978 ČSOB Praha - referent devizové účtárny; 1982-1984 Transakta Praha, referent devizového odd., obch. odd. vývozu; 1985-1990 Siemens AG Mnichov, referent, naposledy vedoucí úseku obchodní činnosti; 1990-1991 Siemens Nixdorf Informationssysteme AG Paderborn (ekonomický vedoucí mezinárodních projektů); 1991-1997 Siemens Nixdorf Informační systémy s.r.o. Praha (jednatel, finančně-ekonomický ředitel); od 1996 Siemens s.r.o. Praha (jednatel, finančně-ekonomický ředitel); v roce 2009 vyhlášen Klubem finančních ředitelů jako nejlepší finanční ředitel roku 2008 v České republice.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688