Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  04.03.2008 15:38:18

Creditinfo Solutions integruje data Insolvenčního rejstříku do finančních institucí

Společnost Creditinfo Solutions, s.r.o., od doby schválení zákona o úpadku pracuje na propojení informací nového Insolvenčního rejstříku se svými produkty jako jsou Systém Sledování Vazeb, Bureau Connector či Decision Maker a Debt Master. Integrace dat zajistí aktuálnost údajů dříve používané Evidence úpadců (která zůstává dostupná pouze pro historické informace) a vyšší efektivitu při použití získaných informací při rozhodování.

 

Jednotlivé produkty společnosti Creditinfo Solutions již obsahují integrační rozhraní na Insolvenční rejstřík. Současně je nabízeno samostatné řešení pro plnou integraci dat Insolvenčního rejstříku v rámci jednotlivých informačních systémů. Plnou integraci dat aktuálně prodělal také Systém Sledování Vazeb v nové verzi 5.0.

 

„Insolvenční rejstřík je první veřejně dostupný použitelný zdroj o stavu dluhů a insolvenčních řízení fyzických osob, který je zřízen a provozován ze zákona,“ říká Jan Denemark, Chief Operating Officer Creditinfo Solutions. „Společnosti poskytující úvěrové produkty, jako např. banky, leasingové společnosti či jiné splátkové firmy, měly dosud k dispozici pouze údaje o firmách a podnikatelích. Nyní však mohou velice efektivně řídit a průběžně monitorovat riziko u svých produktů i pro fyzické osoby,“ dodává J. Denemark.  

 

Dne 1. ledna 2008 nabyl účinnosti zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení, který nahrazuje zákon o konkursu a vyrovnání. Od 1. 1. 2008 jsou také veškeré insolventní stavy evidovány a publikovány v novém Insolvenčním rejstříku (http://isir.justice.cz).

 

Aktualizace Insolvenčního rejstříku je ve srovnání s Evidencí úpadců mnohem rychlejší. Totéž platí i o evidenci návrhů na konkurz publikovaných na stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí. Informace o zahájení insolvenčního řízení (dříve na úrovni návrhu na konkurz) je v Insolvenčním rejstříku k dispozici i o tři dny dříve. Novinkou je v případě insolvenčního řízení výrazné zkrácení všech lhůt a zejména jejich přesná definice.

 

V Insolvenčním rejstříku jsou k dispozici následující informace:

·         veškerá rozhodnutí insolvenčního soudu vydaná v insolvenčním řízení,

·         veškerá podání, která se vkládají do soudního spisu vedeného insolvenčním soudem ohledně dlužníka (podání jsou s ohledem na ochranu osobních údajů v některých případech anonymizována),

·         zákonem stanovené informace o insolvenčních správcích,

·         zákonem stanovené informace o dlužnících.

 

V insolvenčním řízení je více než sto možných typů událostí. Z hlediska využití informací jsou důležité jen ty události, které mění stav řízení. Jsou označeny takto:

·         Před rozhodnutím o úpadku

·         Moratorium

·         V úpadku

·         Mylně zapsáno

·         Povolena reorganizace

·         Povoleno oddlužení

·         Prohlášený konkurs

·         Obživlá věc

·         Prohlášený konkurs po zrušení vrchním soudem

·         Vyřízená věc

·         Zrušeno vrchním soudem

·         Odškrtnutá - skončená věc

·         Pravomocná věc

 

Uživatelé produktů Creditinfo Solutions mohou využívat informace o stavu insolvenčních řízení včetně následné možnosti zobrazení tzv. „detailu“, kde je přehled jednotlivých událostí.  Díky efektivní integraci rejstříku mohou být klienti vybaveni nástrojem pro okamžitou reakci na aktuální záznamy v rejstříku, které obsahují informace o dlužníkovi nebo partnerovi klienta.

 

Kromě SSV Monitoru, který je zaměřený na právnické osoby a podnikatele,  tak přichází na trh i Insolvenční Monitor, který lze integrovat do IT prostření dané společnosti či instituce, a je prakticky v reálném čase aktualizován s Insolvenčním rejstříkem. Následným dotazem z produktů Decision Maker, Debt Master či jiného bankovního systému se vrátí odpověď o stavu daného subjektu, a na základě definované strategie je rozhodnuto o dalším postupu (např.: zesplatnění pohledávek, jiný vymáhací proces, a další).

      

 

 

Bližší informace:

Stanislav Přibyl, Tel.: +420 236 080 427, Mob: +420 736 684 268

Email: s.pribyl@creditinfosolutions.com, Web: www.creditinfosolutions.com

 

O společnosti Creditinfo Solutions

Strategií společnosti Creditinfo Solutions je nabídka a realizace kvalitních služeb a řešení v oblasti řízení rizika a kreditních informací. Společnost je součástí Creditinfo Group, která realizuje své služby ve více než 20 zemích celého světa. Více na www.creditinfo.com.

Creditinfo Solutions, s.r.o. vznikla převzetím aktivit společností SinTe a organizační složky Creditinfo Group v roce 2006. Creditinfo Solutions tak navazuje na úspěšné aktivity společnosti SinTe s.r.o. ve spojení s vysokou odborností a mezinárodním působením odborníků Creditinfo Group. SinTe s.r.o. byla založena v září roku 2000. Od roku 2003 je nejúspěšnějším integrátorem připojení do bankovního registru BRKI v České republice a SRBI na Slovensku. Řešení Creditinfo Solutions tak staví na moderních technologiích a vývojářském zázemí, které tu SinTe buduje od roku 2000.

 

Creditinfo Solutions nabízí řešení zaměřená zejména na informační podporu a samotné hodnocení při posuzování žadatelů o úvěrové produkty jak ve státním sektoru, tak i v bankovním a nebankovním sektoru. Těmito řešeními jsou:

  • Systém Sledování Vazeb – unikátní databáze fundamentálních a rizikových informací o subjektech na českém a slovenském trhu včetně sledování ekonomicky spjatých vazeb.
  • Bureau Connector (dříve Credit Bureau Systém) – řešení pro připojení společností do bankovních a nebankovních registrů, dlužnických databází a dalších relevantních zdrojů pro hodnocení rizika.
  • Decision Maker – softwarový nástroj a metoda pro „application processing“ tj. hodnocení žádostí o rizikové produkty od příjmu žádosti až po schválení žadatele a podpis smlouvy založené na automatizaci procesu a scoringových metodách.
  • Debt Master - softwarový nástroj a metoda podpory inteligentního procesu vymáhání pohledávek a monitoringu klientů v průběhu aktivního obchodního vztahu.
  • Credit Bureau Solution – Řešení úvěrového registru vhodné jak pro bankovní, tak i nebankovní subjekty pro výměnu informací o klientech a úvěrových produktech.
  • Scoringové a konzultační služby v oblasti hodnocení žadatelů, vývoje scorecards a informačních řešení pro podporu rozhodování a risk managementu.

Kromě výše uvedených typových produktů je Creditinfo Solutions úspěšným dodavatelem IS/IT řešení na klíč dle zadání klienta. Řešení od Creditinfo Solutions klientovi přináší nejen „software“, ale také přidanou hodnotu ve smyslu know-how a metodiky efektivního nastavení navrženého systému, která se stává konkurenční výhodou pro našeho klienta.

Našim klientům nabízíme odborníky v oblasti finančních služeb a projektové řízení, odborníky na IS/IT, a záruku kvality podpořenou úspěšnými implementacemi, certifikátem kvality, oceněními našich produktů a zejména spokojeností našich stávajících klientů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688