Přestavba světelné křižovatky u Řepova jde podle plánů

Práce na zkapacitnění vytížené světelné křižovatky na silnici I/16 u Řepova, které jsou v režii ŘSD, pokračují podle stanoveného harmonogramu. Stavba i nadále omezuje dopravu v místě pouze částečně. K úplnému zprovoznění křižovatky by mělo dojít příští měsíc.
Zkapacitnění světelné křižovatky na silnici I/16 u Řepova se drží harmonogramu
Zkapacitnění světelné křižovatky na silnici I/16 u Řepova se drží harmonogramu

Stavba se přibližuje každým dnem k cíli. Aktuálně probíhá osazení prostoru křižovatky novými sloupy pro semafory a tento týden proběhne jejich kompletování a testování.
Pracuje se na chodnících, pokládají obrubníky, nahrazují se staré uliční vpusti novými a vše se připravuje na pokládku asfaltových vrstev v severní polovině křižovatky, tedy vpravo směr Mladá Boleslav. Následovat bude instalace nových svodidel, práce na krajnicích, či na vodorovném dopravním značení.
Hlavním cílem celé akce je zkapacitnění stávající průsečné světelné křižovatky silnic I/16 a místní komunikace u obce Řepov a zároveň oprava vozovky silnice I/16 v těchto místech. Celková délka upravovaného a opravovaného úseku je 360 metrů. Každý den tudy projede na 17 tisíc vozidel, z toho nákladní doprava tvoří cca 16%.
Zkapacitnění křižovatky bude docíleno prodloužením připojovacího pruhu ve směru na Mladou Boleslav, který je vyznačen pomocí vodorovného dopravního značení. Dále bude prodloužen připojovací pruh za křižovatkou ve směru na Jičín, což povede k rozšíření vozovky a úpravě přilehlého příkopu. Podél rozšíření komunikace bude nutné provést přeložku stávajícího kabelu CETIN.
Silnice mezi křižovatkou a průmyslovou zónou Plazy je po obou stranách lemována ocelovými svodidly, která budou v rámci rekonstrukce vyměněna za nová. Obnoveno a upraveno bude nakonec také vodorovné a svislé dopravní značení. Zároveň dojde k seřízení intervalů na semaforech podle aktuální dopravní situace.
Doprava je v místě stavby pouze částečně omezena a upravena přechodným dopravním značením, rychlost je zde snížena na 50 km/h maximálně. Prosíme všechny motoristy o trpělivost a ohleduplnost nejen k ostatním účastníků silničního provozu, ale také k pracovníků stavby.
Zhotovitelem vybraným na základě veřejné soutěže je společnost SaM silnice a mosty a.s., která provádí práce za nabídkovou cenu 19,41 mil. Kč bez DPH. Celý úsek by měl být uveden do provozu v první půlce června.
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 15.5.2024 / 15.5.2024


Zařazenost 15.05.2024 09:05:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=82914

Související témata




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.