Stavba domova pro seniory se pomalu chýlí k závěru

Sovova

Přestavba bývalého internátu v Sovově ulici na pobytové zařízení pro seniory se pomalu blíží k závěru. V plném proudu jsou práce v interiérech, kde dělníci již rozvedli všechny sítě, dokončili omítky a začali s obkládáním koupelen, instalací sanitárního zařízení, klimatizačních jednotek nebo svítidel. „V plném proudu jsou práce na velkokapacitní vývařovně v suterénu objektu, ale i na zahradě, kde už vznikl základ pro altán, vodní prvek či chodník. Upravena je i zadní část pozemku, kde byl nepořádek a rostl tu plevel a náletové dřeviny,“ řekl místostarosta Michal Přibáň, který si byl stavbu spolu se starostou Michalem Čapkem prohlédnout. Rekonstrukce objektu by měla být dokončena již v létě.
„Počítáme s tím, že by na podzim proběhl zkušební provoz bez klientů. Ostrý provoz s prvními ubytovanými seniory bychom chtěli spustit na začátku ledna,“ uvedl místostarosta a doplnil, že ředitelka zařízení začala obsazovat jednotlivé pozice. „Vzhledem k tomu, že provoz domova bude nepřetržitý, je potřeba obsadit poměrně velký počet odborného personálu. Zatím je o práci v Domově Sovova velký zájem,“ poznamenal Michal Přibáň.
Klienty domov zatím nepřijímá. „Zájemci se budou moci začít hlásit až poté, co zařízení získá registraci sociální služby. To by podle našich předpokladů mělo být na podzim,“ připomněl místostarosta. O možnosti začít podávat přihlášky bude město Písek i Domov Sovova včas informovat.
„Stavba domova pro seniory je zatím největší investiční akcí města, náklady na ni dosáhnou zhruba 200 milionů korun,“ uvedl starosta Michal Čapek. Jedná se o velmi náročnou přestavbu starého objektu, a to s sebou přinášelo komplikace. „Objevovaly se různé problémy, se kterými se v projektu nepočítalo. Vznikly kvůli tomu vícepráce a náklady nad rámec vysoutěžené zakázky, vícenáklady se ale stále daří držet v limitu,“ doplnil starosta.
S rekonstrukcí objektu se začalo v červenci roku 2022, součástí prací byla přestavba interiérů, vybudování nástavby a také přístavby pro velkokapacitní vývařovnu, kde bude možné připravit až 1 000 porcí jídla denně. Zajistí tak stravování nejen klientů domova, ale i dalších píseckých seniorů. V zařízení bude 57 míst v jedno- a dvoulůžkových pokojích. Domov bude provozovat městem zřízený zapsaný ústav Domov Sovova.

Petra Měšťanová, tisková mluvčí
Sovova
Sovova
Sovova
Sovova
Zodpovídá: Petra Měšťanová, DiS.
Vytvořeno / změněno: 2.5.2024 / 2.5.2024


Zařazenočt 02.05.2024 10:05:00
ZdrojPísek
Originálmesto-pisek.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=12075&id=55867

Související témata




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V