Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  01.05.2024 11:19:00

Nová městská společnost bude řešit dostupné bydlení v Mladé Boleslavi

Na dubnovém jednání schválili zastupitelé vznik nové Městské společnosti pro dostupné bydlení Mladá Boleslav. Jejím hlavním posláním je zajistit dostupné bydlení v příjemném prostředí ve městě a jeho příměstských částech. Úkolem nové společnosti, jejímiž jednateli se stali Raduan Nwelati, Jiří Bouška a Daniel Marek, je realizovat samotnou výstavbu objektů pro bydlení a další činnosti vedoucí k dokončení objektů a bytů za podmínek, které budou výhodné pro obyvatele Mladé Boleslavi. Hlavní výstavba bude realizována v lokalitě na Dubcích, kde město vlastní více než 160 tisíc metrů čtverečních pozemků.
Primátor Jiří Bouška a první náměstek Raduan Nwelati na tiskové konferenci
Primátor Jiří Bouška a první náměstek Raduan Nwelati na tiskové konferenci

Zde je v plánu vybudovat hypermoderní lokalitu s velkorysým množstvím zeleně oproti zastavěné ploše, vodními plochami, občanskou vybaveností včetně školy a školky, dětských hřišť, sportovišť a rovněž s novým dopravním napojením.
"Skutečně tomu věnujeme maximální úsilí, mohlo by zde vzniknout až tři tisíce bytů, takže vlastně takové malé moderní, zelené a funkční městečko. Důležitá je pro nás i komunikace s majiteli okolních pozemků, s nimiž budeme jednat buď o jejich zapojení, nebo s nimi celou věc koordinovat i nadále," uvedl Raduan Nwelati.
Plán na založení této společnosti je dlouhodobý a důvodů je celá řada, především ale jde o jedinou možnost, jak udělat bydlení dostupné i pro ty obyvatele města, kteří si nemohou dovolit získat bydlení od developerů, a proto se rozhodnou se z Boleslavi odstěhovat do některé z okolních obcí.
V ideálním případě by měla tato společnost zaměstnávat i několik projektantů, díky tomu bude výstavba výrazně levnější. Dalším benefitem je pak možnost uplatnění DPH, kterou město nemá, a která rovněž každý projekt znatelně zlevní.
Některé z nových bytů by měly být městské nájemní, další městské družstevní a malá část bude určena zájemcům o tržní byty tak, aby nabídka vyhovovala všem skupinám zájemců o bydlení v Boleslavi.
Dubce ale nejsou jedinou lokalitou, kde má nově vzniklá společnost v plánu stavět, naváže třeba na už existující projekt bytového domu v sousedství finančního úřadu, kde je aktuálně nezpevněná parkovací plocha (zde je v plánu auta zaparkovat do budoucích podzemních garáží) nebo chce jednat se Škodou Auto o možném společném postupu při výstavbě na ploše pozemku 1,2,3, který patří automobilce.
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 30.4.2024 / 30.4.2024

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688