Rekonstrukce křižovatky Mileta začala: dopravní opatření v první etapě přestavby

Kompletní rekonstrukce křižovatky Mileta v Hradci Králové, jejímž hlavním investorem je Ředitelství silnic a dálnic společně s městem Hradec Králové a Královéhradeckým krajem, dnes začala. Náročná přestavba křižovatky se obejde bez jejího úplného uzavření, ale řidiči, chodci i cyklisté musejí po dobu rekonstrukce počítat s omezeními. Doprava vede přes křižovatku sníženým počtem pruhů, změny se dotkly i tras a jízdních řádů MHD. Tranzitní doprava vedoucí po městském okruhu by se měla křižovatce Mileta co nejvíce vyhnout po trasách mimo Hradec Králové. Řidiče o tom na příjezdových cestách do města informuje dopravní značení. Pro tranzitní objížďku města po dálnici v úseku mezi Opatovicemi nad Labem a křižovatkou ČKD nemusejí mít osobní ani nákladní vozidla dálniční známku.
Křižovatka Mileta - info

Automobilová doprava
  • Během první etapy rekonstrukce křižovatky Mileta je možné projet v obou směrech pouze vnějším pruhem, do kterého je doprava svedena. Vjezd i výjezd ze Zborovské ulice je v provozu.
  • Je uzavřena část Hradecké ulice v úseku od křižovatky Mileta po přechod pro pěší k objektu Univerzity Hradec Králové.
  • Uzavřen je panelový příjezd od Benešovy třídy včetně úseku kolem výjezdového střediska zdravotnické záchranné služby.
  • Vjezd do fakultní nemocnice: došlo ke změně přikázaného směru jízdy na silnici spojující parkoviště u okruhu a provizorní parkoviště před vjezdem do areálu nemocnice tak, aby bylo možné ve směru od Labe přijet přímo před vjezdovou vrátnici do nemocnice. Tato spojnice je určena pro sanitní vozy, personál nemocnice a pacienty. Vjezd i výjezd ze Zborovské ulice je v provozu.
  • Tranzitní doprava je kvůli omezením v místě křižovatky na hradeckém silničním okruhu maximálně vedena mimo Hradec.
  • Řidiči jsou dopravním značením upozorněni již na příjezdových cestách o trasách, po kterých je možné se omezenému místu vyhnout. Řidičům se doporučuje, pokud je to možné, zvolit jinou trasu, která přes křižovatku Mileta nepovede, případně si vybrat jiný způsob dopravy.
  • Pro tranzitní objížďku města po dálnici v úseku mezi Opatovicemi nad Labem a křižovatkou ČKD nemusejí mít osobní ani nákladní vozidla dálniční známku.
  • Na křižovatce a v jejím okolí jsou dle potřeby přítomny hlídky Policie ČR a Městské policie Hradec Králové

Chodci a cyklisté
  • Během rekonstrukce je cyklistům doporučena trasa podél Orlice. Pro pěší je zřízený nový přechod přes silniční okruh u čerpací stanice, druhé místo pro přecházení je stávající přechod u zastávek MHD v blízkosti mostu u soutoku. Obchozí trasy pro pěší vedou podél fakultní nemocnice a severní částí Moravského Předměstí, kampusem UHK a areálem speciálních škol.
  • Pro lepší orientaci chodců a cyklistů v době dopravních špiček jsou připraveni poradit informátoři v oranžových vestách. Tuto službu zajišťuje město a městská policie ve spolupráci s Univerzitou Hradec Králové.

MHD
  • Křižovatkou projíždí osm denních, dvě školní a čtyři noční linky. Žádná linka MHD není v souvislosti s rekonstrukcí křižovatky zrušena, došlo pouze k některým změnám tras a úpravě jízdních řádů. Trolejbusy na linkách projíždějících Miletou jsou nahrazeny autobusy. Zastávky Heyrovského v Sokolské ulici byly posunuty k čerpací stanici OMV. Pro linky, které jezdí od Třebše na terminál hromadné dopravy, je zastávka Heyrovského zrušena. Z důvodu uzavření výjezdu z Milety do Hradecké ulice jsou linky, které tudy jezdí, odkloněny přes okružní křižovatku Na Kotli a Brněnskou ulici.
Zodpovídá: Mgr. Bc. Dominika Špičáková
Vytvořeno / změněno: 2.4.2024 / 2.4.2024

Zařazenoút 02.04.2024 12:04:00
ZdrojHradec Králové
Originálhradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=84093
guid84093

Vydaná opatření a zpravodajství

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V