Nejúspěšnější rok automobilky ŠKODA na irském trhu

Nejúspěšnější rok automobilky ŠKODA na irském trhu

23.01.2020 / 17:02 | Aktualizováno: 29.08.2023 / 18:08

V roce 2019 automobilka ŠKODA dosáhla dalšího významného úspěchu na irském trhu. Po mnohaletém úsilí nakonec předstihla automobilku Nissan a stala se pátým největším prodejcem automobilů v Irsku (podle tržeb). Vše nasvědčuje tomu, že v roce 2020 dojde k dalšímu růstu prodejů a pevnému zakotvení automobilky na vydobyté pozici. ŠKODA je v Irsku distribuována společností ŠKODA Ireland Ltd. prostřednictvím sítě 27 autorizovaných prodejců s podílem 7,95 % na místním automobilovém trhu.

V roce 2019 sice došlo ke snížení prodejů nových osobních automobilů všech značek na irském trhu o 6,8 % na 117 031, nicméně v letošním roce automobilky předpovídají růst na 120 tis. vozů. Z tohoto vývoje bude zcela jistě profitovat i ŠKODA. Nutno dodat, že v roce 2019 došlo ke zvýšení celkového dovozu ojetých vozů o 12,9 % ve srovnání s rokem 2018. V posledních 3 letech tak dosáhly tyto dovozy na místní poměry neuvěřitelné výše 307 900 vozů. Byl tak ovlivněn i trh s novými vozy. Oslabení britské libry a nejistota ohledně brexitu zapříčinily, že nákupy ojetých vozů ve Velké Británii byly výrazně levnější než nákupy ojetých a nových vozů v Irsku. Dovoz ojetých vozů se tak stal největší výzvou pro automobilový trh v Irsku.

John Donegan, ředitel ŠKODA Ireland, v komentáři k roku 2019 uvedl: „ŠKODA zažila svůj nejúspěšnější rok na irském trhu, když se vyšplhala na páté místo s 9 300 vozy dodanými zákazníkům. Nové vozy SCALA a KAMIQ umožnily zvýšit nabídku pro naše zákazníky. Automobilový průmysl se mění rychleji než kdykoli předtím. Elektrifikace, digitalizace a alternativní řešení mobility v nadcházejících letech přinesou naší značce v Irsku výzvy a příležitosti.“

Velvyslanectví České republiky v Dublinu úzce spolupracuje se ŠKODA Ireland a snaží se napomáhat propagaci vozů ŠKODA na obchodních, společných a kulturních akcích. Příkladem mohou být dva ročníky úspěšné prezentace ŠKODA auto na společně pořádaných módních přehlídkách českých návrhářek s názvem ŠKODA Czech Fashion Show.

Irsko je samozřejmě perspektivním trhem i pro elektromobily značky ŠKODA. V roce 2019 došlo na zeleném ostrově ke ztrojnásobení prodejů bateriových elektrických vozidel (BEV) všech značek ve srovnání s rokem 2018 na 3 444 vozů a k prodeji 1 343 hybridních vozidel (PHEV). ŠKODA se hodlá zaměřit především na prodeje hybridních vozidel, která jsou považována za odrazový můstek do elektrické budoucnosti. V letošním roce plánuje prodat minimálně 250 hybridních vozů Superbu iV PHEV.

Pevně věříme, že k dosažení cílů automobilky ŠKODA na irském trhu napomůže i pokračující spolupráce Velvyslanectví České republiky a ŠKODA Ireland.

Eoin Brennan, ekonomický specialista, Velvyslanectví České republiky v Irsku

škoda auto 1



Zařazenoút 29.08.2023 18:08:00
ZdrojMZv ČR Dublin
Originálmzv.gov.cz/dublin/cz/zpravy_a_udalosti/archiv/archiv_2020_2021/nejuspesnejsi_rok_automobilky_skoda_n...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V