NEWSLETTER PRO OBYVATELE OKOLÍ ZÁVODU ŠKODA AUTO KVASINY 6/10

Milí čtenáři,

letošní podzim byl pro závod v Kvasinách plny´ přelomovy´ch událostí. Kvůli nemoci covid-19 se snažíme stále co nejlépe využít naši vy´robní kapacitu, abychom vyhověli vysoké poptávce. Je to sice náročné, zvláště v současné době, ale s pochopením a velmi vysoky´m nasazením všech kolegů se nám daří zajistit maximum možného. Za to patří dík jak všem zaměstnancům, tak sociálnímu partnerovi Odborům KOVO Kvasiny.

Jisté ovšem je, že pokud bychom měli větší kapacitu, dokázali bychom vyrobit a dodat na trh více vozů. I kvůli tomu probíhala poslední dobou náročná jednání o budoucí náplni závodu v Kvasinách. Na stole bylo více možností, protože Kvasiny jsou díky moderním technologiím průmyslu 4.0 jedním z vůbec nejpokrokovějších závodů v celém koncernu.

Jak možná už víte, v listopadu padlo rozhodnutí, které – jak pevně věřím – je pro Kvasiny i automobilku ŠKODA AUTO tím nejvy´hodnějším. S příchodem nové generace modelu SUPERB v roce 2023 dojde k přesunu vy´roby vozu do sesterského závodu v Bratislavě.

Je mi jasné, že někteří tuto informaci přijali s překvapením, protože model SUPERB představuje pro mnohé srdcovou záležitost. Je to skutečná vy´stavní skříň celé značky a pro její úspěch jsme v Kvasinách udělali hodně. Nicméně pro rozvoj značky ŠKODA AUTO a potenciál závodu jde o zcela správny´ krok.

Automobilka bude mít mnohem větší kapacitu na vy´robu žádany´ch SUV, u nichž poptávka bezesporu i nadále poroste. Díky tomuto rozhodnutí mají Kvasiny zabezpečenou budoucnost, naplněnou vy´robní kapacitu na dlouhou dobu a naši zaměstnanci jistotu dobrého zaměstnání.

Milí čtenáři, děkuji vám všem za zájem o novinky ze závodu Kvasiny i za Vaši přízeň, přeji vám klidné prožití vánočních svátků a do nového roku 2021 hodně úspěchů a pevné zdraví.

Halbich-editorial-novy

Miloš Halbich

Vedoucí závodu
ŠKODA AUTO Kvasiny

KVASINY SE BUDOU PODÍLET NA DALŠÍM RŮSTU ZNAČKY
PŘÍMO NA LINKU

ŠKODA AUTO nedávno potvrdila, že příští generace modelu SUPERB se bude vyrábět v Bratislavě. V Kvasinách se tak uvolní kapacita pro dostatečny´ objem vy´roby oblíbeny´ch SUV.

Automobilka ŠKODA AUTO pokračuje navzdory dopadům nemoci covid-19 v plánech na další růst. Již dříve firma oznámila, že hledá další vy´robní kapacity, protože o vozy ŠKODA je celosvětově velky´ zájem. Zejména v oblasti SUV poptávka roste a vozy této kategorie – modely KAROQ a KODIAQ, vyráběné v Kvasinách, a malé SUV KAMIQ – tvoří spolu s typem OCTAVIA čtyři jednoznačně nejžádanější automobily ŠKODA.

I proto se příští generace modelu SUPERB od roku 2023 přestěhuje do sesterského vy´robního závodu v Bratislavě. Díky tomu bylo rovněž rozhodnuto, že nástupce současného modelu KODIAQ, vrcholny´ model značky v žádané kategorii SUV, bude i nadále vznikat v Kvasinách. Příští model SUPERB vyvinou experti české automobilky spolu s vozy střední třídy náležejících do skupiny značek koncernu Volkswagen, což je velké ocenění vy´vojového zázemí a odbornosti místních konstruktérů.

Vy´hodou všech těchto změn je vedle dlouhodobě zajištěné kapacity a odbytu závodu v Kvasinách také schopnost automobilky ŠKODA AUTO rychleji reagovat na poptávku a zkrácení dodacích lhůt, což je důležité hledisko pro další zvy´šení prodeje vozů ŠKODA.

Škoda Karoq


PODPORA PROJEKTŮ
V REGIONU POKRAČUJE

Grantovy´ program na podporu občanské společnosti v Kvasinách a okolí byl prodloužen až do poloviny ledna 2021.

ŠKODA AUTO letos otevřela v rámci programu Atraktivita regionu 2020 grantovy´ program pro projekty na podporu regionu a místních spolků. Pod názvem Občanská společnost – Rychnovsko lze získat dotaci 150 000 až 500 000 Kč na rozvoj neziskovy´ch organizací a veřejně prospěšny´ch aktivit. Žádosti lze podávat na stránkách www.nros.cz, kvůli dopadu nemoci covid-19 je termín posunut až do příštího roku: uzávěrka je 15. ledna 2021.

Přihlásit se mohou spolky, příspěvkové organizace nebo ústavy z okresu Rychnov nad Kněžnou, vy´zva je určena také obcím a městům. Při posuzování žádostí bude komise přihlížet k přínosu pro místní občany a zaměření projektu. Přednost dostanou návrhy určené na inovace, udržitelnost a možnost dalšího rozvoje občanské společnosti.

Podpora místních komunit patří k dlouhodoby´m aktivitám společnosti ŠKODA AUTO. Za sedm let existence této činnosti přispěla automobilka na více než 500 projektů částkou přes 23 000 000 Kč.


PRŮZKUM 5 MINUT PRO RYCHNOVSKO
ŠKODA AUTO umožňuje občanům určit oblasti, do ktery´ch má investovat, a to pomocí internetového průzkumu Trendaro. Do průzkumu se může zapojit každy´ občan v regionu.

Vyplnění dotazníku v počítači trvá pět minut, ale může ovlivnit kvalitu života ve vaší obci nebo městě natrvalo. Smyslem průzkumu 5 minut pro Rychnovsko je s využitím místních občanů zjistit, která forma rozvoje regionu jim přijde nejvhodnější. Po dobré zkušenosti z loňska vyzy´vá ŠKODA AUTO obyvatele Rychnova nad Kněžnou a okolí, aby pomohli určit, které oblasti si zaslouží pozornost a příspěvek.

Projekty podporované automobilkou ŠKODA AUTO na Rychnovsku se věnují tématům obecné a dopravní bezpečnosti, rozvoje občanské společnosti, kvalitě vzdělávání, mobilitě sociálních nebo zdravotních služeb a dopadům nemoci covid-19. Každy´ občan se může připojit na adrese www.trendaro.cz a až do února 2021 dát najevo, které projekty považuje za užitečné. Vy´sledky firma poskytne i starostům měst a obcí.

ZÁVOD PODPOŘIL ZÁKLADNÍ ŠKOLY
Grantovy´ projekt společnosti ŠKODA AUTO podpořil distanční vy´uku nákupem počítačů a programového vybavení v hodnotě až 300 000 Kč na školu.

Jednou z hlavních oblastí rozvoje společensky´ch aktivit v regionu Kvasin je pro automobilku ŠKODA AUTO vzdělání. V rámci grantového projektu rozšířila podporu na 20 základních škol v nejbližším
okolí vy´robního závodu. S ohledem na složitou situaci v oblasti vy´uky došlo k zvy´šení horní hranice dotace na 100 000 Kč pro školy s menším počtem tříd a až 300 000 Kč pro běžná zařízení s 9. třídami. Prostředky jsou určeny na podporu učitelů v oblasti distanční vy´uky a nákup počítačů i programového vybavení.


OPATŘENÍ PROTI KORONAVIRU
Jiří Bartoň, vedoucí personalistiky závodu Kvasiny

Co nového jste ze své pozice musel kvůli covidu v tomto roce zajistit?
Nejdříve reorganizaci hromadné dopravy zahraničních zaměstnanců, následně jsme se museli vypořádat se zákazem přeshraničního pohybu zaměstnanců. Přepracovávali jsme personální plán kvůli
mezenému počtu lidí, také jsme zajišťovali hromadné testování pomocí PCR testů. Neplánovany´ch činností bylo relativně hodně.

Jak náročné bylo testování pendlerů?
Pod časovy´m tlakem vše muselo proběhnout efektivně. Všichni ale fungovali na jedničku, ať už to byli zástupci města, hasiči, policie, nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, zahraniční policie, hejtman kraje… Chtěl bych vyzdvihnout skvělou práci celého ty´mu. Vy´borná byla příprava i samotná realizace ve spolupráci s Odbory KOVO KV. Zpětně patří všem ještě jednou velké poděkování.

Jak hodnotíte pomoc od záchranny´ch složek?
Byli prostě skvělí. Jsme moc rádi, že jsme jim mohli jejich pomoc následně alespoň částečně vrátit při záplavách, které potkaly Rychnov. Ve spolupráci s naší partnerskou firmou Aramark jsme zajistili občerstvení pro záchranné složky v době zásahu.

Jak se vypořádáváte se současnou situací?
Vy´hodou je, že ve druhé vlně se již můžeme opřít o určité zkušenosti. Komplikace tedy nemáme, musím kolegy pochválit a poděkovat jim, jak se s nastalou situací vyrovnali. Jediné, co je složitější, je práce v odděleny´ch skupinách z důvodu bezpečnosti. Už se těšíme, až zase budeme společně zpátky v kanceláři.

The post NEWSLETTER PRO OBYVATELE OKOLÍ ZÁVODU ŠKODA AUTO KVASINY 6/10 appeared first on ŠKODA Storyboard.


Zařazenopo 21.12.2020 10:12:00
ZdrojŠkoda auto tiskové
Originálskoda-storyboard.com/cs/tiskove-zpravy-archiv/newsletter-pro-obyvatele-okoli-zavodu-skoda-auto-kvasi...
KategorieNEWSLETTER

Související témata

Škoda Kvasiny | Kvasiny | Škoda auto | AAA Auto


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.