2. výzva k předkládání žádostí o dotaci v rámci Programu poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší

2. výzva k předkládání žádostí o dotaci v rámci Programu poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší

 

Ministerstvo zdravotnictví ČR vyhlašuje dne 23. dubna 2020 2. výzvu k předkládání žádostí o dotaci v rámci programu Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší II (dále jen „Program“), do kterého mohou podat žádost o dotaci poskytovatelé zdravotních služeb, kteří splňují požadavky stanovené Metodikou Programu (dále jen „Poskytovatel“).  Poskytovatelé, jejichž žádost o dotaci bude podpořena, zajistí pilotní provoz ordinace po dobu 18 měsíců v souladu s pravidly definovanými Metodikou Programu za účelem zvýšení dostupnosti a rozšíření poskytování zdravotně-sociální služby pro osoby bez přístřeší či ohrožené ztrátou bydlení.

Termín ukončení příjmu žádostí je určen na 29. května 2020. Program bude realizován v lokalitách zahrnující hl. město Prahu a všechna krajská města včetně souvisejících míst, kde je prokazatelný výskyt cílové skupiny (jedná se o lokalitu, kde je zvýšený výskyt osob cílové skupiny a kterou doporučí příslušný krajský úřad).  Výjimkou jsou města Olomouc a Ostrava, kde bude zajištěn pilotní provoz v rámci 1. výzvy. V každé lokalitě je možné podpořit jednu žádost jednoho příjemce dotace, v rámci níž mohou být financována až dvě místa poskytování služeb. Maximální výše dotace na realizaci jednoho pilotního provozu/jedna lokalita je 7 727 392,75 Kč.

Konkrétní podmínky jsou uvedeny ve 2. výzvě k předkládání žádosti, Metodice Programu Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší II a jejích přílohách.

Ministerstvo zdravotnictví, s ohledem na současnou situaci a zákaz pořádání hromadných akcí, neuskuteční seminář pro potenciální žadatele. Dle možností budou zajištěny videokonference a individuální konzultace (max. počet 6 osob). Veškeré dotazy k Programu a k přípravě žádostí zasílejte na adresu ordinaceOBP@mzcr.cz do 29. května 2020.

Pilotní provoz bude financován z projektu „Zvýšení dostupnosti a vytvoření možností zdravotní péče pro osoby bez přístřeší“ registrační číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_039/0009641, realizovaného Ministerstvem zdravotnictví ČR v rámci Operačního programu Zaměstnanost, prioritní osa 3.2 – Sociální začleňování a boj s chudobou. Tento projekt je financován Evropskou unií, z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu ČR.

Přílohy: 

Výzva k předkládání žádostí o dotaci II

Metodika programu II

Přílohy metodiky programu II

 

 

Přílohy


Ministerstvo zdravotnictví České republiky

vyhlašuje v souladu s § 14j zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále „Rozpočtová pravidla“),
Výzvu 2 k předkládání Žádostí o dotaci

v rámci programu Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší II

 (dále „Výzva“)

1 Informace k Výzvě

Poskytovatel dotace: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Datum vyhlášení Výzvy: 23. 4. 2020

Datum zahájení příjmu žádostí o dotaci: 25. 5. 2020

Datum ukončení příjmu žádostí o dotaci: 29. 5. 2020

Nejdříve možné datum pro zahájení realizace projektu: 1. 5. 2020

Územní zaměření výzvy: lokality zahrnující hl. město Prahu a všechna krajská města včetně souvisejících míst, kde je prokazatelný výskyt cílové skupiny (jedná se o lokalitu, kde je zvýšený výskyt osob cílové skupiny a kterou doporučí příslušný krajský úřad). Výjimkou jsou města Olomouc a Ostrava, kde bude zajištěn pilotní provoz v rámci 1. výzvy.

Délka pilotního provozu: 18 měsíců

Model hodnocení: jednokolový

Celková alokace: 30 909 571,00 Kč

Max. výše dotace na realizaci jednoho pilotního provozu/jeden region: 7 727 392,75 Kč  

2 Kontaktní místo pro podávání informací a příjem žádostí o dotaci

Žádost o dotaci je možné podat:

? v listinné podobě

a. poštou na adresu:

Ministerstvo zdravotnictví ČR

odbor evropských fondů a investičního rozvoje

Palackého nám. 4

128 01 Praha 2

b. osobně v úředních hodinách na podatelnu MZ ČR.

? Datovou schránkou[1]:  

ID datové schránky MZ ČR: pv8aaxd

Identifikační číslo organizace: 00024341

V předmětu zprávy a do průvodního dopisu je nutné uvést označení: „Program Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší“.  

? Elektronicky: na adresu elektronické podatelny MZ ČR: mzcr@mzcr.cz[2].

Pokud je žádost podána v listinné podobě, musí být podána v uzavřené obálce označené textem „program Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší“ a označením „NEOTVÍRAT”. 

V předmětu zprávy (při podání datovou schránkou nebo elektronicky) je nutné uvést označení: „program Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší“. 

Individuální konzultace před podáním Žádosti o dotaci poskytne: Ministerstvo zdravotnictví ČR, odbor evropských fondů a investičního rozvoje, Palackého nám. 4, 128 01 Praha 2.  Kontaktními osobami jsou: Mgr. Hana Šišková Grznárová, MBA, projektová manažerka a Mgr. Stanislava Kottnauerová, odborná gestorka, kontaktní e-mail: ordinaceOBP@mzcr.cz.

Pravidla pro podávání Žádostí o dotaci a pro poskytnutí dotace

Podrobné informace vztahující se k přípravě žádosti o dotaci jsou blíže uvedeny v dokumentu Metodika programu Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší II (dále jen „Metodika“), která je přílohou č. 1 této Výzvy. Tento dokument v aktuálním platném znění, včetně příloh, je závazný jak v době přípravy a schvalování žádostí o dotaci, tak v době realizace projektu. Metodika je pro žadatele a příjemce závazná ve verzi platné v den učinění příslušného úkonu, nebo v den porušení příslušné povinnosti plynoucí z Metodiky.

Metodika včetně příloh je volně ke stažení na webovém portálu MZ ČR www.mzcr.cz, podrobněji v sekci: Mezinárodní vztahy a EU > Evropské fondy > 2014 – 2020 Projekty MZ > Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší > 2. Výzva

3 Věcné zaměření Výzvy k předkládání žádostí o dotaci

Program je součástí projektu „Zvýšení dostupnosti a vytvoření možností zdravotní péče pro osoby bez přístřeší”, (dále jen „Projekt”), registrační číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_039/0009641, realizovaného Ministerstvem zdravotnictví ČR (dále též „MZ ČR“, nebo „Poskytovatel dotace“) v rámci Operačního programu Zaměstnanost, prioritní osa – Sociální začleňování a boj s chudobou. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií, z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu ČR.

Předmětem programu je podpora rozvoje poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb pro osoby bez přístřeší, ohrožené ztrátou bydlení či žijící v nevyhovujících podmínkách, se sídlem v České republice, po dobu 18 měsíců za účelem zvýšení dostupnosti a rozšíření poskytování zdravotně-sociální služby uvedeným skupinám obyvatel (dále jen „pilotní provoz“). Konkrétní rozsah služeb, personální a technické zajištění pilotního provozu jsou definovány v Metodice. Součástí pilotního provozu je také následná udržitelnost po dobu 3 let po skončení realizace projektu.

Hlavní cílovou skupinou projektu jsou osoby sociálně vyloučené a osoby sociálním vyloučením ohrožené – osoby vyčleněné nebo ohrožené vyčleněním mimo běžný život společnosti, které se do něj v důsledku nepříznivé sociální situace nemohou zapojit. V projektu se konkrétně jedná o osoby bez přístřeší a osoby bezdomovectvím ohrožené. Jde o osoby, které nemají svůj domov, ale hledají legální nebo nelegální ubytování, např. v azylových domech, ve veřejných ubytovnách, v noclehárnách. V této životní situaci jsou např. lidé před opuštěním instituce, zejména dětského domova, zdravotnického zařízení nebo věznice, kteří se po propuštění nemají kam vrátit.

Vedlejší cílovou skupinou jsou poskytovatelé zdravotních služeb – do cílové skupiny spadají zdravotničtí profesionálové, nezdravotničtí zaměstnanci poskytovatelů zdravotní péče osobám cílové skupiny, podílející se na koordinaci a poskytování služeb. Tato cílová skupina bude podpořena formou úhrady vzdělávání, za účelem rozšíření kompetencí ve vztahu k péči o osoby cílové skupiny.

4 Oprávnění žadatelé o dotaci

1. Oprávněným žadatelem (dále jen „Žadatel“) je fyzická nebo právnická osoba, která je registrovaným subjektem v ČR, tj. osoba, má vlastní identifikační číslo (IČO), má aktivní datovou schránku dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, ve znění pozdějších předpisů, a dále splňuje jedno z následujících kritérií: 

a. je poskytovatelem zdravotních služeb všeobecného praktického lékaře v souladu se zákonem č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „ZZS“) a zároveň je poskytovatelem sociálních služeb v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „ZSS“), a to služeb pobytových a terénních a ambulantních.  Dále je stanoveno, že průměrný počet osob, jimž sociální službu poskytoval, byl v průměru 15 osob měsíčně po dobu 36 měsíců před dnem podání žádosti.

b. je poskytovatelem zdravotních služeb všeobecného praktického lékaře v souladu se ZZS. Žadatel doloží, při podání žádosti, spolupráci s poskytovatelem sociálních služeb čestným prohlášením. Partner musí prokázat, že průměrný počet osob, jimž sociální službu poskytoval, byl v průměru 15 osob měsíčně po dobu 36 měsíců před dnem podání žádosti.

2. Oprávněnými Žadateli nemohou být osoby, které nejsou oprávněny účastnit se Výzvy nebo získat dotaci z důvodů právní nebo finanční nezpůsobilosti, tj. pokud:

a. jsou v likvidaci, v úpadku, hrozícím úpadku či je proti nim vedeno insolvenční řízení ve smyslu zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů;

b. mají v evidenci daní zachyceny daňové nedoplatky nebo mají nedoplatek na pojistném nebo na penále na veřejné zdravotní pojištění nebo na sociálním zabezpečení nebo příspěvku na státní politiku zaměstnanosti;

c. byl na ně vydán inkasní příkaz po předcházejícím rozhodnutí Evropské komise prohlašující, že poskytnutá podpora je protiprávní a neslučitelná se společným trhem;

d. byla jim v posledních 3 letech pravomocně uložena pokuta za umožnění výkonu nelegální práce podle § 5 písm. e) zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů.

5 Počet žádostí

Program bude realizován ve vybraných lokalitách (vyjma Olomouce a Ostravy, kde je pilotní provoz zajištěn v rámci 1.výzvy z Programu), kde bude zajištěn pilotní provoz.  V každé lokalitě je možné podpořit jednu žádost jednoho příjemce, v rámci níž mohou být financována dvě místa poskytování služeb.

Každý Žadatel může předložit max. 1 žádost.

Na každý region je vyčleněna maximální výše dotace na realizaci nejvýše 1 žádosti (pilotního provozu): 7 727 392,75 Kč.

6 Obsah žádosti o poskytnutí dotace – další podklady nutné pro rozhodnutí Poskytovatele dotace

Formulář žádosti o dotaci tvoří přílohu č. 1 Metodiky.

Povinnými přílohami žádosti o dotaci jsou:

Příloha č. 1 – Doklady k oprávněnosti žadatele.

Příloha č. 2 – Seznam zaměstnanců.

Příloha č. 3 – Rozpočet způsobilých výdajů.

Příloha č. 4Plán provozu pilotní ordinace.

Příloha č. 5 – Potvrzení krajského úřadu

Příloha č. 6 – Nepovinná příloha

7 Informace dle Rozpočtových pravidel

Poskytovatel dotace si vyhrazuje využít možnost danou § 14k Rozpočtových pravidel, podrobněji je postup uveden v příslušných kapitolách Metodiky.

K odstranění vad žádosti je Žadatel vyzýván dle § 14k odst. 1 Rozpočtových pravidel v případě, že Žádost o dotaci neobsahuje veškeré dokumenty a údaje v podobě požadované Metodikou a přílohou č. 1 Metodiky.

K doložení dalších podkladů a údajů je Žadatel vyzýván dle § 14k odst. 3 Rozpočtových pravidel v případě, že pro posouzení a odborné hodnocení Žádosti a vydání Rozhodnutí jsou nutné další údaje/doklady nad rámec toho, co měl Žadatel uvést dle pravidel Metodiky a jejích příloh.

Poskytovatel dotace si dále vyhrazuje možnost vyzvat Žadatele o dotaci k úpravě žádosti dle § 14k odst. 4 Rozpočtových pravidel.

Dále pak bude Žadatel před vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace vyzván k doložení dalších dokumentů, které jsou upřesněny v kapitole XV. Metodiky.

Zemřel-li Žadatel o dotaci nebo zanikl-li Žadatel o dotaci přede dnem vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace, Poskytovatel řízení zastaví.

V souladu s § 14p Rozpočtových pravidel, žádosti o poskytnutí dotace, která byla pravomocně zcela nebo zčásti zamítnuta, může Poskytovatel dotace novým Rozhodnutím zcela nebo zčásti vyhovět žádosti a ve zbytku ji zamítnout, souhlasí-li s tím Žadatel o dotaci.

8 Zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů se s účinností od 25. 5. 2018 řídí nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen „Obecné nařízení o ochraně osobních údajů“).

Poskytovatel dotace zpracovává osobní údaje v souvislosti s procesem výběru projektů a poskytováním podpory v rámci programu Poskytování zdravotních a sociálních služeb osobám bez přístřeší.

Jsou zpracovávány údaje osob, které jsou uvedeny v žádosti o dotaci, zprávách o realizaci případně dalších dokumentech, které Žadatel/příjemce předá Poskytovateli dotace za účelem administrace programu.

Osobní údaje se zpracovávají v rozsahu nezbytném dle Metodiky a jejích příloh a v rozsahu v jakém je Žadatel/příjemce poskytl.

Zpracování údajů je nezbytné pro splnění úkolu prováděného při výkonu veřejné moci (viz čl. 6 odst. 1 písm. e) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů).

Poskytovatel dotace zpracovává poskytnuté osobní údaje po dobu deseti let od ukončení realizace Projektu a poté plánuje zajistit jejich výmaz.                                                                

Příloha č. 1 Metodika programu Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší II.                                   



[1] K otevření všech došlých žádostí o dotaci dojde nejdříve v den po ukončení příjmu žádostí.

[2] V předmětu zprávy musí žadatel uvést označení: „Program Poskytování zdravotně sociálních služeb osobám bez přístřeší II“. Zpráva musí být podepsána uznávaným elektronickým podpisem.


Zařazenočt 23.04.2020 14:04:00
ZdrojMZČR
Originálmzcr.cz/Unie/dokumenty/2vyzva-k-predkladani-zadosti-o-dotaci-v-ramci-programu-poskytovani-zdravotne-...
Kategorie2. výzva

Související témata

Dotace | Solární dotace | OSVČ | Osobní bankrot


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V