Města a obce mohou o grant u Nadace ČEZ žádat do konce března

Města a obce mohou o grant u Nadace ČEZ žádat do konce března " -->
Skupina ČEZ - O Společnosti Pro média Tiskové zprávy Zatím poslední západočeský Oranžový přechod mají v Nejdku

17. 3. 2020

Zatím poslední západočeský Oranžový přechod mají v Nejdku

Západní Čechy Bezpečně přes silnici po nasvíceném přechodu; tak by se dal stručně do šesti slov shrnout smysl grantového projektu Nadace ČEZ s názvem Oranžový přechod. V západních Čechách, konkrétně na Karlovarsku, zatím poslední vznikl na konci loňského roku v krušnohorském Nejdku. Letošní zájemci z řad samospráv jak v Plzeňském, tak i Karlovarském kraji pak mají možnost ucházet se o grant do konce měsíce března.

Nadace ČEZ osvětluje pod dohledem odborníků z řad krajských zástupců BESIP a na základě znalostí a doporučení místních samospráv přechody pro chodce od roku 2013. Od počátku se setkává s velkým zájmem měst, obcí i široké veřejnosti napříč republikou. V duchu základního bezpečnostního hesla na silnicích - Vidět a být viděn - podporujeme města a obce v budování osvětlených přechodů v místech, kde se pohybuje hodně lidí a hlavně děti. Jako příklad ze západních Čech lze uvést Nejdek na Karlovarsku. Loňský Oranžový přechod byl přitom již druhým v pořadí, který zde na poměrně frekventovaném hlavním průtahu tímto krušnohorským městem, který je považovaný za protáhlé náměstí, zrealizovali, říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

První Oranžový přechod s nadačním příspěvkem ve výši 120 000 korun vznikl v Nejdku již v roce 2017 u základní školy. Na stejné komunikaci, ale o několik set metrů dál, ovšem rovněž na náměstí Karla IV. byl pak vloni nově nasvícen druhý Oranžový přechod před místním kinem, potažmo i městským úřadem a informačním centrem. Na jeho realizaci přispěla městu Nadace ČEZ požadovanou finanční částkou ve výši 110 120 korun.

Od roku 2013, kdy Nadace ČEZ podpořila prví projekty v rámci grantu Oranžový přechod, jich jen v západních Čechách, tedy v Karlovarském a Plzeňském kraji bylo realizováno 17 za více než 2,5 milionu korun. V celé České republice pak bylo podpořeno 151 projektů za 22,7 milionu korun. Počet projektů ovšem neodpovídá počtu Oranžových přechodů, neboť v některých městech či obcích se jich podařilo v rámci jednoho projektu vybudovat dva i více.

Grantové řízení Oranžový přechod Nadace ČEZ je zaměřeno na podporu zvyšování bezpečnosti formou instalace osvětlení přechodů pro chodce. Nadační příspěvek je určen na instalaci osvětlení dosud neosvětlených nebezpečných přechodů v intravilánu i extravilánu. Příjemcem nadačního příspěvku mohou být pouze obce, města, nebo městské části hlavního města Prahy. Také letos činí maximální výše nadačního příspěvku 120 000 korun. O grant se mohou žadatelé ucházet až do 31. března, uzavírá Michaela Ziková.

Ota Schnepp , mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy

Fotogalerie

Plasy Nejdek Nejdek Lužany Hroznětín Horní Lukavice

Zařazenoút 17.03.2020 17:03:00
ZdrojČEZ - Tiskové zprávy
Originálcez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/zatim-posledni-zapadocesky-oranzovy-prechod-maji-v-nejdku-81400
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.