Dočkáme se příští rok 5G sítě? Co nám přinese

Superrychlá síť 5. generace se bude v Česku testovat v 5 městech. V Monaku už jede naplno.


Zdroj: Pixabay.com


V odborných kruzích se už posledních pár let mluví o příchodu 5G sítě. Ta má být zcela přelomová, a to nejen v rychlosti přenosu dat. Někteří výrobci už dokonce představili první modely svých chytrých telefonů, které disponují 5G konektivitou. Ale například Apple na svých nových iPhonech 11 zatím možnost připojení na 5G síť nevyužil. Zřejmě čeká, až bude 5G síť plně rozšířená.

Za 5G do Monaka nebo Švýcarska

Zatím se nejmodernější pokrytí nachází jenom na několika místech Evropy. Jedním z nich je například Monacké knížectví. Takže pokud vlastníte nový telefon s 5G konektivitou, jako je například Huawei Mate 20X 5G, můžete ho vyzkoušet právě tam. V Německu je síť spuštěná v pěti městech, mezi ně patří i Berlín nebo Mnichov. Velmi dobré pokrytí je ale také ve Švýcarsku, kde už údajně dostupné pro 80 % populace a je ve 262 městech, obcích a vesnicích.

Zdroj: Pixabay.com

V Česku se vybírá 5 zkušebních měst

V České republice se momentálně také chystá testování této superrychlé sítě v pěti českých městech. Zájemci se mohli přihlásit do 22. listopadu. Pilotní projekt spouští Ministerstvo průmyslu a obchodu společně s Ministerstvem pro místní rozvoj. Vybraných pět měst, městysů nebo obcí bude zkoušet 5G síť ve všech aspektech každodenního života. Kdo bude síť poskytovat se zatím neví, ale zájem mají všichni tři operátoři. O tom, které přihlášené obce 5G síť vyzkouší, se dozvíme 12. prosince.

Máme se na co těšit?

Zatím tak můžeme jen říci, že celkovou výhodou sítě 5. generace bude ještě větší rychlost a nemůžeme čekat nějaký zázrak okamžitě. Ostatní výhody se projeví až časem. Čekat můžeme na rychlejší připojení, ale i vyšší kapacitu sítě, kterou pocítíme například na místech, kde je velká koncentrace lidí. Pokud jste doteď měli problém se sítí, například na koncertě plném lidí, s 5G už by to problém neměl být.


Řada lidí, kteří momentálně shání nový telefon, už řeší, zda si mají koupit telefon s 5G konektivitou, jako je Huawei Mate X20 5G, a nebo jim ještě stačí nějaká stará klasika, jako je třeba P9 Lite? Cena 20X je něco před 20 tisíc korun, což není suma příznivá pro každého. K tomu je ještě třeba započítat například různé ochranné skla a kryty. Na Huawei P9 Lite našetříte mnohem rychleji a ještě vám dobře poslouží. Zatím se investice do 5G telefonů v České republice asi nevyplatí. Počkejte zatím, co přinese nový rok 2020 a jak na 5G zareagují čeští operátoři a obyvatelé vybraných testovacích lokalit.

(Komerční sdělení)


Zařazenopo 02.12.2019 08:12:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/4285318/dockame-se-pristi-rok-5g-site-co-nam-prinese.html
KategorieAkcie

Související témata

Česká republika
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.