Nejvýznamnější událost pro podporu příjezdového cestovního ruchu v regionech se letos koná v Českých Budějovicích

Czech Republic Travel Trade Day (TTD) - akce s celosvětovou účastí, kterou agentura CzechTourism letos organizuje počtvrté - naplňuje dva hlavní cíle: každoročně přispívá k rozvoji obchodních aktivit českých podnikatelů a propaguje bohatou turistickou nabídku ČR v jednotlivých regionech. Pro české podnikatele a subjekty letos CzechTourism získal 78 zástupců cestovních agentur z 23 zemí světa. Koná se od 8. do 9. dubna v hotelu Clarion Congress Hotel.

Během nabitého programu TTD proběhne více než 1600 individuálních jednání. Příležitost prezentovat svou nabídku služeb cestovního ruchu dostane 90 českých subjektů (destinační společnosti, hotely, podnikatelé). Samotné akci předcházejí organizované regionální fam tripy - poznávací zájezdy pro zahraniční nákupčí služeb v cestovním ruchu /tj. touroperátory - zástupce zahraničních agentur nabízejících katalog zájezdů do České republiky/. CzechTourism využívá fam tripů i v rámci svých dalších marketingových aktivit.

"Počet hostů, kteří přespávají v hromadných ubytovacích zařízeních v regionech naší republiky se každoročně zvyšuje a Praze tak regiony každoročně "ukousnou" další část koláče. Jihočeský kraj je pro zahraniční návštěvníky třetím nejoblíbenějším regionem, právě regionální rozptyl návštěvníků je naším cílem. Travel Trade Day je poté odbornou platformou díky které se turistické cíle regionů dostanou přímo do nabídek zahraničních cestovních agentur," vysvětluje ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Dvoudenní mezinárodní akci zorganizovala agentura CzechTourism ve spolupráci s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu a za podpory Jihočeského kraje a města České Budějovice. Partnery letošního TTD jsou Fashion Aréna a společnost RegioJet.

"Propagace a podpora regionů patří mezi hlavní cíle agentury CzechTourism. A následný dopad TTD je značný. Dojednaná partnerství mezi českými a zahraničními subjekty se projevují ve statistikách příjezdového cestovního ruchu každý rok. Kromě obchodních setkání nabízíme partnerům také možnost naplánovat vlastní aktivity na zahraničních trzích - s využitím zázemí i know how naší sítě. Ta v současnosti obsluhuje více než 40 zemí světa. A ředitelé našich zahraničních zastoupení se akce samozřejmě účastní," představuje významnou akci ředitel agentury CzechTourism Jan Herget.

"Jedná se o jedinečnou možnost, jak představit zahraničním účastníkům to nejlepší z Jihočeského kraje. Během cest po jižních Čechách navštíví nejen top atraktivity regionu, jako Český Krumlov nebo Hlubokou nad Vltavou, ale absolvují zajímavé programy i na méně známých a navštěvovaných místech, například v Táboře, Jindřichově Hradci, Třeboni, Písku či oblasti Lipenska a Šumavy," doplňuje Jaromír Polášek, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu.

Kromě účasti zástupců strategicky zásadních blízkých trhů - okolních zemí, se Jihočeský kraj může těšit na historicky nejvíce nákupčích cestovních agentur z USA a Kanady. Akce opětovně přivítá také zástupce Izraele. Již tradičně lze očekávat příjezd nákupčích z Beneluxu, Francie, Itálie, Španělska, Skandinávie, Velké Británie, Litvy, Jižní Koreje, Ruska anebo Latinské Ameriky.

Více informací:

Mgr. Michaela Klofcová

Tiskové oddělení

tel.: 775 930 924

e-mail: klofcova@czechtourism.cz

www.czechtourism.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.


Zařazenopo 08.04.2019 09:04:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31024

Zprávy k cestování

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V