Kryptotrendy: STO, institucionální investoři, dozrávání a stabilizace kryptotrhu

Security tokeny se stávají megatrendem díky jedinečným výhodám a funkcím, které nabízejí ve srovnání s blockchainem, nejpopulárnějším typem technologie DLT. Security tokeny umožňují firmám digitalizovat aktiva reálného světa, jako jsou akcie, komodity či nemovitosti, přičemž cílem je urychlit obchodní procesy a zajistit vyšší úroveň likvidity.

Společnost DESICO, která sídlí v Litvě, v současné době vytváří platformu a ekosystém zaměřený právě na security tokeny a na nabídky security tokenů, tzv. STO (security token offering). Jde o fundraisingovou metodu podobnou primární nabídce virtuálních mincí, tzv. ICO (initial coin offering). Společnost DESICO doufá, že bude stát v čele tohoto nového odvětví, až se stane mainstreamovým oborem. Pokud jde o Litvu, je podpoře nového odvětví nakloněna a chce kráčet ve stopách Malty, která se zavedla jako „blockchainový ostrov“.

Motto společnosti DESICO říká, že užitkové tokeny selhaly ve své misi a že budoucnost kryptosvěta patří security tokenům. Security tokeny (neboli také tokeny aktiv) jsou tokeny, které mají povahu cenných papírů. (O dělení tokenů na jednotlivé druhy hovoří článek o britském návrhu na změny v regulaci kryptoměn.)

Ředitel a spoluzakladatel společnosti DESICO Laimonas Noreika hovořil s Cryptovestem na téma security tokeny a též o trendech kryptoodvětví. Když popisoval současnou situaci na trhu security tokenů, řekl, že tokenizace aktiv je stále ve svých počátečních stádiích. Zásadní hráči tohoto oboru nevytvářejí životně důležitou infrastrukturu, tedy primární a sekundární trhy, služby úschovy (custody) a podobně. Naopak většina účastníků trhu se soustředí na tokenizaci nemovitosí, na investiční fondy. V současném stádiu si jen málo společností volí STO jako metodu získání kapitálu. Noreika však věří, že již brzy začne vstupovat do tohoto nového ekosystému více a více společností a startupů.

Na otázku, jak si vede kryptoměnový trh, Noreika uvedl, že podle jeho názoru kryptotrh dozrává. V současnosti jsou vytvářeny nástroje a infrastruktura určené pro institucionální investory. Nějakou dobu ještě může trvat, než velcí tradiční investoři projeví svůj zájem o kryptoměny, ovšem bez institucionálních investorů, řekl Noreika, si neumím představit jejich další růst. Potřebujeme stabilizovat trh, nechat instituce vstoupit a poté můžeme očekávat další výrazný býčí trend.

A co by se muselo během příštích let udát, aby se vrátilo nadšení ohledně blockchainu a kryptoměn? Noreika na to odpověděl, že do kryptosvěta budou muset vstoupit institucionální investoři a že očekává, že ti vsadí především na bitcoin. Pokud jde o retailové investory, vrátí se také, dokonce i přesto, že trh nevykáže takovou volatilitu jako například v roce 2017. Stabilizace trhu se naopak změní ve výhodu, jelikož bitcoin bude nahlížen jako bezpečný přístav kolísavých finančních trhů.

The post Kryptotrendy: STO, institucionální investoři, dozrávání a stabilizace kryptotrhu appeared first on Kryptomonitor.cz.


Zařazenočt 08.11.2018 08:11:00
Zdrojkryptomonitor.cz
Originálkryptomonitor.cz/2018/11/08/kryptotrendy-sto-institucionalni-investori-dozravani-a-stabilizace-krypt...
KategorieHlavní zprávy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.