R2G zřejmě plně ovládne Pegas (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

  • Společnost Pegas Nonwovens oznámila, že R2G vlastní 74% podíl společnosti. Na trhu však kolují informace, že by podíl R2G mohl dosahovat až 90 %. Akcie by tak mohly na burze relativně záhy skončit.

  • ČEZ chce do konce roku rozhodnout o osudu svých bulharských aktiv.

  • Evropské akcie dnes zahájí růstem.

  • Dopoledne přijdou data z britských ostrovů o cenách domů, HDP a běžném účtu. Ve Francii vyjde index spotřebitelské důvěry. USA pak odpoledne pošlou na trh údaje o rozjednaných prodejích domů a objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby a dále pravidelné týdenní zprávy o počtu žádostí o hypotéku a zásobách ropy na americkém území od vládní energetické agentury EIA. Americký prezident by dnes měl představit hlavní rysy návrhu daňové reformy. U nás bude zasedat ČNB. Podle nás ponechá úrokové sazby nejspíš beze změny, tisková konference však bude výrazně jestřábí. Ke zpřísnění měnové politiky přistoupí podle našeho názoru ČNB až 2. listopadu, kdy bude mít k dispozici novou Zprávu o inflaci. Pokud by zvýšila úrokové sazby, mohla by koruna posílit pod 26 EUR/CZK. Ještě větší sílu by mohl mít náznak toho, že by se centrální banka mohla uchýlit k mnohem rychlejšímu zvyšování sazeb, než se kterým počítají prognóza a trh. Odpoledne se na ministerstvu průmyslu sejde k dalšímu zasedání Stálý výbor pro jadernou energetiku, který by mohl projednávat případné rozdělení ČEZu.

  • Analytici Société Générale snížili doporučení na Držet pro výrobce speciálních chemikálií AkzoNobel. Naopak nově doporučují kupovat akcie francouzské cementárenské skupiny Vicat.

Obchodování na zámořských trzích

Projev presidentky Fedu příliš jasný směr monetární politiky největší světové ekonomiky nenastínil a americké akcie v závěru obchodování odevzdaly většinu svých předchozích zisků. Všechny tři hlavní indexy tak přidaly do dvou desetin procenta. Technologické tituly sice získaly zpět část svých ztrát z předchozího dne, na větší růst indexů to kvůli propadům telekomunikací a energetik však nestačilo.

Asijské akciové trhy se na směru neshodly. Daří se čínským a hongkongským indexům, které si připisují do půl procenta. Naopak japonské indexy i přes oslabující jen ztrácejí kolem půl procenta, když více než polovina tamních akcií se dnes obchoduje již bez nároku na dividendu.  

Pegas Nonwovens

Společnost Pegas Nonwovens oznámila, že R2G po skončení nabídky na odkup akcií vlastní 74% podíl společnosti. Na trhu však kolují informace, že by podíl R2G mohl dosahovat až 90 %. Akcie by tak mohly na burze relativně záhy skončit.

Očekáváme, že akcie Pegasu budou pokračovat v oslabování z úrovně nabídky. R2G je může na trhu nakupovat. Pokud by R2G dosáhl 95 %, měl by učinit povinnou nabídku výkupu. Vzhledem k tomu, že se výrazně sníží likvidita akcií, dojde pravděpodobně ke zrušení dividendy, nadále doporučujeme akcie Prodat.

ČEZ

Zástupce generálního ředitele ČEZ pro rozvoj Tomáš Pleskač pro Reuters uvedl, že mezi pěti finálními uchazeči o bulharská aktiva společnosti mají tři zájem o všechna nabízená aktiva, jeden o vše kromě elektrárny Varna a jeden pouze o tuto elektrárnu s instalovaným výkonem 1265 MW. Ta je momentálně mimo provoz, neboť nesplňuje emisní limity Evropské unie. Jednání o prodeji by společnost chtěla uzavřít do konce roku, a to buď uzavřením prodeje, nebo jeho zrušením.

Informace společnosti potvrzují problematičnost prodeje bulharských aktiv a neochotu zájemců zaplatit cenu, která by společnosti alespoň pokryla investiční náklady. Zpráva však nepřináší žádnou významně novou informaci a neočekáváme, že by měla mít výraznější vliv na vývoj ceny akcií.
Autor: Richard Miřátský

Zařazenost 27.09.2017 08:09:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/5c3_new_comment
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.